První kaše? Mléčné nebo nemléčné?

1618
21.11.11 10:19

První kaše? Mléčné/nemléčné

Ahoj holky,
za chvíli chci mojí 7 mi měsíční holčičce dávat kaše. Ale mám v tom hokej. Co byste dávaly vy? Mléčné nebo nemléčné?
Malé bude 7 měsíců, prospívá na 1 s třema *** (má přes 9 kg) 8-o , kojená, začaly jsme papat zeleninku.
Pokud budu dávat nemléčné kaše budu ředit s vodou? Odstříkávat si nechci, mám strašně citlivá prsa. Není lepší tedy dávat mléčné, když je tam UM, asi jí to dá víc než voda, ne? I když jedna poradkyně mi řekla, že by kojenou zbytečně UM nezatěžovala, tak nevím???
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4760
21.11.11 10:23

já bych dala mléčnou, když ještě kojíš, nač zbytečně kupovat jak kaši tak UM? A rozhodně nejdřív začni nějakou bez příchutě… já začala s příchutí a jak na to nebyl zvyklej, tak v noci bylo rodeo, tlačilo ho břicho :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
21.11.11 10:27

No jestli není lepší ředit jen vodou a nezatěžovat dítě UM. (dle slov té poradkyně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
21.11.11 10:31

Ahoj, mně se maly v noci porad budil, tak nam MUDr. rekla, at dame na spani RYZOVOU kasicku a ze je jedno jestli mlecnou nebo nemlecnou!
Ja koupila mlecnou, naredila s vodou a to byla mnamka!
Rozhodla jsem se tak proto, ze odstrikavat jsem nechtela a kupovat UM taky ne. Takze jsem koupila mlecnou kasi od NUtrilonu tu ryzovou - byla fakt dobra!

tak stastnou ruku pri vyberu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.11.11 10:35

No ony se nemléčné podle mě nedělají aby byly ředěné vodou, ale buď si tam člověk dá svoje UM, které dítě pije i jinak, nebo přidá MM.
U 7m dítěte bych už fakt neměla strach, že by mu UM vadilo, pokud nemáte nějakou alergii v rodině, tak bych dala mléčnou, vybírala bych dle složení a pokud by někdy pro dítě bylo potřeba UM, tak ybch ho dala od stejné značky a vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
21.11.11 10:38

Já jsem začala s nemléčkou kaší, ala dělala jsem jí z Nutrilonu HA. Vodou bych to neředila. Myslím, že i od toho nemléčné kašou jsou (dělat buď z UM nebo MM). Navíc, když nemléčnou kaši uděláš z vody, tak dítě nedostane dávku mléka, kterou má mít. - snad mi rozumíš :-) .
Pokud chceš dítěti dát kaši a nechceš odstříkávat MM, tak kup kaši mléčnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
21.11.11 10:41

Ok, takže dávat mléčnou, děkuju holky, navíc mi známá říkala, že jen s vodou jsou hnusné a že to malý nechce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
21.11.11 10:42
Magnificata píše:navíc mi známá říkala, že jen s vodou jsou hnusné a že to malý nechce:-)

no já si myslím :poblion: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.11.11 10:55

Já jsem úplně na začátku koupila dvě krabice nemléčné, první krabici jsem dělala jen s vodou a hodně přesnídávky do toho - aby si bříško zvyklo na kaši pomalu… a druhou krabici už jsem postupně míchala s mléčnou kaší a ubírala ovoce a třetí krabici už měla jen normálně mléčnou.
A pak dál jsem vařila kaše i doma, uvařit ve vodě třeba kukuř. krupici a na talířku metličkou zamíchat UM prášek. S ovocem, pak i medem, kakaem (po roce…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
21.11.11 10:55

Mala pila od 4m kasicku redenou vodou, davka mlicka je uz v ni. Je totiz jedno jestli pridas vodu do UM nebo do te kase :mrgreen: , ve ktere uz mlicko je, logicky.
Male kasicky chutnaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
21.11.11 11:05

Já koupila malému kaši rýžovou a jáhlovou ve zdravé výživě (200g za 25 Kč), ředí se to jen vodou. Střídám mu je. Do 50ml sypnu 10g a to je mňamka :palec: Je to dobré i samotné, ale většinou mu do toho dám trošku banánu, trošku přesnídávky, zavařenou beroskev nebo něco.

Koliik vůbec stojí ty kupované krabice? Jsou asi dražší, ne? :think: Já mám doma nějakou kaši do vody z Nutrilonu, nějaký jeden balíček a tam je tolik věcí navíc 8-o To bych malému nedala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
21.11.11 11:25

Ja davam rozne kase…ale iba tie co sa pridavaju do vody..mlieko sa mi odstikavat fakt nechce :-) .
Skusame rozne znacky, rozne chute..vacsinou su to mliecne kase…dobre mi pridu kase z HIPP ale aj od HAMI…ale to je vec vkusu a chute :-D .
HIPP mi pridu menej sladke ako od HAMI.
Nutrilom je uplne sladky - ten mliesam 50/50 s nejakou nesladkou kasou.
Tie od Nestle uz nekupujem…zle sa rozpustaju, ostavaju hrudky a este k tomu su najdrahsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
21.11.11 11:27
kamak píše:
Koliik vůbec stojí ty kupované krabice? Jsou asi dražší, ne? :think: Já mám doma nějakou kaši do vody z Nutrilonu, nějaký jeden balíček a tam je tolik věcí navíc 8-o To bych malému nedala :nevim:

Ako ktora v akcii tak 250g od 55Kc ked akcia nie je tak okolo 77Kc. Ale su uz hotove tj. nemusim pridavat preslidavku ani ine ovocie.
Inak ten balicek z Nutrlinu som mala aj ja…a ten bol nemormalne sladky…skoro sa mi usta zlepili :-) . Ale pritom kasa Nutrilon mi taka sladka neprisla..tak neviem co pridavaju do tych vzoriek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
21.11.11 11:55

Já dávám synovi nemléčné kaše ředěné jen vodou. Dávám jáhlovou, pohankovou, kukuřičnou, špaldovou, rýžovou, ovesnou… K UM nemám důvěru, myslím, že ta kvalitní obilnina mu stačí. Kaši má ráno s jogurtem, večer s přesnídávkou a pak ještě kojím.

Ty mléčné jsem nikdy nestudovala, ale nedala bych mu žádnou slazenou nebo s nějakou chemickou příchutí. Jednou jsem omylem koupila osmizrnnou o Nestlé a to je navoněný hnus :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
21.11.11 19:19

Aha, tak koukám, že někdo dává mléčnou někdo nemléčnou, no asi se to nesmí tak řešit, každá má asi své pro a proti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí