Kolik by měl vypít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik by měl vypít?
Ahojky holky, kolik by mělo vypít skoro 9-ti měsíční mimi za den tekutin? máme čtyři příkrmy, dopoledne jogurt, k obědu masozel, ke sváče ovoce a večer kaši. Ráno a večer po kaši stále ještě kojím a v noci taky tak 2×, ale netuším jestli opravdu pije, nebo jen dudlá. Potíž je v tom, že mi skoro nepije. ani vodu, ani čaj.....když už je to fakt o nervy, tak do něj občas musím dostat aspoň trochu lžičkou, ale zaráží mě, že třeba po obědě nemá žízeň
mám tomu dát čas? Přece kdyby měl opravdu žízeň, tak se napije ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ja to mam tak isto…tiez mi nechce pit..a to som skusala flasku, zazracny hrnecek, lyzicku…caje roznych chuti, dzus, vodu …a bez uspechu.
Tiez mi nechce pit po obede…ale nechce sa ani dokojit a tak myslim, ze ma tekutin dost. Myslim, ze pokial kojis, tak je to v pohode - keby bol spadny, tak by sa isto napil.
Pri tom kojeni je blbe, ze netusime kolko toho vypiju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně kromě 550ml mlíka denně vypije tak 100-150ml čaje. Nevim, jestli je to dost, ale víc do ní nedostanu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo…taky mu někdy místo toho dopoledního jogurtu radši udělám flašku mlíka, abych měla jestotu, že vypije aspoň něco, ale toho čaje do něj fakt nedostanu víc jak 100 ml za den - a to už musí být, většinou to do něj právě dostávám tou lžičkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nasla jsem tohle na strankach VYZIVA A KOJENI
Mgr. Jiřina Mrázková, 24.9.2010
Dobrý den, záleží na tom, jak často je kojeno a kolik má příkrmů. Ale počítejte, že v podstatě každé kojení, které ubyde je potřeba nahradit adekvátním množstvím tekutin. Pokud kojíte třeba 4× + 3 příkrmy (takové zhruba optimální rozložení v 9 měsících), tak by děťátko mělo vypít alespoň 300-400 ml tekutin denně. Pokud je dítě po příkrmech dokojováno, tak pak stačí okolo 200 ml tekutin navíc. Berte to tak, že roční dítě by mělo vypít okolo litru tekutin (včetně mléka) a na toto množství je potřeba se postupně dostat. Ale bývá to dost těžké. Máte na to ale nejméně půl roku do dalších teplých dnů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám stejný problém - nedostanu do něj nic. Pil mi šťávy, ale už ani ty ne. Zkoušela jsem čaj, vodu, šťávy - všechno plive a tváří se jak otrávený. Jak na něj už taky nevím, takže bych taky potřebovala poradit. My máme zatím jen kaši a v poledne příkrmy, jinak má mléko, tak mi to zase až tak žíly netrhá, ale právě po tom obědě bych ho chtěla učit už na nějakej pitnej režim, protože já jsem v tomhle hrozná a bojím se, aby nebyl po mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Páji
tak můj malý vypije někdy 150 ml čaje nebo ovocné šťávy za den a někdy skoro nic. A zkoušela jsi dávat ovocné šťávy? My dělali v odšťavnovači a může se po tom utlouct. Zředili jsme to vodou. Čaj moc nechce, nanejvýš granulovaný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak my jsme na tom úplně stejně, ale taky ještě trochu kojím, a po obědě už do něj taky nic nedostanu. tak fakt nevím.
ale asi to chce čas, jako s těma příkrmama, přes dva měsíce nám trvalo než si trochu zvykl a ted sní aspon tak kolem 60ml na příkrm. víc nic, ale lepší než ty dvě lžičky celý dva měsíc.
holky držím palce, at nám ty naši maláčkové „neuschnou“ a jsou v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Údaje, že by dítě mělo vypít tolik a tolik je dost zavádějící. Každé dítě je jinak velké !
Takže správně je to tak, že denní potřeba celkových tekutin pro dítě v prvním půl roce života je kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti.
V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti. Tak si lehce můžete orientačně propočítat, jaká je potřeba vašeho dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že na kojení.net jsem četla, že pokud kojíš 4-5 krát denně, nepotřebuje do 10-ti měsíců jiné tekutiny.Nelámala bych to přes koleno.Náš mladej taky nechtěl nic pít a hlavně nechtěl z ničeho pít.Flašku mi nikdy nevzal.Tak jsem mu dávala vždy po příkrmu ještě prso, jen na zapití.Navíc dokud mi nepil, nepřidávala jsem další příkrm.Takže v 9-ti měsících byl tuším na 2 příkrmech.
Pak kolem toho desátého měsíce jsem ho naučila na flašku od Jupíka a konečně do něj po každém příkrmu něco málo dostala.( a stále byl tak pětkrát kojený za den + noc).Teprv teď můžu říct, že celkem pije.Naučil se na hrneček a celý den chodí a usosává.Kolik toho vypije nevím, ale věřím, že je natolik inteligentní, že když má žizeň, napije se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabi, taky se bojím, že malej bude po mě, já když se nehlídám, tak si pak třeba večer uvědomím, že jsem měla jen ráno čaj a k obědu max. půllitr vody, nebo limonády nebo čehokoli jiného, takže ve finále kolikrát ani ten litr denně nedám
ale prostě pocit žízně mě netrápí, tak na to nemyslím no
vím, že je to špatně, člověk má pít, i když žízeň nemá, protože žízeň už je první příznak dehydratece......a proto se snažím do něj furt nějakou tekutinu cpát ![]()
xxpetko zdravím
jeden čas mi taky pil granulovanej čaj, ale teď už se ošklíbá i nad ním. Štávy z odšťavňovače jsem nezkoušela - možná by to nebyl špatný nápad
jednou jsem mu koupila štávičku od hippu a naředila s vodou, ale taky nic moc nevypil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Páji tak to máme úplně stejně. Já za den vypiju třeba jedno kafe a k tomu nějakých 250 - 500ml pití. Jako co to je, že? Já taky vím, že je to úplně špatně, ale mám to jako ty: pocit žízně nemám a prostě proto nepiju, nedokážu se během dne donutit, abych se napila jen tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabi.design píše:
Páji tak to máme úplně stejně. Já za den vypiju třeba jedno kafe a k tomu nějakých 250 - 500ml pití. Jako co to je, že? Já taky vím, že je to úplně špatně, ale mám to jako ty: pocit žízně nemám a prostě proto nepiju, nedokážu se během dne donutit, abych se napila jen tak.
no a to si vem, že kafe do toho ani počítat nemůžeš, to naopak spíš dehydruje
zase se snažím vzpomenout, co jsem dnes za den vypila, ráno čaj a pak dvě 300 ml skleničky, takže s bídou sotva litr
prďolu se snažím po jídle vždycky dokojovat, aby se napil aspoň tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mám dotaz už nekojím kolik má vipit tekutin. Když mi ráno vypije 180 a o svačině 180 a za den 750 čaje, džusu a večer 210 kaše a je mu 9 měsíců??? Není to moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cca 100-150ml na kilo váhy. Pokud máš pocit, že pije moc, dej čistou vodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit