Jídelníček 6měsíční mimča
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 6měs mimča
zdravím maminky, jaký měli/mají jídelníček vaše miminka v 6měs. Zítra nám bude 6měs a zatím máme jídelníček takový:
snídaně-MM
svačina-UM (vypije jen 60-80ml pak se dokojí)
oběd- masozeleninový příkrm
svačina- ovocná přesnídávka
včeře- kaše nebo umělé méko(UM max.70ml)
2večeře- kojení
Dr. mi řekla že můžu po 6měs dát bílý jogurt k druhé svačině. Nezdá se vám to málo? ![]()
děkuji za názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
moj maly ma 6,5 mesiaca a ma len zeleninovy prikrm (uz konecne pomaly zavadzam aj masko) a na veceru kasu, cize ovocny ani nema a staci mu to.
ale rozmyslam ze mu na olovrant zacnem davat jogurt a som rada, ze som nasla niekoho kto tiez zacina s jogurtom takto skoro ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, hledala jsem jídelníček a jsem ráda, že jsem našla. Nám bude 6M 27. a už jsme na příkrmu v poledne. Sní pár lžiček a dá si MM. Nebyla jsem si jistá zda -li můžeme jogurt nebo tvaroh. A mohu mít dotaz tedy jogurt ochucený nebo bílý? Děkuji. S pozdravem L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
male,odporuca sa biely neochuteny na zaciatok, aby si dieta nezvyklo na sladku chut a potom by odmietalo zeleninu.
ja robim domaci jogurt z kravskeho mlieka, ktore je prirodzene mierne sladke ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme od včerejška 6 měsíců a malý jí asi takto…
8.00 180ml mléčné kaše (jahoda, meruňka, broskev…)
10.00 100g pomačkaný banán (nebo domácí jablečné pyré)
13.00 180g zeleniny s masem nebo žloutkem nebo bez…
16.00 150ml UM
19.00 150ml UM
21.00 150ml UM
někdy kolem té 16-té hod dostane piškotek do ruky,nebo safari sušenku, jak kdy…
A chci začít dávat bílý jogurt, selský od holandie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
do bílho jogurtu se může prý přidat ovoce nebo marmeláda. MM cucá během dne jak chce, moc nepije čaj tak aby měla tekutiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás byla v šesti měsících max. mrkev a to pak ještě následovalo kojení. Mám do šesti měsíců plně kojené dítě a jeli jsme asi tak:
6m - zelenina
6,5m - kaše (večer)
skoro 7 m - maso
7,5m - ovoce (jen dopoledne)
8m - jogurt
8,5m - ovoce i odpoledne
10m - pečivo
toť u nás podle vyčtených rad a hlavně taky tempa mého prcka ![]()
Doteď pije kromě MM jen vodu (je jí skoro 11 měsíců). UM bohužel odmítá, byť bych byla ráda, protože už moc mléka nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za jogurt. Chtěla jsem vědět zda -li ochucený či nikoliv, kvůli kaši, ta má také příchuť a tu nechceme dávat. MM mám dost (až nadbytek a v porodnici už nechtějí, protože je zralé pro nedonošené). Jíme tak nějak 03:00 -130 150MM, 7:00 -150MM, 10:30 130MM, 13:30 -3-5PL příkrm (mrkev, maso, květák, pórek)+80MM a pak tak 2× 120MM. Myslím si, že tam má i málo vody a dáme -li čaj, tak zase nechce mléko. Podle „tabulek“ má vypít tak 1200ml MM. Jinak v 5,5M jsme měli 8,2kg (porodní váha 3kg), takže přibíráme krásně. Díky L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my máme dneska 6 měs. Bilý jogurt mu dávám tak cca 10 dni. Nejvíc se nám líbí Landliebe bilý. Náš jídelníček vypadá takto:
5h - 130-180 UM
10h - jogurt s ovocním pyre (michám cca 100 g jogurtu a 100 g ovoce)
14h - masozelenina
18h - 150-200 ml kaše
23h - 200-230 UM
Ty časy jsou samozřejmě vychází jak kdy, ale skoro pokaždé je to těch 5 krmení za den a mezi jídlem odstup 3,5-4 hod přes den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dita01 píše:
Maajo proč nekojíš častěji a dáváš UM?
ona málo přibírala 400g za 3 týdny což je podle dr málo tak jsem začali dávat sunar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mrkni na můj podpis, syn taky nepřibíral ukázkově(cca 400 až 500 za měsíc a jeden měsíc ani gram),ale do UM jsem nešla po zavedení příkrmu se to zlepšilo, pokud neplákalo mimi hladem tak mu nic nechybí
ale samozřejmě rozhodnutí je na každém, já jsem ráda že jsem kojila, kojím a kojit snad budu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nám bude za pár dní 7 m a teprve jsme začali odpoledne zeleninku. Nikam se nehrneme:-), kojíme a máme přes 9 kg!:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ona tak „loudila“, ale nic moc jí to nejede. Začala stávkovat s mlékem. Teď jsme vyšťourali, že by to mohlo být od zoubků. Totiž zatím žádný nemáme. Dneska u příkrmu dostala 3 lžičky a 4 vyprskala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit