Jídelníček 8měsíčního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 8 měsíčního dítěte
ahoj holky, vím, že diskusí o tomto už tu bylo dost, přesto bych ráda otevřela další. Jak vypadá jídelníček vašich dítek po ukončeném 8.měsíci? Doktorka říkala dávat místo odpolední svačiny jogurt, takže u nás to vypadá takto, ráno 210ml UM, dopoledne bílý jogurt Holandia, do kt. přidám banán nebo nějaké čerstvé ovoce, v poledne maso-zel. příkrm, odpoledne svačina - přesnídávka, večer 200ml kaše, stačí to takto, nemá moc málo mléka?dříve jsem ho krmila i před půlnocí, ale ted se mi nebudí a spí celou noc, s váhou problémy nikdy neměl, má přes devět kilo, tak jen aby neměl málo toho mléka… díky moc, nad vším moc dumám. Jinak mi ještě tak 200ml vypije čaje a sní pár křupek nebo ožužlá rohlík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahojky nas malej ma taky pres 9kg, jidlenicek ma takovy
rano 210 UM
dopoledne ovoce, nekdy s jogurtem (dr rekla zadny jogurt)
masozeleninovy prikrm na obed
odpoledne 210 UM
odpoledne ovoce s jogurtem (nekdy to ale i vynecha)
na noc 240ml UM
pres den sni nekdy par krupe, susenku a vypije tak 180 caje
je to ale ruzny hlavne to odpoledne nekdy to ovoce vynechame, dnes porpve jsem dala ovoce asi 3 hodky po obede a zapil to 100ml Um, ovoce bylo malicko…
dr mi rikal adavat Nutrilon (do 7. mesice jsem kojila) alespon 3× denne
, ale zase kdyz davas jogurt tak si mylsim ze to mate uplne vp ohode…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas malej:
rano kase (asi 200 ml)
dopoledne ovoce
(ale jeste tam behem dopoledne nekdy nacpu i kojeni)
v poledne masozeleninu
odpoledne kojeni + jogurt (200 ml)
vecer kase
V noci ale jeste dvakrat kojim, takze tri az ctyri kojeni za den.
Vypije jen asi 100 ml caje za den, ale kdyz pripocitam to kojeni, tak ma snad dost tekutin..
A plus tedy behem dne sem tam nejaka ta krupka, kus housky a podobne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj malej:
7.00 - 210ml UM
10.00 - 150g ovoce + 4křupky (snědl byvíc, ale potom nechce oběd)
13.00 - 250g masozeleniny
16.00 - 210ml UM nebo jogurt + křupky
19.00 - 30ml - 210ml kaše (záleží jak je ospalej)
Nevypije mi skoro nic max. 50ml za den.
A sem tam dostane křupku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Takhle to vypadá u nás a to už má malá skoro rok:-) Akorát jogurt střídám s kaší.
MR píše:
ahoj holky, vím, že diskusí o tomto už tu bylo dost, přesto bych ráda otevřela další. Jak vypadá jídelníček vašich dítek po ukončeném 8.měsíci? Doktorka říkala dávat místo odpolední svačiny jogurt, takže u nás to vypadá takto, ráno 210ml UM, dopoledne bílý jogurt Holandia, do kt. přidám banán nebo nějaké čerstvé ovoce, v poledne maso-zel. příkrm, odpoledne svačina - přesnídávka, večer 200ml kaše, stačí to takto, nemá moc málo mléka?dříve jsem ho krmila i před půlnocí, ale ted se mi nebudí a spí celou noc, s váhou problémy nikdy neměl, má přes devět kilo, tak jen aby neměl málo toho mléka… díky moc, nad vším moc dumám. Jinak mi ještě tak 200ml vypije čaje a sní pár křupek nebo ožužlá rohlík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti dobře počítám, má mléčného 610 ml /den (mléko, jogurt, kaše), což naprosto stačí. Všeobecně uváděné minimum je 500 ml. Takže buď v klidu ![]()
My měli v té době jídelníček podobný, akorát mi nepil mléko, tak měl ráno jogurt, odpoledne druhý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky mne dr rekla ze takovy jidelnicek (teda ona si mysli ze nema jogurt ze ma ovoce 2× denne dopoledne a odpoledne) mam udrzovat do roka ![]()
davate treba nejaky pecivo s zerve? Malej krasne kouse (3 zuby
) a kdyz neco jim a dam mu ochutnat krasne si ukousne tak jsem myslela dat mu treba toustovy chleb s zerve ale zas si rikam jeslti nespecham a nebo dky mu to dat misto ceho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá se mnou snídá, kousek pečiva s žervé/máslem, už i šunkou, dostává. Po ranním mlíku, takže toho tolik nesní. Jak jsem psala, je jí rok a tohle praktikujem cca měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takze mame cas
uz takhle mam nekdyp ocit ze toho za den sporada moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslim, ze pokud ma kasi a jogurt, tak to staci. Jsou deti, ktery mliko uplne odmitaji a nahrazuji to prave jinyma mlecnyma vyrobkama… My mame 8 mesicu dneska a jime takto (casy jsou cca):
5:30 kojeni
8:30 50-100 ml ovocny presnidavky (bohuzel vic nechce) + cca po pul hodce kojeni
12:00 80-150 ml masozeleniny (zase vic nesni)
15:00 kojeni
18:00 70-120 ml kase
19:00 kojeni (pred spanim)
- pres den par krupek a cca 100-150 ml vody. Jinak taky se chystame zkusit jogurt, tak doufam, ze ji pojede vic. A nevite, proc ho nekdo dporucuje az od roka? Diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malý bude 10 měsíců a s mlíkem bojujem. Odstavila se od kojení, jogurty, lučinu a kaše jí + dostává občas kravské mléko do kaše nebo pudinku. Přesto by měla mít ještě UM, což je boj. Přes den si nevezme ani kapku a v noci vypije maximálně 130ml, ale musí být v polospánku a mít to namíchaný s kaší. Myslím, že mu to stačí. Já taky plašila, že ostatní pijou UM několikrát denně a my nic
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
takze mame casuz takhle mam nekdyp ocit ze toho za den sporada moc
Nevim teda z ceho se presne gerve sklada, ale neni tam nahodou tvaroh, sul? Takze taky si myslim, ze mate jeste cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tescada píše:Ajla píše:Nevim teda z ceho se presne gerve sklada, ale neni tam nahodou tvaroh, sul? Takze taky si myslim, ze mate jeste cas.
Jo, tvaroh tam je, ale to dítě toho sní minimum. Ono i v pečivu je sůl. Případně jde máznout máslem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:tescada píše:Jo, tvaroh tam je, ale to dítě toho sní minimum. Ono i v pečivu je sůl. Případně jde máznout máslem.Ajla píše:Nevim teda z ceho se presne gerve sklada, ale neni tam nahodou tvaroh, sul? Takze taky si myslim, ze mate jeste cas.
Jasny Hofko, hlavne Vam uz je rok a jite to mesic, coz uz je v poho. Jen nevim, jestli je to ok pro 8 mesicni mimi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky díky, já asi jednu svačinu ještě budu nahrazovat UM, pač on je ted děsně vybíravý, dneska jsem mu rozvařila jablko a do bílého jogurtu,snědl pár lžiček a už nechtěl, tak jsem to dojedla já…, mléko vypije vždy, ale s příkrmama je ted dost vybíravý, tak mu budu dpoledne střídat jogurt s přesnídávkama a čerstvým ovocem a odpoledne dám těch 210 UM, pač 200ml jogurtu mi nesní a to mi pak nevychází, včera jsem mu dávala ještě před půlnocí 60ml mléka ![]()
No řeknu vám, je to věda sestavit mu ten jídelníček, zlatý když měl 6krát denně mléko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit