Jak začít s kašičkami?

737
22.11.11 17:19

kašička, poradíte?

Hezký podvečer. Tak jsme byli dneska na 4m prohlídce. Dostali jsme svolení ke kašičce. :lol: koupila jsem Hami rýžovou nemléčnou, nestlé rýžovou krupičku, babylove obilnou jáhlovou nemléčnou.. (netušim, která je dobrá, koupila jsem jich raději víc :mrgreen: )
Nevim, kterou začít… také bych chtěla nejdříve třeba jen takovou řídkou, zahustit mlíčko buď MM, nebo UM, ale nevim, jak to udělat. Návody jsou jen na husté kašičky..nejsem si jistá dávkováním. Poradíte jak to děláte vy a popř která je vhodnější? Děkujeme Jířa a Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
22.11.11 17:24

Já bych teda ve 4 m kašičku nedávala (pokud kojíš, vypadá to že jo) Jinak pokud chceš už fakt začít přikrmovat, tak bych vybrala bezlepkovou a bezmléčnou a udělala ji do MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
22.11.11 17:28

U dcery jsem dělala první kaši do MM. Měla jsem od Hami rýžovou a pak ty další ochucené. Značka nám sedla a co se týká hustoty, tak jsem jela dle návodu. Byla větší jedlík a tak jsem dělala hustší a pěkně ji to zasytilo. Na řídkou dáš míň prášku.
Slyšela jsem, že Nestlé je dost sladká. My začneme taky, co nevidět přikrmovat a už mám nakoupené Hami. Mám ráda i jejich masozeleninové příkrmy.
Myslím, že rychle odhadneš, jaká hustota kaše vám vyhovuje. Není to nic složitého. Zkus si to na nečisto do UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
22.11.11 17:34

já bych ji také nedávala ( ne, že bych se netěšila na první lžičku, to joo) ale malá je pořád plačtivá, a podle váhy se potvrdilo, že hladová a doktorka říkala, ať dám kašičky a začnu se zeleninkou :nevim: Kojim, ale nestačí jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
22.11.11 17:47
Jiiriinka1 píše:
já bych ji také nedávala ( ne, že bych se netěšila na první lžičku, to joo) ale malá je pořád plačtivá, a podle váhy se potvrdilo, že hladová a doktorka říkala, ať dám kašičky a začnu se zeleninkou :nevim: Kojim, ale nestačí jí to.

Taky mám hladovou čtyřměsíční holčičku :mrgreen: . Minulý týden na prohlídce se zjistilo, že opět málo přibrala, tak jsem musela začít přikrmovat umělým mlíčkem, prej by to zatím mělo stačit :nevim: . Tak teď nevím, jestli bych ji taky neměla víc zasytit nějakou kašičkou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
22.11.11 18:00

Muzu se zeptat,jak to,ze ti dr. misto MM nedoporucila spis UM?Nenapadlo te se ji na to zeptat?Je to teda divne,prejit z kojeni ve 4 mesicich rovnou na kase.

Opinka,dite se nemusi zasytit ani kasema.Mam tri deti,prvni nechtela kase vubec,dalsi dve ano,ale proste kase byla stejne jak mliko.Jestli mi dite vypilo kasi,nebo mliko,bylo to uplne fuk.A moje deti nejsou jedine.

• Citovat
  • Upravit
81480
22.11.11 18:17

Pokud chceš řídkou, tak do MM klidně podle návodu, za chvilku to stejan zřídne to úplně tekuté podoby. Do UM syp tak dlouho, až to bude husté podle tvé představy.
OT- taky by jí ale nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
22.11.11 18:33
Jiiriinka1 píše:
já bych ji také nedávala ( ne, že bych se netěšila na první lžičku, to joo) ale malá je pořád plačtivá, a podle váhy se potvrdilo, že hladová a doktorka říkala, ať dám kašičky a začnu se zeleninkou :nevim: Kojim, ale nestačí jí to.

Aha, ale v tom případě bych teda spíš než kaši zařadila dokrm UM. Ale nejsem na to odborník, zkus kontaktovat nějakou laktační poradkyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.11.11 18:44

Pokud je po kojení plačtivá a nepřibírá (mmch, co to znamená nepřibírá, jako úplně stagnuje či něco přibrala?), tak tě podle mě jedna porce kaše denně nevytrhne, navečer třeba bude zasycená, ale zbytek dne bude hladová, pokud jí MM nestačí. Koupila bych ještě UM, pokud máš mlíka málo, tak asi těžko odstříkáš ještě nějakých 150ml na kaši.

Začni hlavně postupně, nejdřív pár lžiček a postupně přidávej, kaše může být pro některé děti těžko stravitelná, tak aby ji nebolelo bříško. Taky počítej s tím, že než zpracuje lžičku, tak to bude chvilku trvat, nejdřív jí kašička bude lízt z pusy, i když jí bude chutnat, nebude to umět sebrat ze lžičky…

My jedem v kašičkách od necelých 5m, malej se mohl zvencnout, když mě viděl jíst, tak jsem si říkala, že už je zřejmě připravený, kaše byla nejjednodušší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
22.11.11 19:02

Já kojim, ale i přikrmuji UM od 3 měsíců.. mlíka mám dost, ale zřejmě neni tak výživné.
Také jsem koukala.. ale tak je to doktorka, tak si řikám, že ví, co dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.11.11 19:37

My jsme začali s kašema ve 4 měsících, jsme od narození na UM. Dávám teda mléčné, dělám spíše hustější, protože malýmu se to líp jí - krmím ho zásadně ze lžičky, ale pokud chceš řidčejší, tak to prostě více naředíš mlékem. Jinak mám nejhorší zkušenost s Nestlé - ta okamžitě řídla a během několika minut z toho bylo mlíko, naopak mám dobrou zkušenost s Hami a ještě lepší se Sunarkou, už jiné než tyhle dvě nekupujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
22.11.11 20:37

Sunarku tu ještě nemám, ale děkuju za tip :mrgreen: Já ji právě nechtěla zaplácnout ale jen dát trošku do mlíčka a postupně přidávat.. aby si na to jakoby zvykla. Mě to přijde takový divný jí nacpat hned kašičku.. nevim.. já čekala, že jí to začnu dávat až kolem 6 měsíce, tak je to pro mě teď celkem šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.11.11 23:11

Když jsem vybírala kaši pro prvního syna, tak nakonec padla volba na Nestlé, V Sunarce je normoš cukr, to se mi nelíbilo, ale to bylo před 2lety, teď už jsem složení nezkoumala a první kaši koupila zase tu. S konzistencí problém nebyl. Ale pak ji u nás neměli, tak jsem vzala Nutrilon kaši, když občas dostane nutrilon UM, ať mu to nemíchám. Tam už jsem nějak na složení nekoukala, ale asi mu sedla, protože se začal budit jen 1× za noc :mrgreen:
Nestlé kaše mi přijdou fajn, jen teda to rozmíchávání byla alchymie, hodně cuckovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.11.11 13:02
Gladys píše:
Když jsem vybírala kaši pro prvního syna, tak nakonec padla volba na Nestlé, V Sunarce je normoš cukr, to se mi nelíbilo, ale to bylo před 2lety, teď už jsem složení nezkoumala a první kaši koupila zase tu. S konzistencí problém nebyl. Ale pak ji u nás neměli, tak jsem vzala Nutrilon kaši, když občas dostane nutrilon UM, ať mu to nemíchám. Tam už jsem nějak na složení nekoukala, ale asi mu sedla, protože se začal budit jen 1× za noc :mrgreen:
Nestlé kaše mi přijdou fajn, jen teda to rozmíchávání byla alchymie, hodně cuckovali.

Týjo a teď koukám na net, protože my jsme tu už svou kaši snědli a v té Sunarce je fakt cukr. Tak to jsem teda netušila, jsem se taky mohla kouknout, když jsem to kupovala. :think: No co už, po jedné krabici se snad nic nestane, ale mrzí mě to, protože ta vypadala fakt nejlíp. Teď máme Hami a Nestlé byl teda u nás fakt propadák - míchat šla dobře, ale ta konzistence byla strašná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí