Začaly jste dávat příkrmy samy, nebo na doporučení doktorky?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30810
6.12.11 13:35
monavika píše:
acimedaca píše:
já jsem začala dávat kaši v 5m a týden, protože se mi dcera budila týden v kuse 4×, když předtím celou dobu jen jednou, taky jsem měla pocit, že prsa mám večer prázdnější a ona po jejich vypití ještě chtěla…doktorky jsem se ptala a ona řekla, že to je na mě - že mám dát bud UM nebo kaši, s tím že zeleninu mi doporušila až od 6m. Kaší se spaní upravilo a budí se v noci jen 1-2×. Akorát je jak poznala „jídlo“, tak tedka na mě vyčítavě kouká,pokaždé když jím - takže se chystám o víkendu začít se zeleninou (6m jí bude 16.12.)
tak to jste na tom stejne jak my:-)my budeme mit 6 mesicu 2.12.:-)my se taky prave budime v noci uz celkem dlouho a prave i kdyz si saham na prsa,tak mi kolikrat prijde,ze moc plne nejsou:-(
…já jsem ráda za to, že kojím,ale myslím si, že i ten prcek má nárok na to se „naučit“ jíst…kamarádka je doktorka a říkala mi,že mezi 5 a 6m je podle nových studií nějaké „imunologické okno“ kdy si prý tělo na nové látky dobře zvyká…takže sem začala dávat nemléčnou bezlepkovou neslazenou kaši a dávám jí s odstříkaným mlékem/vodou napůl( jak vynechám to jedno krmení,tak se mi povede pak odstříkat)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
6.12.11 14:23
acimedaca píše:
monavika píše:
acimedaca píše:
já jsem začala dávat kaši v 5m a týden, protože se mi dcera budila týden v kuse 4×, když předtím celou dobu jen jednou, taky jsem měla pocit, že prsa mám večer prázdnější a ona po jejich vypití ještě chtěla…doktorky jsem se ptala a ona řekla, že to je na mě - že mám dát bud UM nebo kaši, s tím že zeleninu mi doporušila až od 6m. Kaší se spaní upravilo a budí se v noci jen 1-2×. Akorát je jak poznala „jídlo“, tak tedka na mě vyčítavě kouká,pokaždé když jím - takže se chystám o víkendu začít se zeleninou (6m jí bude 16.12.)
tak to jste na tom stejne jak my:-)my budeme mit 6 mesicu 2.12.:-)my se taky prave budime v noci uz celkem dlouho a prave i kdyz si saham na prsa,tak mi kolikrat prijde,ze moc plne nejsou:-(
…já jsem ráda za to, že kojím,ale myslím si, že i ten prcek má nárok na to se „naučit“ jíst…kamarádka je doktorka a říkala mi,že mezi 5 a 6m je podle nových studií nějaké „imunologické okno“ kdy si prý tělo na nové látky dobře zvyká…takže sem začala dávat nemléčnou bezlepkovou neslazenou kaši a dávám jí s odstříkaným mlékem/vodou napůl( jak vynechám to jedno krmení,tak se mi povede pak odstříkat)
jj,dekuji :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
6.12.11 14:40

jo a holky když už jsme u těch studiích tak ted jsem četla že dítě má smysl kojit opravdu jen těch 6měsíců a že po půl roce by si maminky měli nechat udělat test na mlíko jestli není škodlivé…když chtějí kojit dál… mazec co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
6.12.11 15:05
Lejlinka píše:
jo a holky když už jsme u těch studiích tak ted jsem četla že dítě má smysl kojit opravdu jen těch 6měsíců a že po půl roce by si maminky měli nechat udělat test na mlíko jestli není škodlivé…když chtějí kojit dál… mazec co?

to sa presne stalo kamoske, po pol roku jej maleho zacalo z MM prehanat a musela normalne prestat kojit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
6.12.11 15:12

nevim já bych to tak neřešila, když mi jsme byli malý tak to byla zase éra toho že MM je špatný a co nejdřív dát dítěti Feminar a pak Sunar.. a taky jsme živý a zdraví a troufnu si říct že jsme dokonce i méně nemocný a alergický než naše děti…chodím na Pohybáček s miminkama a s jinýma maminama jsme tam řešli taktéž příkrmy a kdy s nima začít a tak, a starší maminy se nám smály že až budeme mít druhé dítě tak už takový věci ani řešit nebudeme, při prvním pláči strčíme mrkev kaši a žádné starosti.. :D :D no asi trochu pravdy na tom bude… asi moc řešíme, dřív se nic neřešilo a taky žijem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.12.11 19:31

prvni kasicka mela uspech…pul misky spapane a Vikinka uz spi :-)a jak se oblizovala......chtela papat sama a malem snedla i lzicku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
9.12.11 19:38

Já mám s kaší jenom ty nejlepší zkušenosti. Oběma (plně kojeným holkám) jsem ji dávala jako první příkrm těsně před šestým měsícem. Starší proto, aby o něco víc přibírala (na to to teda nepomohlo), u mladší jsem se tak rozhodla, protože mi to přijde přirozenější přechod než rovnou skočit na zeleninu. Ani jedna pak zeleninu neodmítala, Andrejce dokonce chutnala víc. Teď už se pořádně rozjedla i s kaší a noční spaní se zlepšilo, vrátila se od tří vstávání za noc ke dvěma jako „zamlada“. Tak ať se vám taky daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.12.11 20:19
Kamila80 píše:
Já mám s kaší jenom ty nejlepší zkušenosti. Oběma (plně kojeným holkám) jsem ji dávala jako první příkrm těsně před šestým měsícem. Starší proto, aby o něco víc přibírala (na to to teda nepomohlo), u mladší jsem se tak rozhodla, protože mi to přijde přirozenější přechod než rovnou skočit na zeleninu. Ani jedna pak zeleninu neodmítala, Andrejce dokonce chutnala víc. Teď už se pořádně rozjedla i s kaší a noční spaní se zlepšilo, vrátila se od tří vstávání za noc ke dvěma jako „zamlada“. Tak ať se vám taky daří.
dekuji :-)ja zacala ted tyden po 5 mesici,pac uz se budime casto delsi dobu a tak doufam,ze kdyz bude vic najezena jinou stravou nez jen mlikem,tak snad ze vydrzi spat dyl:-)zatim dostala bez prichute,ale od 6 mesice ji uz dam zeleninku a pak kasicku s prichuti:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.12.11 22:00

tak po vcerejsi kasicce se mala vzbudila 3×,dnes ale snedla celou misku,tak jsem zvedava na tu dnesni noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
13.12.11 12:00

mame doma Otesanka:-)vcera o pul 6 Vikca dostala kasicku a pak usla,vzbudila se po 2 hodkach,tak dostala MM,pak si 2 hodky hrala,dostala opet MM a usla:-)ve 3 rano MM,pak V 6 MM a v 9 byl budicek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
24.8.14 22:19

Malá bude mít 6 měsíců a zatím zkusila jen mléko…nějak jsem byla nepolíbená tím imunologickým oknem…zboří se svět? Kdy jste začali dávat příkrm? (dotaz prosím pro maminky plně kojených dětí) :roll:

• Citovat
  • Upravit
25100
24.8.14 22:26

@verulicek Já dávala taky od ukončeného 6. měsíce… možná nedočkavě o týden dřív… v klidu a míru pomalu. Doktorka mi to takhle taky řekla. U druhé doporučovala začít asi v 5 měsících, prootže byla hodně baculatá z MM, že by jí zeleninka už neškodila, ale chtěla jsem si ještě uchovat tu kojící pohodu :D Tak jsem začala asi týden před půlrokem.
Známé malý příkrmy nechtěl, tak byl plně kojený do 7. měsíce a taky se nic nestalo :D Násilím to do dítě cpát nemůžeš. Ono ty první dny to někdy není ani jídlo, jak spíš ochutnávání. Znám málo dětí, co od začátku jedli krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.8.14 22:28

První v 5 měsících, druhý a třetí ve 4 měsících, o imunologickém oknu jsem četla až u třetího, kojila jsem hrozně často (myšleno třeba po 1,5h) a potřebovala jsem pro zachování zdravého rozumu mít možnost alespoň jednoho jídla, které můžu dát venku bez tahání cecku z trička :lol:
Svět se samozřejmě nezboří, spíš si myslím, že časné zavádění příkrmů má vliv na ochotu dětí jíst, často čtu, že maminky začaly v 6 měsících zkoušet, v 8 měsících dítě stále plně kojené, které sní tři lžičky a končí, ty mladší jak 6 měsíců jsou takové bezbranější vůči zvůli matky :twisted:
Pokud to někomu vyhovuje, tak samozřejmě se dá plně kojit klidně do roka, ale mě osobně kojení nebaví a příkrmy byly vždycky příjemné vysvobození z toho kojícího maratonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
24.8.14 22:28
@verulicek píše:
Malá bude mít 6 měsíců a zatím zkusila jen mléko…nějak jsem byla nepolíbená tím imunologickým oknem…zboří se svět? Kdy jste začali dávat příkrm? (dotaz prosím pro maminky plně kojených dětí) :roll:

Já kojím, s příkrmy jsem začala (já si to už nepamatuji přesně) někdy kolem 4.měsíce asi? :think:
Nyní jí je 9m a papá skoro všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
24.8.14 22:33

Mě nešlo ani tak o množství…kojím plně a nevadí mi to..klidně budu pokračovat, malá jí normálně po 3 hodinách, je spíš drobnější (ale to má geneticky)…spíš mi šlo o to ochutnávání a alergeny…jestli je to teď nějaký výkřik moderní doby nebo jestli to stačí od toho 6. měsíce… 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko