První kaše? Mléčné nebo nemléčné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První kaše? Mléčné/nemléčné
Ahoj holky,
za chvíli chci mojí 7 mi měsíční holčičce dávat kaše. Ale mám v tom hokej. Co byste dávaly vy? Mléčné nebo nemléčné?
Malé bude 7 měsíců, prospívá na 1 s třema *** (má přes 9 kg)
, kojená, začaly jsme papat zeleninku.
Pokud budu dávat nemléčné kaše budu ředit s vodou? Odstříkávat si nechci, mám strašně citlivá prsa. Není lepší tedy dávat mléčné, když je tam UM, asi jí to dá víc než voda, ne? I když jedna poradkyně mi řekla, že by kojenou zbytečně UM nezatěžovala, tak nevím???
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já bych dala mléčnou, když ještě kojíš, nač zbytečně kupovat jak kaši tak UM? A rozhodně nejdřív začni nějakou bez příchutě… já začala s příchutí a jak na to nebyl zvyklej, tak v noci bylo rodeo, tlačilo ho břicho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jestli není lepší ředit jen vodou a nezatěžovat dítě UM. (dle slov té poradkyně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mně se maly v noci porad budil, tak nam MUDr. rekla, at dame na spani RYZOVOU kasicku a ze je jedno jestli mlecnou nebo nemlecnou!
Ja koupila mlecnou, naredila s vodou a to byla mnamka!
Rozhodla jsem se tak proto, ze odstrikavat jsem nechtela a kupovat UM taky ne. Takze jsem koupila mlecnou kasi od NUtrilonu tu ryzovou - byla fakt dobra!
tak stastnou ruku pri vyberu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ony se nemléčné podle mě nedělají aby byly ředěné vodou, ale buď si tam člověk dá svoje UM, které dítě pije i jinak, nebo přidá MM.
U 7m dítěte bych už fakt neměla strach, že by mu UM vadilo, pokud nemáte nějakou alergii v rodině, tak bych dala mléčnou, vybírala bych dle složení a pokud by někdy pro dítě bylo potřeba UM, tak ybch ho dala od stejné značky a vyřešeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začala s nemléčkou kaší, ala dělala jsem jí z Nutrilonu HA. Vodou bych to neředila. Myslím, že i od toho nemléčné kašou jsou (dělat buď z UM nebo MM). Navíc, když nemléčnou kaši uděláš z vody, tak dítě nedostane dávku mléka, kterou má mít. - snad mi rozumíš
.
Pokud chceš dítěti dát kaši a nechceš odstříkávat MM, tak kup kaši mléčnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, takže dávat mléčnou, děkuju holky, navíc mi známá říkala, že jen s vodou jsou hnusné a že to malý nechce:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Magnificata píše:navíc mi známá říkala, že jen s vodou jsou hnusné a že to malý nechce:-)
no já si myslím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem úplně na začátku koupila dvě krabice nemléčné, první krabici jsem dělala jen s vodou a hodně přesnídávky do toho - aby si bříško zvyklo na kaši pomalu… a druhou krabici už jsem postupně míchala s mléčnou kaší a ubírala ovoce a třetí krabici už měla jen normálně mléčnou.
A pak dál jsem vařila kaše i doma, uvařit ve vodě třeba kukuř. krupici a na talířku metličkou zamíchat UM prášek. S ovocem, pak i medem, kakaem (po roce…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala pila od 4m kasicku redenou vodou, davka mlicka je uz v ni. Je totiz jedno jestli pridas vodu do UM nebo do te kase
, ve ktere uz mlicko je, logicky.
Male kasicky chutnaly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já koupila malému kaši rýžovou a jáhlovou ve zdravé výživě (200g za 25 Kč), ředí se to jen vodou. Střídám mu je. Do 50ml sypnu 10g a to je mňamka
Je to dobré i samotné, ale většinou mu do toho dám trošku banánu, trošku přesnídávky, zavařenou beroskev nebo něco.
Koliik vůbec stojí ty kupované krabice? Jsou asi dražší, ne?
Já mám doma nějakou kaši do vody z Nutrilonu, nějaký jeden balíček a tam je tolik věcí navíc
To bych malému nedala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam rozne kase…ale iba tie co sa pridavaju do vody..mlieko sa mi odstikavat fakt nechce
.
Skusame rozne znacky, rozne chute..vacsinou su to mliecne kase…dobre mi pridu kase z HIPP ale aj od HAMI…ale to je vec vkusu a chute
.
HIPP mi pridu menej sladke ako od HAMI.
Nutrilom je uplne sladky - ten mliesam 50/50 s nejakou nesladkou kasou.
Tie od Nestle uz nekupujem…zle sa rozpustaju, ostavaju hrudky a este k tomu su najdrahsie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kamak píše:
Koliik vůbec stojí ty kupované krabice? Jsou asi dražší, ne?Já mám doma nějakou kaši do vody z Nutrilonu, nějaký jeden balíček a tam je tolik věcí navíc
To bych malému nedala
Ako ktora v akcii tak 250g od 55Kc ked akcia nie je tak okolo 77Kc. Ale su uz hotove tj. nemusim pridavat preslidavku ani ine ovocie.
Inak ten balicek z Nutrlinu som mala aj ja…a ten bol nemormalne sladky…skoro sa mi usta zlepili
. Ale pritom kasa Nutrilon mi taka sladka neprisla..tak neviem co pridavaju do tych vzoriek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám synovi nemléčné kaše ředěné jen vodou. Dávám jáhlovou, pohankovou, kukuřičnou, špaldovou, rýžovou, ovesnou… K UM nemám důvěru, myslím, že ta kvalitní obilnina mu stačí. Kaši má ráno s jogurtem, večer s přesnídávkou a pak ještě kojím.
Ty mléčné jsem nikdy nestudovala, ale nedala bych mu žádnou slazenou nebo s nějakou chemickou příchutí. Jednou jsem omylem koupila osmizrnnou o Nestlé a to je navoněný hnus
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak koukám, že někdo dává mléčnou někdo nemléčnou, no asi se to nesmí tak řešit, každá má asi své pro a proti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit