4 měsíce a krupička?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
asha píše:
Tak zrovna klasicka krupicka je pomerne tezce stravitelna a nedoporucuje se detem do roka. Jinak upozornuju, ze ani po kasi nemusi spat celou noc, to mame taky vyzkouseny. Deti maji tyhle obdobi, kdy se proste budi casto a pak to zas prejde.
my tohle období měli 6t a pak jsem nevydržela a dala kaši.. ze začátku spával 4h v kuse, ale i to bylo super, když předtím člověk vstával co hodinu.. ![]()
dneska mi po kaši spí 6-8h
začínali jsme rýžovou sunarkou po lžičce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asha píše:my tohle období měli 6t a pak jsem nevydržela a dala kaši.. ze začátku spával 4h v kuse, ale i to bylo super, když předtím člověk vstával co hodinu..
Tak zrovna klasicka krupicka je pomerne tezce stravitelna a nedoporucuje se detem do roka. Jinak upozornuju, ze ani po kasi nemusi spat celou noc, to mame taky vyzkouseny. Deti maji tyhle obdobi, kdy se proste budi casto a pak to zas prejde.
dneska mi po kaši spí 6-8h
začínali jsme rýžovou sunarkou po lžičce
Pudloslava píše:xangel87 píše:to se pry nema, mliko se nema delat asi hustejsi ani ridsi - prej miminu nespravna osmolarita vadi. Nikde jsem se ale nedocetla proc - hlavne proc by melo vadit vice naredene mleko, kdyz nevadi hola voda.
Ani po kaši mi celou noc nespal.Každopádně když už tak bych koupila rýžovou nemléčnou kaši a UM tím trochu zahustila.Ale trochu, rozhodně ne klasicky jako u větších dětí.
Pak jsem jednou četla, že některé maminy dělaly silnější UM - tzn.místo 6-ti odměrek třeba 7 (nevím ale, jestli se to může, v UM se nevyznám).
když je hustší více zatěžuje ledviny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jas mam taky kamosku, co nedobrovolne temer vylucne kojila do roka. Odvazana z toho ale nebyla, dite proste nejedlo. Urcite to je individualni, ale myslim si, ze kdyz 7m dite vyzaduje 6 kojeni za noc, tak ma budto nejakej blbej navyk a nebo mu proste mliko uz nestaci. V kazdem pripade ja bych z tolika krmeni spokojena nebyla. Podle me to ani tomu decku nesvedci tolikra za noc byt vzhuru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
Jas mam taky kamosku, co nedobrovolne temer vylucne kojila do roka. Odvazana z toho ale nebyla, dite proste nejedlo. Urcite to je individualni, ale myslim si, ze kdyz 7m dite vyzaduje 6 kojeni za noc, tak ma budto nejakej blbej navyk a nebo mu proste mliko uz nestaci. V kazdem pripade ja bych z tolika krmeni spokojena nebyla. Podle me to ani tomu decku nesvedci tolikra za noc byt vzhuru.
Mě se kluk později budil v noci na prso jen ze zvyku,i když měl večer kaši.A já mu ho vždycky dala,nebyla jsem ochotna v noci poslouchat řev
No ale po roce už si to noční kojení odboural díkybohu sám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka86 píše:Pudloslava píše:Mě se kluk později budil v noci na prso jen ze zvyku,i když měl večer kaši.A já mu ho vždycky dala,nebyla jsem ochotna v noci poslouchat řev
Jas mam taky kamosku, co nedobrovolne temer vylucne kojila do roka. Odvazana z toho ale nebyla, dite proste nejedlo. Urcite to je individualni, ale myslim si, ze kdyz 7m dite vyzaduje 6 kojeni za noc, tak ma budto nejakej blbej navyk a nebo mu proste mliko uz nestaci. V kazdem pripade ja bych z tolika krmeni spokojena nebyla. Podle me to ani tomu decku nesvedci tolikra za noc byt vzhuru.No ale po roce už si to noční kojení odboural díkybohu sám
jo ja jsem na to mekka. U nas tahle frekvence buzeni zacala, kdyz uz byl odstaveny, takze si dycky daval 30 ml a ja za noc 6× michala mliko a umejvala lahev. To neslo. Museli jsme ho to odnaucit, ale bylo to krute.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:Katka86 píše:jo ja jsem na to mekka. U nas tahle frekvence buzeni zacala, kdyz uz byl odstaveny, takze si dycky daval 30 ml a ja za noc 6× michala mliko a umejvala lahev. To neslo. Museli jsme ho to odnaucit, ale bylo to krute.Pudloslava píše:Mě se kluk později budil v noci na prso jen ze zvyku,i když měl večer kaši.A já mu ho vždycky dala,nebyla jsem ochotna v noci poslouchat řev
Jas mam taky kamosku, co nedobrovolne temer vylucne kojila do roka. Odvazana z toho ale nebyla, dite proste nejedlo. Urcite to je individualni, ale myslim si, ze kdyz 7m dite vyzaduje 6 kojeni za noc, tak ma budto nejakej blbej navyk a nebo mu proste mliko uz nestaci. V kazdem pripade ja bych z tolika krmeni spokojena nebyla. Podle me to ani tomu decku nesvedci tolikra za noc byt vzhuru.No ale po roce už si to noční kojení odboural díkybohu sám
Je to pak na mašli,děcko se něco naučí a zvykne si na něco během chvíle a pak to odnaučit,to je peklo
Kupovidu třeba starší kluk,ten byl hodně na prsu závislý,ale odstavila jsem ho ze dne na den a uplně v pohodě,ani si nevzpomněl
Druhého teda bohužel nekojím(nemůžu to pořad vstřebat
),ale zase má dudlíka,což první neměl,tak třeba budem bojovat s dudlem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
No vetsinou je to kolem 6. mesice, kdyz je posledni spurt. Akorat mi prijde, ze se na tenhle uplne zapomina a hned se cpe decku kase. Takze to jsem kojila taky casto. A pak, kdyz rostly zuby, kolem roku. Vzdycky to bylo proste obdobi a preslo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,tak já dávala krupičku taky ve 4 měsících.Dala jsem 2 kávové lžičky do vody,pak jsem to na hodinu odmočila,uvařila a přidala UM.Vše bylo OK.Záleží na každé mámě co uzná za vhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka86 píše:Pudloslava píše:Je to pak na mašli,děcko se něco naučí a zvykne si na něco během chvíle a pak to odnaučit,to je pekloKatka86 píše:jo ja jsem na to mekka. U nas tahle frekvence buzeni zacala, kdyz uz byl odstaveny, takze si dycky daval 30 ml a ja za noc 6× michala mliko a umejvala lahev. To neslo. Museli jsme ho to odnaucit, ale bylo to krute.Pudloslava píše:Mě se kluk později budil v noci na prso jen ze zvyku,i když měl večer kaši.A já mu ho vždycky dala,nebyla jsem ochotna v noci poslouchat řev
Kupovidu třeba starší kluk,ten byl hodně na prsu závislý,ale odstavila jsem ho ze dne na den a uplně v pohodě,ani si nevzpomněl
),ale zase má dudlíka,což první neměl,tak třeba budem bojovat s dudlem
to mi povidej, zrovna odstauju a prevadim na neocate. Ale u me se to srovna, posledne me to stvalo jen dokud se mi jeste delalo mliko, snad litovat (zase) nebudu. Ale starsi prave dudlika mel a po - ted uz nevim presne - mesici- se nam podarilo zrusit nocni krmeni uplne, jen stacilo dat dudlik - jenze taky az 8× za noc !!!!
tehda bylo uz starsimu pul roku, jestli se mi takhle podela tohle maly mimino, tak ho asi dam na par tejdnu do kojenaku, aby ho naucili spinkat celou noc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:Katka86 píše:to mi povidej, zrovna odstauju a prevadim na neocate. Ale u me se to srovna, posledne me to stvalo jen dokud se mi jeste delalo mliko, snad litovat (zase) nebudu. Ale starsi prave dudlika mel a po - ted uz nevim presne - mesici- se nam podarilo zrusit nocni krmeni uplne, jen stacilo dat dudlik - jenze taky az 8× za noc !!!!Pudloslava píše:Je to pak na mašli,děcko se něco naučí a zvykne si na něco během chvíle a pak to odnaučit,to je pekloKatka86 píše:jo ja jsem na to mekka. U nas tahle frekvence buzeni zacala, kdyz uz byl odstaveny, takze si dycky daval 30 ml a ja za noc 6× michala mliko a umejvala lahev. To neslo. Museli jsme ho to odnaucit, ale bylo to krute.Pudloslava píše:Mě se kluk později budil v noci na prso jen ze zvyku,i když měl večer kaši.A já mu ho vždycky dala,nebyla jsem ochotna v noci poslouchat řev
),ale zase má dudlíka,což první neměl,tak třeba budem bojovat s dudlem
tehda bylo uz starsimu pul roku, jestli se mi takhle podela tohle maly mimino, tak ho asi dam na par tejdnu do kojenaku, aby ho naucili spinkat celou noc![]()
![]()
Tak já se musím pochlubit
teda snad to nezařeknu,že mladší v ten den,co jsme přešli na UM tak začal spát celou noc,od 8 týdnů v noci nejí
TEd mu bude 11 m a fakt od těch 2 m spí vkuse většinou těch 12 h a je to blaho.Chodí spát 18:40 a na mlíko se budí tak kolem 6 rána
Sem tam se stala vyjímka,že se třeba probudil,ale stačilo dát dudlíka.Je to sakramenský rozdíl,když dítko v noci spí nebo ne.Tak si říkám,že to mám takovou kompenzaci za to nekojení ![]()
NO a jak to u vás vypadá s tím bříškem?Malý teda půjde na to Neocate,viď.Já prvního kojila rok a 3/4 a druhý od porodnice nechtěl prso,otřes.Prostě neveme do huby ani za nic.Po půl hodině kojení vypil max 10 ml,k tomu pořád řval a větry jak prase.Tak jsem dva m co dvě hodiny ve dne v noci odstřikávala RUČNĚ
Pak jsem padla za vlast,malý spal max 4 h za 24 h,hrůza,zbytek prořval.No ještě,že tohle už máme za sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No on je takova beranci povaha, tak i ty koliky nejsou uplne sileny, ale uz na to stejne nemam nerv. U prsa to orve, stolice je takovej tekutej sliz, navic se mu udelal ekzem - dneska si jedem pro recept na NC. S tim spanim no uvidime - mam trochu strach aby se nepokazil, tedkla v noci krmim jen jednou - vecer ho teda budim kolem 21-22:00 na mliko, ale mam dojem, ze kdyz by ho nedostal, vstaval by ve stejnou dobu. Protoze ale v noci po krmeni nemjze zabrat a hodinu se krouti v postylce, tak se tedka snazim to nocni krmeni posunout treba na sestou a pak uz bych rovnou vstala. Dneska jsem kojila 4:15. Ale od pulnoci po hodine davam dudel. tak fakticky nevim.
V tech 8 mesisich -kolik hodin to delala ta noc? me 12 hodin prijde na takhle maly dite moc dlouho, aby byl bez jidla. (Dr. Honzik by budil decko po sesti hodinach jeste v pul roce).
Spani je pro me vyznamna kvalita zivota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
No on je takova beranci povaha, tak i ty koliky nejsou uplne sileny, ale uz na to stejne nemam nerv. U prsa to orve, stolice je takovej tekutej sliz, navic se mu udelal ekzem - dneska si jedem pro recept na NC. S tim spanim no uvidime - mam trochu strach aby se nepokazil, tedkla v noci krmim jen jednou - vecer ho teda budim kolem 21-22:00 na mliko, ale mam dojem, ze kdyz by ho nedostal, vstaval by ve stejnou dobu. Protoze ale v noci po krmeni nemjze zabrat a hodinu se krouti v postylce, tak se tedka snazim to nocni krmeni posunout treba na sestou a pak uz bych rovnou vstala. Dneska jsem kojila 4:15. Ale od pulnoci po hodine davam dudel. tak fakticky nevim.
V tech 8 mesisich -kolik hodin to delala ta noc? me 12 hodin prijde na takhle maly dite moc dlouho, aby byl bez jidla. (Dr. Honzik by budil decko po sesti hodinach jeste v pul roce).
Spani je pro me vyznamna kvalita zivota.
On mi od 2 měsíců jí naposled večer o půl 19 h a pak má další jídlo nejdřív v 5,ale spíš většinou mezi 5:30 až 6.Prostě mi v noci vůbec nejí a v pohodě vydrží.Máme teda Bebu,od půl roku dávám na noc Beba Good night,ale to určitě nemá vliv,protože celou noc mi spal i po normál bebě.A je to paráda,protože jsem byla velice znechucena při představě,že budu v noci dělat um-to by se mi fakt nechtělo
Jako není to žadný problém hodit vodu do ohřívačky a pak jen sypnout odměrku,ale vyspat se celou noc,to nic nenahradí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JO a když byl teda ještě na MM,tak celou noc řval,třeba do 4 h do rána
A spal jen max hodinu v kuse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Task to by se mi libilo.On mi teda pije takove pidiporce, max 90 ml, casteji ale 60. neocate neni zadna dobrota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
Task to by se mi libilo.On mi teda pije takove pidiporce, max 90 ml, casteji ale 60. neocate neni zadna dobrota.
Kluk mi pil stovku ve věku tvoje mladšího prcka.A jak ten neocate chutná?Je hořký?My měli prvně Bebu sensitive na objednávku z lékarny,kvůli těm děsným větrům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit