Sýrová omáčka pro batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
28.11.11 10:05

Sýrová omáčka pro batole

Krásný den všem :kytka:
chtěla jsem se zeptat jak děláte sýrové omáčky pro batolata. ( prcek má 20 měsíců). zda do toho přidáváte už normální smetanu na vaření a tak., jaký sýr používáte. Prostě pište vše :mrgreen: pokud dáte i nějaký receptík budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
28.11.11 10:11

Ahoj. Já sýr zatím ještě nedávám (kvůli velkému množství soli), ale smetanu občas už jo, na vaření. Tavený sýr bych nedala určitě, ten nekupuju ani pro starší dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.11.11 10:26

Já bych udělala bešamel, tam můžeš dát mléko. Ale dala bych i normální smetanu, smetanu na vaření nepoužívám do ničeho :mrgreen: Tvrdý sýr bych dala v klidu… Zas tolik té soli tam nebude, aby se to nerozptýlilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
28.11.11 10:41

Já bych asi plnotučným mlíkem nebo čersvou smatanou rozředila nějaký termizovaný sýr - lučinu žerve. Přijde mi to jako nejmenší zlo :-). Dávám tyhle sýry do sýrové omáčky i nám a u nás dobrý, chutná i dospělejm :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
28.11.11 10:46

Dcera má 14.měsíců.Smetanu prý může od roka říkala Dr., takže udělám bešamel, naředím mlékem,dám nastrouhaný tvrdý sýr a jednu kostičku tavěňáku.Doliju smetanou.Taveňák jsem nechtěla dávat,ale bez něj to nemá skoro žádnou chuť a nic jiného mě nenapadlo co dát a nato množství si myslím, že se jeden taveňák ztratí.Dělám tak i sýrovou polívku…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
28.11.11 10:47
Rona píše:
Já bych asi plnotučným mlíkem nebo čersvou smatanou rozředila nějaký termizovaný sýr - lučinu žerve. Přijde mi to jako nejmenší zlo :-). Dávám tyhle sýry do sýrové omáčky i nám a u nás dobrý, chutná i dospělejm :-)

Tak žervé mě nenapadlo tam dát…A normálně se to rozpustí?

• Citovat
  • Upravit
1526
28.11.11 10:58

rozehřeješ 30% smetanu a přidáš na jemno nastrouhaný 45% Eidam, Eidamem reguluješ hustotu, myslím, že na jeden kelímek stačí tři lžíce a necháš roztavit ( za stálého míchání) můžeš zředit i vodou, ale až po té, co roztavíš sýr.Přidávám podle chuti bylinky,trošku přistrouhám ů muškátový oříšek, nebo kuřecí maso, přelévám rybu, dobré je to i na grilovaná scherry rajčata, příloha těstoviny, popř. brambory.
Je důležité mít tučný sýr, je kvalitnější a díky vyššímu obsahu tuku se také lépe spojí se smetanou.
Moje dcera 1.5r. jí i klasickou holandskou omáčku, kde je parmazán ( já používám Grand moravia )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
28.11.11 11:42

děkuju za inspiraci. taveňák tak asi dávat nebudu. Myslela jsem, že se dá udělat i nějaká speciální pro dítko. Ale když to tak čtu, tak můžu udělat klasiku jak pro dospěláka, jen bez soli a pepře :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
29.11.11 13:19

Jojo rozpustí, aspoň já s tim nikdy neměla problém. Původně to vzniklo jako znouzecnost, když jsem jako obvykle v půl dvanáctý zoufale koukala do lednice, co udělám k obědu :roll: . Nakonec to bylo moc dobrý,takže jsem u toho zůstala.

zichisek píše:
Rona píše:
Já bych asi plnotučným mlíkem nebo čersvou smatanou rozředila nějaký termizovaný sýr - lučinu žerve. Přijde mi to jako nejmenší zlo :-). Dávám tyhle sýry do sýrové omáčky i nám a u nás dobrý, chutná i dospělejm :-)
Tak žervé mě nenapadlo tam dát…A normálně se to rozpustí?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
1.12.11 17:17

Holky díky za ten recept s lučinou.

Malé jsem vždycky rozpustila ve smetaně jeden taveňák, a sobě jsem to pak dodělala s nivou nebo hermelínem. Dnes jsem udělala smetanu s lučinou a šunkou a paráda, mlsám i já :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko