První příkrm jiný než mrkev?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První příkrm jiný než mrkev?
Přeju pěkný den,
s Daníkem plánuji v brzké době najet na příkrmy. Zkoušeli jsme párkrát kaši, pak jsme jednou denně dali UM - protože byl asi trochu hladovej a po tom byl klidnější. Ale začal mít „zformovanou“ stolici a dělalo mu trochu problém ji vytlačit.
A teď se trochu bojím té první mrkvičky, protože přecijen staví.
Co jsme dostali od doktorky papír s instrukcema na příkrmy, tak psali, že se máme začít mrkev a brambor dohromady- ale to je papír z roku raz dva
Tak se chci zeptat, jestli máte někdo zkušest s tím, že by první příkrm nebyla jen mrkev… Nebo jak předejít zácpě? Švestkovou šťávičku máme doma připravenou - už jsme ji párkrát museli použít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nekde jsem cetla, ze je dobre zacit s fenyklem (uz kvuli tomu, ze se dava fenyklovy caj, detske zazivani je na nej zvykle), zacala takhle svagrovka ma atopika a alergika a uplne v pohode
jen jestli ho sezenes ![]()
- Citovat
- Upravit
No to taky nevím, v týdnu jsem obcházela obchody a fenykl jsem neviděla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První příkrm je ještě Brokolice a Květák co jsem viděla u Hami
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
naprosto úžasná je dýně…ta holkám chutnala i víc než mrkev a dlouho jí musely mít v každým příkrmu jinak to nesnědly…jo a pastyňák by asi dal…ale ne petržel…fakt pastyňák…když jsem nesehnala v krámu…kupovala jsem v DM tuším jejich babylove nebo alnatura…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MonnyDee píše:
kvetak bych prvni urcite nedala, muze hodne nadymat…
- Citovat
- Upravit
dvojmatka píše:
naprosto úžasná je dýně…ta holkám chutnala i víc než mrkev a dlouho jí musely mít v každým příkrmu jinak to nesnědly…jo a pastyňák by asi dal…ale ne petržel…fakt pastyňák…když jsem nesehnala v krámu…kupovala jsem v DM tuším jejich babylove nebo alnatura…
jj u nas byla taky dyne favoritka a jeste dost prozene (aspon moji dceru) ..
fenykl je taky v prikrmu z dmka bohuzel s bramborem.
- Citovat
- Upravit
MonnyDee píše:
Monny jen to ne,
obojí pěkně nadýmá. ![]()
Já bych začala s dýní,
taky mrkev skoro nedávám.
![]()
- Citovat
- Upravit
Anielkha píše:MonnyDee píše:kvetak bych prvni urcite nedala, muze hodne nadymat…
Já jsem květák ještě ani nedala (po 2měsících příkrmů), jen jsem zmínila že jsem ho viděla jako „První lžička“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
weruuunka píše:MonnyDee píše:Monny jen to ne,
První příkrm je ještě Brokolice a Květák co jsem viděla u Hamiobojí pěkně nadýmá.
Viz. výše - psala jsem co jsem viděla jako „První lžička“
Takže klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MonnyDee píše:weruuunka píše:Viz. výše - psala jsem co jsem viděla jako „První lžička“MonnyDee píše:Monny jen to ne,
První příkrm je ještě Brokolice a Květák co jsem viděla u Hamiobojí pěkně nadýmá.
Takže klid
Já jsem v klidu, jenom upozorňuju, že pěkně nadýmá. ![]()
Já dokonce viděla brambory se smetanou a šunkou od 4měsíce.
![]()
- Citovat
- Upravit
MonnyDee píše:Anielkha píše:Já jsem květák ještě ani nedala (po 2měsících příkrmů), jen jsem zmínila že jsem ho viděla jako „První lžička“MonnyDee píše:kvetak bych prvni urcite nedala, muze hodne nadymat…
ja teda nasla, ze dela prvni lzicku jen mrkev a brokolici.. http://www.hami.nutricia.cz/…-4-6-mesicu/
(jen mne to zaujalo, pze jsem cetla, ze s kvetakem se ma pockat)
- Citovat
- Upravit
u nas se zacinalo prvni lzickou od hami ovocem..svetsky jablicka apod..pak teprva zelenina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
weruuunka píše:MonnyDee píše:
První příkrm je ještě Brokolice a Květák co jsem viděla u HamiMonny jen to ne,
obojí pěkně nadýmá.
Ne vždy to platí. Já jsem začala květák+brambor a syn byl naprosto ok. Takže v klídku, každý začíná podle sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem se samotný mrkve bála, takže Jája dostala jako první příkrm uvařenou bramboru rozmačkanou najemno s MM a kapkou olivového oleje. Když jsme zkoušeli další zeleninu, dostala do brkaše vžycky zamíchanou lžičku novinky, pokud to prošlo, postupně jsem poměr zvyšovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit