Jídelníček 8měsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12134
18.11.11 23:41

jídelníček 8 měsíčního dítěte

ahoj holky, vím, že diskusí o tomto už tu bylo dost, přesto bych ráda otevřela další. Jak vypadá jídelníček vašich dítek po ukončeném 8.měsíci? Doktorka říkala dávat místo odpolední svačiny jogurt, takže u nás to vypadá takto, ráno 210ml UM, dopoledne bílý jogurt Holandia, do kt. přidám banán nebo nějaké čerstvé ovoce, v poledne maso-zel. příkrm, odpoledne svačina - přesnídávka, večer 200ml kaše, stačí to takto, nemá moc málo mléka?dříve jsem ho krmila i před půlnocí, ale ted se mi nebudí a spí celou noc, s váhou problémy nikdy neměl, má přes devět kilo, tak jen aby neměl málo toho mléka… díky moc, nad vším moc dumám. Jinak mi ještě tak 200ml vypije čaje a sní pár křupek nebo ožužlá rohlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8384
18.11.11 23:46

ahojky nas malej ma taky pres 9kg, jidlenicek ma takovy

rano 210 UM
dopoledne ovoce, nekdy s jogurtem (dr rekla zadny jogurt)
masozeleninovy prikrm na obed
odpoledne 210 UM
odpoledne ovoce s jogurtem (nekdy to ale i vynecha)
na noc 240ml UM

pres den sni nekdy par krupe, susenku a vypije tak 180 caje

je to ale ruzny hlavne to odpoledne nekdy to ovoce vynechame, dnes porpve jsem dala ovoce asi 3 hodky po obede a zapil to 100ml Um, ovoce bylo malicko…
dr mi rikal adavat Nutrilon (do 7. mesice jsem kojila) alespon 3× denne :nevim: , ale zase kdyz davas jogurt tak si mylsim ze to mate uplne vp ohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
18.11.11 23:55

Nas malej:
rano kase (asi 200 ml)
dopoledne ovoce
(ale jeste tam behem dopoledne nekdy nacpu i kojeni)
v poledne masozeleninu
odpoledne kojeni + jogurt (200 ml)
vecer kase

V noci ale jeste dvakrat kojim, takze tri az ctyri kojeni za den.

Vypije jen asi 100 ml caje za den, ale kdyz pripocitam to kojeni, tak ma snad dost tekutin..

A plus tedy behem dne sem tam nejaka ta krupka, kus housky a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
19.11.11 08:04

Můj malej:
7.00 - 210ml UM
10.00 - 150g ovoce + 4křupky (snědl byvíc, ale potom nechce oběd)
13.00 - 250g masozeleniny
16.00 - 210ml UM nebo jogurt + křupky
19.00 - 30ml - 210ml kaše (záleží jak je ospalej)

Nevypije mi skoro nic max. 50ml za den. :roll: A sem tam dostane křupku. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15074
19.11.11 08:13

Takhle to vypadá u nás a to už má malá skoro rok:-) Akorát jogurt střídám s kaší.

MR píše:
ahoj holky, vím, že diskusí o tomto už tu bylo dost, přesto bych ráda otevřela další. Jak vypadá jídelníček vašich dítek po ukončeném 8.měsíci? Doktorka říkala dávat místo odpolední svačiny jogurt, takže u nás to vypadá takto, ráno 210ml UM, dopoledne bílý jogurt Holandia, do kt. přidám banán nebo nějaké čerstvé ovoce, v poledne maso-zel. příkrm, odpoledne svačina - přesnídávka, večer 200ml kaše, stačí to takto, nemá moc málo mléka?dříve jsem ho krmila i před půlnocí, ale ted se mi nebudí a spí celou noc, s váhou problémy nikdy neměl, má přes devět kilo, tak jen aby neměl málo toho mléka… díky moc, nad vším moc dumám. Jinak mi ještě tak 200ml vypije čaje a sní pár křupek nebo ožužlá rohlík
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
19.11.11 08:18

Pokud ti dobře počítám, má mléčného 610 ml /den (mléko, jogurt, kaše), což naprosto stačí. Všeobecně uváděné minimum je 500 ml. Takže buď v klidu :-)
My měli v té době jídelníček podobný, akorát mi nepil mléko, tak měl ráno jogurt, odpoledne druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
19.11.11 09:20

holky mne dr rekla ze takovy jidelnicek (teda ona si mysli ze nema jogurt ze ma ovoce 2× denne dopoledne a odpoledne) mam udrzovat do roka :nevim:
davate treba nejaky pecivo s zerve? Malej krasne kouse (3 zuby :-D ) a kdyz neco jim a dam mu ochutnat krasne si ukousne tak jsem myslela dat mu treba toustovy chleb s zerve ale zas si rikam jeslti nespecham a nebo dky mu to dat misto ceho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.11.11 09:27

Malá se mnou snídá, kousek pečiva s žervé/máslem, už i šunkou, dostává. Po ranním mlíku, takže toho tolik nesní. Jak jsem psala, je jí rok a tohle praktikujem cca měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
19.11.11 09:33

takze mame cas :-) uz takhle mam nekdyp ocit ze toho za den sporada moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
19.11.11 09:46

Taky si myslim, ze pokud ma kasi a jogurt, tak to staci. Jsou deti, ktery mliko uplne odmitaji a nahrazuji to prave jinyma mlecnyma vyrobkama… My mame 8 mesicu dneska a jime takto (casy jsou cca):
5:30 kojeni
8:30 50-100 ml ovocny presnidavky (bohuzel vic nechce) + cca po pul hodce kojeni
12:00 80-150 ml masozeleniny (zase vic nesni)
15:00 kojeni
18:00 70-120 ml kase
19:00 kojeni (pred spanim)

• pres den par krupek a cca 100-150 ml vody. Jinak taky se chystame zkusit jogurt, tak doufam, ze ji pojede vic. A nevite, proc ho nekdo dporucuje az od roka? Diky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.11.11 09:47

Ahoj, malý bude 10 měsíců a s mlíkem bojujem. Odstavila se od kojení, jogurty, lučinu a kaše jí + dostává občas kravské mléko do kaše nebo pudinku. Přesto by měla mít ještě UM, což je boj. Přes den si nevezme ani kapku a v noci vypije maximálně 130ml, ale musí být v polospánku a mít to namíchaný s kaší. Myslím, že mu to stačí. Já taky plašila, že ostatní pijou UM několikrát denně a my nic :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
19.11.11 09:52
Ajla píše:
takze mame cas :-) uz takhle mam nekdyp ocit ze toho za den sporada moc :-)

Nevim teda z ceho se presne gerve sklada, ale neni tam nahodou tvaroh, sul? Takze taky si myslim, ze mate jeste cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.11.11 10:27
tescada píše:
Ajla píše:
Nevim teda z ceho se presne gerve sklada, ale neni tam nahodou tvaroh, sul? Takze taky si myslim, ze mate jeste cas.

Jo, tvaroh tam je, ale to dítě toho sní minimum. Ono i v pečivu je sůl. Případně jde máznout máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
19.11.11 10:50
hofka píše:
tescada píše:
Ajla píše:
Nevim teda z ceho se presne gerve sklada, ale neni tam nahodou tvaroh, sul? Takze taky si myslim, ze mate jeste cas.
Jo, tvaroh tam je, ale to dítě toho sní minimum. Ono i v pečivu je sůl. Případně jde máznout máslem.

Jasny Hofko, hlavne Vam uz je rok a jite to mesic, coz uz je v poho. Jen nevim, jestli je to ok pro 8 mesicni mimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
19.11.11 10:51

holky díky, já asi jednu svačinu ještě budu nahrazovat UM, pač on je ted děsně vybíravý, dneska jsem mu rozvařila jablko a do bílého jogurtu,snědl pár lžiček a už nechtěl, tak jsem to dojedla já…, mléko vypije vždy, ale s příkrmama je ted dost vybíravý, tak mu budu dpoledne střídat jogurt s přesnídávkama a čerstvým ovocem a odpoledne dám těch 210 UM, pač 200ml jogurtu mi nesní a to mi pak nevychází, včera jsem mu dávala ještě před půlnocí 60ml mléka :think:

No řeknu vám, je to věda sestavit mu ten jídelníček, zlatý když měl 6krát denně mléko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí