Olivový olej pro kojence

12681
27.11.11 20:24

olivový olej pro kojence

Blíží se nám doba prvního příkrmu a jak jsem zjistila, tak všude píší, že by mělo mimčo dostávat olivový olej? jako do čeho se to lije? třeba do rozmixovaný brambory, mrkve,.....omlouvám se za blbej dotaz, ale moc toho o tom ještě nevím-zatím to studuji, který mám vybrat? nikdy jsem olivový olej nekupovala :think: :oops: napište mě někdo přímo název ať vím jaký mám koupit aby byl fakt kvalitní a vhodný pro mimčo-děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
27.11.11 20:32

Kvalitni panensky. Davala jsem lzicku do prikrmu. Se znackou je to tezky, my ted kupujem Basso. Mozna popatrej na netu, jestli nekde nejsou nejaky testy, co se tyce kvality, tady ti kazdy napise neco jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.11.11 20:33

extra panensky lisovany za studena, maji to dneska skoro vsude a velky vyber, davala jsme pul cajovy lzicky do porce na 2 dny, diky tukum se vstrebavaji nektery vitaminy ;)
ale pak do bramborovy kasicky mu muzes klido dat pul lzicky masla at to neni porad stejny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
27.11.11 20:35

Ahoj, nejlepší je extra panenský. ,,Lít" ho doufám nebudeš nikam :lol: do té zeleniny stačí fakt trošičku, dává se tam proto, že vitamíny A,D,E,K nejsou rozpustné ve vodě, ale pouze tuku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
27.11.11 20:43

jé můžu se vetří do dotazu :) mě by zajímalo jestli se ten olej dává i do dotových příkrmů(kupovaných) děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.11.11 20:48
Maaja16 píše:
jé můžu se vetří do dotazu :) mě by zajímalo jestli se ten olej dává i do dotových příkrmů(kupovaných) děkuji :kytka:

to jsme nikdy nekupovala, precti si slozeni, jestli tam uz nejaky tuk je nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.11.11 20:49

ahoj mrňousovi ten olej vůbec neochutnal. Tak jsem mu do příkrmů dávala máslo. I mě to tak víc chutná.

A kupovala jsem jenom masozeleninu a v tý už olej byl.

• Citovat
  • Upravit
29730
27.11.11 20:49

V hotovkach uz neco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.11.11 20:50

ahoj,
pokud chceš opravdu kvalitní, můžu poradit. Synovi dávám do příkrmů vždy pár kapek oliv oleje.
V normálních sámoškách olivový olej nekupuji, jsou to dle mě pěkný hnusy. V Praze chodím nakupovat do italského Wine Food Market - mají tam široký výběr fakt kvalitních a chuťově dobrých olivových olejů. Mají i eshop.
Málokdo u nás ví, že olivové oleje jsou různé (i když většina je jich extra virgine) a používají se dle toho, s čím je chceš podávat. Obecně jsou 3 hlavní kategorie - na zeleninu, ryby, maso.
To jen u nás se používá jeden olej na všechno (vč. smažení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
27.11.11 21:37

Když jsme začínali s příkrmy, střídala jsem slunečnicový olej, olivový olej a máslo. My sami olivový nejíme, takže jsem koupila ve zdravé výživě to co mi tam paní poradila s tím, že k tomu dodala, že nejkvalitnější olivový olej, který je nejhodnotnější co se výživy týká je max do 3 měsíců po vylisování a ten se v ČR velice těžko shání, zkusila bych určitě to co radí Black Orchids, o tom jsem neměla ani tušení :potlesk: :hug:

• Citovat
  • Upravit
zza
27.11.11 21:37

Jinak v kupovaných příkrmech je zpravidla řepkový olej.

• Citovat
  • Upravit
7267
27.11.11 22:05

ja nekde vycetla , ze olivovy olej muze byt alergenem , ze je lepsi slunecnicovy :nevim: . My kupujeme v DMku bio oleje , jak olivovy , tak slunecnicovy (a vice jich tam maji)
jinak dobre info k prikrmum podle me je na www.kojeni.net , jestli jeste neznas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
28.11.11 08:06

děkuji za tipy jdu to projít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie