Snídaně, večeře - 2,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50725
24.11.11 12:46

Snídaně, večeře - 2,5 roku

Co dáváte takto starým dětem (nebo i starším) k snídani, večeři? Vím, že může cokoli, ale co to jako je? :lol:

Přijde mi to furt dokola - pečivo a máslo, Lučina, pomazánkové máslo - buď holé nebo s plátkovým sýrem, šunkou, tvarůžkem, popř. párek (ale to taky nechci dávat zas furt). Přijde mi, že už toho musí být přejezený (a taky mi na to háže celkem bobek). Můžu udělat ještě pomazánku, ale to tak na tu večeři (navíc teda inspirace není - buď rybičková, kvasnicová a pak mi to přijde, že je to všecko na jedno brdo - Lučina / tvaroh s něčím :lol: ). K snídani jsme dlouho dávali jogurt, ale taky už mu asi lezou krkem - navíc mi přijde, že pak má samé sladké jídla (bílý sní, ale časem mu začne lézt taky krkem, když to má furt) - jogurt, ovoce na svačinu, někdy třeba sladký oběd nebo večeře (pudink, kaše) + nějaký ten pamlsek a pije vodu se šťávou…

Přijdu si jídelníčkově celkem vyhořelá, potřebuju inspiraci :mrgreen: Hlavně teda na „slaná“ jídla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
24.11.11 12:53

já začala hodně dělat pomazánky - vajíčkovou, rybičkovou, z červené řepy, pak mrkev cihla česnek bílý jogurt, někdy co dům dá. Někdy zbytky od oběda, někdy polévka. K snídani to samé, občas kaši, teď hodně jedem v marmeládách :roll: a medu. Někdy to jen tak máznu na chleba někdy z toho uděláme jednohubky. Občas dělám i zapečené tousty. zeleninový salát s těstovinama to taky miluje.

No a manžel si teď začal večer často dělat rybu nebo krevety a madam si labužíruje s ním. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.11.11 12:53

U nás ještě přidávám chleba s medem (taky sladký :oops: ), pohanková kaše na slano, selská omeleta z brambor, bramborový placky, těstoviny s omáčkou, vejce, polívka, červ. čočka s tuňákem. Taky s tím bojuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
24.11.11 12:54

ještě mě napadá tvaroh - buď jen lehce osolený a naředěný s jogurtem na chleba nebo něco do něj - rozmixovat papriku, šunku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
24.11.11 12:54

Můžeš už dávat cereálie s mlíkem, cottage sýr s okurkou, ovesnou kaši, rýžovou kaši, udělat tousty… Moje děti třeba milují nakrájenej banán pokydanej jogurtem a posypanej kakaem, říkají tomu skvostně pohár. :mrgreen: Na pečivo s něčím mi hážou bobek, takže kolikrát snídají třeba jen samotnou mrkev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
24.11.11 13:07

přidávám se, jsem taky někdy úplně mimo a připadám si, jako bych špatně vařila, vychystávala a děs běs :oops: :oops: :oops: malý má rád i suché salámy, šunku dávám, pak z teplých snídaní vaječnou omeletu, selskou, nebo když zbyde knedlík, tak opeču a zaliju vajíčkem, pak různé pomazánky na bázi tvarohu, česneku, nastrouhaného vajíčka, budapeštskou a takové…náš malý chce pořád na snídani mlíko, takže nutrilon, takže pak spíše kouše ode mě, nebo pojí hodně, to co mu leze, zbytek teda nic moc, marmelády mi bojkotuje úplně…
u nás mají úspěch polívky na oběd, to toho sní hodně, ale taky je to pořád dokola, to je děs…špenátová,rajská,kmína,česnečka,s párkem, luštěninové moc nechce, pak vývary, zeleninové zasmažené na sto způsobů, s krupicovýma nokama, gulášovou, ty brďo a už nevím :think: :think: :think: :think:
navíc už druhému začínám dělat příkrmy, takže fakt mám v hlavu v háji, co už vařit, už aby měli více roků a už jedli fakt „všechno“
:mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.11.11 13:09

Jo, jsem zapomněla, že nepije mléko - takže cereálie nic (i jsme zkoušeli) - kromě toho je to též sladké, jako banán s kakaem… Pohankovou kaši na slano jsem ještě nezkoušela, to můžem. A asi teda zapátrat v těch pomazánkách :think: Cottage mám trochu strach, že bude všude, ono je to takové nekompaktní, ale asi to zkusím teda překonat :mrgreen: A asi by pomohly teda teplé večeře, co? To se mi moc nechce, ale možná nic jiného nezbude :lol:

Tousty občas děláváme, ale to je zas se šunkou nebo sýrem :roll:

Med, marmeládu dávám taky, ale právě je to další sladké :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
24.11.11 13:10

Nechcete holky pisnout nějaký recept na osvědčenou pomazánku co vám dítě rádo baští. Děkuji. taky kolikrát nevím už co jim na to pečivo dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.11.11 13:12
j.s. píše:
přidávám se, jsem taky někdy úplně mimo a připadám si, jako bych špatně vařila, vychystávala a děs běs :oops: :oops: :oops: malý má rád i suché salámy, šunku dávám, pak z teplých snídaní vaječnou omeletu, selskou, nebo když zbyde knedlík, tak opeču a zaliju vajíčkem, pak různé pomazánky na bázi tvarohu, česneku, nastrouhaného vajíčka, budapeštskou a takové…náš malý chce pořád na snídani mlíko, takže nutrilon, takže pak spíše kouše ode mě, nebo pojí hodně, to co mu leze, zbytek teda nic moc, marmelády mi bojkotuje úplně…
u nás mají úspěch polívky na oběd, to toho sní hodně, ale taky je to pořád dokola, to je děs…špenátová,rajská,kmína,česnečka,s párkem, luštěninové moc nechce, pak vývary, zeleninové zasmažené na sto způsobů, s krupicovýma nokama, gulášovou, ty brďo a už nevím :think: :think: :think: :think:
navíc už druhému začínám dělat příkrmy, takže fakt mám v hlavu v háji, co už vařit, už aby měli více roků a už jedli fakt „všechno“ :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

To on by taky byl šťastný - denně párek, salámy, šunky, bůček - ale já z toho moc dobrý pocit nemám, aby měl furt uzeniny a vajíčka :roll: Včera měl teda vajíčko na tvrdo, protože už jsem fakt nevěděla :lol:

Toho příkrmového období se teda též trochu děsím, to mi pukne hlava od vymýšlení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.11.11 13:13
regy píše:
Nechcete holky pisnout nějaký recept na osvědčenou pomazánku co vám dítě rádo baští. Děkuji. taky kolikrát nevím už co jim na to pečivo dát.

Jj, recepty vítány :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
24.11.11 13:15

Holky, co si budeme povídat, hodně vám v tomto pak uleví školka. U nás mají super jídelníček, takže je mi šumák, že jim k snídani šoupnu třeba koláček, protože pak vím, že je o ně celý den (co se týče jídla) výborně postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
24.11.11 13:18

Toasty, polívku, slané palačinky, suchý kukuřičný chlebík - k večeři.

Jogurty, corn-flakes, bábovka, toasty, jogurt s medem - ke snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
24.11.11 13:20

Tak kluk snidane:flasku mlika a pak ji se vsema rano.Od manzela chleba s necim,s holkama cerealie s mlikem.Na pomazanky neni,takze mam smulu :roll: .
K veceri ma skoro vzdy zbytky od obeda.

• Citovat
  • Upravit
8043
24.11.11 13:30

Tak já mám s tímhle taky problém teda :roll: Snídaně je furt dokola pečivo s něčím (lučina, žervé, plátkovej sýr, šunka) nebo když upeču buchty tak sladká snídaně. Občas cereálie. Pomazánky jsem zkoušela a nejedí mi je :nevim:

K večeři maj rádi polívky, takže dělám docela často, pak chleba ve vajíčku ten milujou, palačinky (dělám max. 1× týdně). No a někdy maj opět pečivo s něčím :oops:

Pořád si říkám že budu vařit víc jídla a co je jeden den k obědu bude druhej den k večeři, ale ať toho uvařím kolik chci tak po manželovým nájezdu na to skoro nic nezbyde. Případně když zbyde tak to nikomu už druhej den nechutná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.11.11 13:31

Jak se dělají slané palačinky? Jako co do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí