Pasterované mléko krabicové - převařit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jancic
7.12.11 12:32

Pasterované mléko - krabicové - převařit?

Ahoj,
teď na mě přišla tchýně s tím, že pokud malému vařím z plnotučného krabicového mléka (např. Madeta), musím ho převařit, na pití dokonce 2× … já tedy nic nepřevařuju, domnívala jsem se, že se musí převařovat pouze mléko z automatu, to z obchoďáku by už mělo být zbavené bakterií apod?
Jak to tedy je :?:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
7.12.11 12:35

pasterizace je prave zpusob jak zbavit mleko bakterii, prudkym zahratim na vysokou teplotu. tak si to pamatuju ze skoly.
takze nic neprevaruj, jen z mlekomatu nebo primo od kravy, kozy, ovce… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.12.11 12:36

vzdyt to uz pasterizovane je,, mas nejak moc chytrou tchyni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
7.12.11 12:50

je to tak jak pises :) krabicove uz je upravene, to se prevarovat nemusi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
7.12.11 12:53

Jak již bylo napsáno, převařovat se už nemusí :mrgreen: , pasterizace je dost účinná k zlikvidování všech bakterií a choroboplodných zárodků. Taky nepřevařuju, jenom čerstvé nebo když ho mám dýl otevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
7.12.11 12:54

tchyne asi mysli mliko co bylo pred x lety :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
7.12.11 12:55

tchýně asi žije v dobách dávno minulých kdy bylo jen mlíko od krávy a to se převařovalo. já dávám krabicový i z petflašky z obchodu a nepřevařuju nic, jen z toho mlíkomatu se určitě převařuje ale to já teda bych nekoupila nějak tomu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
7.12.11 13:28

Ahoj, já tedy nepřevařuju ani mléko z mlékomatu, na tom automatu je přímo napsané, že mléko je již pasterizované a není třeba ho dále upravovat, já z něj tedy většinou vařím, ale taky ho občas pijeme, převařovala bych jen mléko přímo od krávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.12.11 17:12
evakra píše:
Ahoj, já tedy nepřevařuju ani mléko z mlékomatu, na tom automatu je přímo napsané, že mléko je již pasterizované a není třeba ho dále upravovat, já z něj tedy většinou vařím, ale taky ho občas pijeme, převařovala bych jen mléko přímo od krávy.

Pasterizované mlíko z automatu? To si rovnou můžeš koupit mléko v lahvi.. :nevim: My teda brali z automatů s opravdu čerstvým mlékem, na automatech bylo i zdůrazněno, že se má tepelně upravit, ale já ho i malýmu dávala rovnou, byli jsme na dovolené a neměli jsme ho jak převařit. Ale byla jsem zklamaná, těšila jsem se na chuť opravdového mléka, jakou si pamatuju ze Slovenska, ale tohle bylo prostě normální mlíko jako z krámu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.12.11 08:52
evakra píše:
Ahoj, já tedy nepřevařuju ani mléko z mlékomatu, na tom automatu je přímo napsané, že mléko je již pasterizované a není třeba ho dále upravovat, já z něj tedy většinou vařím, ale taky ho občas pijeme, převařovala bych jen mléko přímo od krávy.

a nebojíš se že tam jsou nějaké bakterie v těch trubkách hadičkách či co to je?? flašky od mlíka taky musíš umývat důkladně každý záhyb a tam to je třeba celý den a tady no nevím já bych se bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí