Jídelníček 8měsíčního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sara1000 a to ovoce podáváš jak? Já musím příkrmy rozmixovat, jinak se mi s tím dáví. Jediné, co tvrdšího snese je kukuřičná nebo rýžová křupka, ale tu mu lámu na kousky a v puse ji převaluje tak dlouho, dokud se nerozpustí. Ještě asi nezjistil na co má v pusině ty čtyři zuby. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzela tak s obyc maslem, to je jedno, ale hlavne bych mu udelala pestrejsi jidelnicek. Rvat do nej 3× denne kasi, co mu nic nedava… to radsi dej vecer treba zeleninovy prikrm, vickrat za den ovoce atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zorbas kaše je přece z um, to mi chceš tvrdit, že není v ničem pro dítě přínosné? ![]()
Zkusím mu dát nastrouhané jablko, ale před pár dny se mi tím dávil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzela kasi ho jen zaplacnes… tak to jabko mixni. Taky mixuju vsechno ovoce, takze to ma cerstve
nakrajim na maly kousky a pak mi to uz ponornej mixer vezme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzela píše:
@Zorbas kaše je přece z um, to mi chceš tvrdit, že není v ničem pro dítě přínosné?
Zkusím mu dát nastrouhané jablko, ale před pár dny se mi tím dávil.
Je to akorát sacharidova bomba. Zvlášť, pokud se jedná o komerční instantní kaši s nějakým cukriken (byt si ve složení říká treba maltodextrin).
To tomu dítěti raději dej 2× denně ovoce nebo zeleninovy prikrm, pripadne muzes pomalu zkouset bily jogurt.
Jablko, hrušky, borůvky, švestky, tresne muzes podusit a namixovat, banan jde taky mixout nebo nahnahnat vydlickou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych kaši dávala maximálně jednou denně. Začla bych dávat bílý jogurt a čerstvé ovoce. Já mixovala asi tak do roku vše, ovoce i zeleninu. Ovoce bych trošku povařila když přidáš trochu banánu a mixneš, tak to udělá jemnou konzistenci, hodně jsem takto banán přidávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzukobylka ted jsem mu zkusila dát asi 3 lžičky bílého jogurtu, po každé se zaksichtil a otřepal
zkoušela jsem i rozmixovane čerstvé jablko, to ho dávilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzela píše:
@zuzukobylka ted jsem mu zkusila dát asi 3 lžičky bílého jogurtu, po každé se zaksichtil a otřepalzkoušela jsem i rozmixovane čerstvé jablko, to ho dávilo.
Ješíš, přeci nečekáš, že se ti dítě hned vrhne na něco nového a sežere toho 200g. Dej tomu dítěti čas. Příkrmy jsou o zoušení a naučení dítete na pestrou a zdravou stravu. To, že něco nesní hned napoprvé neznamená, že to nebude jíst nikdy. Jen to chce trochu trpělivosti.
To jablko podus.
Jasně, že kašička mu bude chutnat víc, protože je nasládlá. Stejně jako mu později budu sušenky chutnat víc, než třeba rajče. Ale asi ho nebudeš krmit sušenkama, jen protože je dobře baští, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice ja jen…nejsem na to zvyklá, dcera ta sfutrovala úplně vše bez problémů. Hold každé dítě je jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzela
Veskere ovoce muzes podusit a pak do hladka rozmixovat.Ja obcas do toho nadrtim mimi susenky, nebo piskot.
Ja teda nemixuji uz, dcera to i nesnasi.Ma rada kousky.
Ale cokoliv podus a rozmixuj, muzes pridat banan roznahnany, udela to takovou hustou kasi.
Vse pomalu zkousej ochutnavat, staci par lzicek. Nebude hned jist plne misky.
Dcera z ovoce uz ji:Jablka, hrusky, jahody, tresne, boruvky, hroznove vino, mango, kaki, banan, broskve, merunky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, obnovuji diskuzi
Zajímá mě, jak se stravují vaši zhruba 8-9 měsíční drobci. My máme 8,5 měsíce a náš jídelníček vypadá takto:
5:00 260 ml Nutrilonu
8:30 Hollandia s ovocem, nebo rýžová kaše
12:15 masozelenina 250gr, (batáty, brambor, mrkev, dýně, červená čočka, jáhly, červená řepa, brokolice, květák…+ každý druhý den maso)
17:15 ovoce, Hollandia, nebo ovocná přesnídávka (100% BIO ovocná z DM)
20:00 zbytek oběda (cca 200gr) a zapije to cca 150 ml Nutrilonu.
Mezi oběděm a odpo svačinou má velkou mezeru, ale od 3 do 5 mi spí a zase dvě hodiny po obědě do něj nechci nic cpát, nemá totiž ani hlad. Jinak pije málo, zhruba 150 ml čajíku.
Co na takový jídelníček říkáte? Je to OK? Myslím, že třeba oběd a večeři má velkou, ale když mu dám míň, křičí. A kdy jste začaly dávat pečivo? Myslím třeba toustový chleba s domácí lučinou, která je bez soli. Díky za postřehy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje malá by takový pauzy nedalala a měla těch jídel za den víc, ale menší porce. Pečivo už jsem ji určitě v tomhle věku dávala, ale spíš suché a do ruky, já nedávám takový ty křupky, tak místo toho. Lucinu jsem začala dávat asi v 11 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja kojim, tak je to u nas trochu jinak, ale obecne - rano kojim, dopoledne nejaka ovocna svacina (banan, dusena jablka, mango, proste nejaky ovocny mix), kolem poledne masozelenina nebo jen zelenina ale tak 150gr, vic by mi nesnedl, odpoledne zase nejaka svacina a vecer + v noci kojim.
@Allisea prijde mi, ze tam mas velke pauzy svacina-obed-svacina, ale zase toho ma gramove mnohem vic nez moje ditko, takze to je asi pochopitelne ![]()
Proste holky, co kus to original ![]()
Pecivo nedavam, me to rpijde brzo, tak si rikam, jestli nejsem nejak pozadu? ![]()
Vcera jsem teda objevila prvni vyrustajici zoubek, tak proto jsem si i rikala, ze na pecivo je brzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejne stare dite, kojim, rezim +/- autobus (neco je dane, protoze to musi vychazet, abych odvedla starsi deti do skolky a zase je vyzvedla, odvedla na krouzky a tak):
01:00 kojeni 04:30 kojeni 07:00 kojeni
9:30 ovocna svacina (70-100 g) + voda
11:15 kojeni
14:00 obed (masozelenina), cca 120 g + voda
16:00 kojeni
19:00 kase mlecna (cca 100-130g) + voda
21:30 kojeni
Dost jine, ale co dite, to original, ta moje je prsozavislacka a ji sice s chuti, ale pomalu. Ja mam deti obecne nezravce. Starsim jsem davala pecivo okolo 10m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím zítra menší oběd a před spaním trochu UM. Ale on to prostě ve 3 zalomí, tak na nějakou odpo sváču nemáme moc prostoru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit