4 měsíce a krupička?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj. Já bych teda klasickou krupičku takhle malému dítěti nedala. Je to ale věc názoru a pokud chceš začít něco dávat, tak existují kašičky určené pro takhle malé děti (dají se sehnat v lékárnách nebo některých drogeriích či potravinách). Klasická krupička (pšeničná) obsahuje lepek, a proto se nedoporučuje. Bez porady s pediatrem bych já sama nedala nic (maximálně UM, kdyby dítě řvalo hlady a byl třeba víkend).
Já s kašemi začala až v 7.m a vliv na delší noční spaní to nemělo ani u jedné (a neznám ve svém okolí nikoho, u koho by to zabralo).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že některé maminky to dělají, ale nejsem si jistá, že to miminko zasytí nějak výrazně víc, aby se tolik nebudilo. Rozhodnutí, jestli dávat ve 4m lepek, je jen na tobě. Většinou se radí dávat až po roce, někdo dává dokonce i později, ale v poslední době jsou slyšet názory, že i tyto alergeny by se k dítěti měly dostat dřív. Takže si vyber.
Já jsem to nedělala, i když jsem měla podobný problém-a kolem 5m jsem rovnou začala dávat kaše-ale rýžové, tudíž bezlepkové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj já osobně bych to řešila nemléčnou kaší
rýžová kukuřičná,do nemléčné kaše přidáš svoje MM ,varianta co ti radila kamarádka mi přijde dost divná
přece si teď drobek bere z jídla co nejvíc tak proč mu dávat vodu a kaši krupičku, když mu dáš kaši rýžovou ( např) s mateřským mlékem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiank já jsem začínala u kluka s kaší ve 4 měsíci,ale bacha mi neznalí doma ( první dítě) jsme ho narvali v 8 večer kaší a dali do postýlky a to byl řev
bylo to pro něj moc těžký na spaní tak jsem začala dávat cca v 18:00 kaši a v 8 mlíčko třeba už jen 120 ml a spal krásně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není lepší třeba rýžová sunarka?Přidá se k mlíčku a je to.A nemusíš nic vařit a je od 4 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo počkej,ty nekojíš já pochopila že jo, tak jetsli nepužívaš HA mlíčko tak dej mléčnou kaši všude koupíš
asi rýžovou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krupičku néé. Na zasycení použij nemléčnou rýžovou kaši do vody ! Žádné mléko, ani mateřské.
Ne moc hustou, ale steně bych dala dudlík Avent s variabilním průtokem.
Pokud si zvykne na pití dudlíkem, tak se může stát, že nebude chtít tahat z prsu ! Je to mnohem větší „dřina“ a pak se třeba napije málo a pak má brzy hlad. A začarovaný kolotoč je na světě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani po kaši mi celou noc nespal.Každopádně když už tak bych koupila rýžovou nemléčnou kaši a UM tím trochu zahustila.Ale trochu, rozhodně ne klasicky jako u větších dětí.
Pak jsem jednou četla, že některé maminy dělaly silnější UM - tzn.místo 6-ti odměrek třeba 7 (nevím ale, jestli se to může, v UM se nevyznám).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna klasicka krupicka je pomerne tezce stravitelna a nedoporucuje se detem do roka. Jinak upozornuju, ze ani po kasi nemusi spat celou noc, to mame taky vyzkouseny. Deti maji tyhle obdobi, kdy se proste budi casto a pak to zas prejde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co zkusit mlíčko s kaší, kamarádky malej chlapeče to taky baštil večer
http://www.feedo.cz/…2x200ml.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krupičku určitě NE!! Klasická krupička je velice těžce stravitelná a nedoporučuje se dříve než v 1 roce. Neříkám dodržovat to striktně až od roka, ale ve 4 měs určitě ne! Pokid chceš vyzkoušet kaši, zkus nějakou určenou pro děti od 4 měs (Nutrilon, Hipp první kašička a pod). Není ani tak nutné, aby byla nemléčná, může být i mléčná, ale musí být určená pro daný věk. Jinak bych se zkusela zamyslet i nad dalšíma možnýma příčinama, proč v noci nespí a budí se, nemusí to být jen tím, že má hlad, ikdyž v tomto období bývá růstový spur a dítě potřebuje více živin. Držim palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepek se podle nejnovejsich doporuceni ma zavadet mezi 4-7 mesicem zivota, pozdeji je naopak pry riziko intolerance vyssi - a prikrmy se taky muzouz od ctvrteho mesice, takze proc ne. Tradicne se ale dava jako prvni ryzova kase - koupis ji instantni a budes s tim mit mene prace.
Nicmene nevim snad o nikom, komu by pomohlo na lepsi spani, kdyz se dite vic naji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Ani po kaši mi celou noc nespal.Každopádně když už tak bych koupila rýžovou nemléčnou kaši a UM tím trochu zahustila.Ale trochu, rozhodně ne klasicky jako u větších dětí.
Pak jsem jednou četla, že některé maminy dělaly silnější UM - tzn.místo 6-ti odměrek třeba 7 (nevím ale, jestli se to může, v UM se nevyznám).
to se pry nema, mliko se nema delat asi hustejsi ani ridsi - prej miminu nespravna osmolarita vadi. Nikde jsem se ale nedocetla proc - hlavne proc by melo vadit vice naredene mleko, kdyz nevadi hola voda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli podobný problém.V 5-ti měsících jsme začli dávat rýžové kaše a po kaši se malá budila jen 1× za noc, někdy 2× když měla žízeň,ale to odmítala mlíko a chtěla vodu.Krupici bych před 6.měsícem nedávala kvůli lepku.Ve 4.měsících bych zkusila více naředit tu rýžovou kaši.
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky. Stěžovala jsem si kamarádce, že se mi malá v noci často budí a papá třeba po hodině když už je to extrém.. poradila mi: lžičku krupičky do 120ml vody. Nechat odležet, potom 5min vařit, nalít do lahve, dolít vodou kolik malá vypije a pak přidal odměrky s UM. No joo, ale ve 4m?? Jaký na to máte názor? Mamka řikala, že nám to takhle dělala už po 6nedělí, a přežili jsme ( znáte ty řeči)

Jinak kojim a někdy dám příkrm když je fakt uplakaná, ale v noci jen kojim. rděj anonym, chodí sem.
Děkuju za názory, nebo rady jak to máte vy.