Pasterované mléko krabicové - převařit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
pasterizace je prave zpusob jak zbavit mleko bakterii, prudkym zahratim na vysokou teplotu. tak si to pamatuju ze skoly.
takze nic neprevaruj, jen z mlekomatu nebo primo od kravy, kozy, ovce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to tak jak pises
krabicove uz je upravene, to se prevarovat nemusi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak již bylo napsáno, převařovat se už nemusí
, pasterizace je dost účinná k zlikvidování všech bakterií a choroboplodných zárodků. Taky nepřevařuju, jenom čerstvé nebo když ho mám dýl otevřené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tchýně asi žije v dobách dávno minulých kdy bylo jen mlíko od krávy a to se převařovalo. já dávám krabicový i z petflašky z obchodu a nepřevařuju nic, jen z toho mlíkomatu se určitě převařuje ale to já teda bych nekoupila nějak tomu nevěřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já tedy nepřevařuju ani mléko z mlékomatu, na tom automatu je přímo napsané, že mléko je již pasterizované a není třeba ho dále upravovat, já z něj tedy většinou vařím, ale taky ho občas pijeme, převařovala bych jen mléko přímo od krávy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
evakra píše:
Ahoj, já tedy nepřevařuju ani mléko z mlékomatu, na tom automatu je přímo napsané, že mléko je již pasterizované a není třeba ho dále upravovat, já z něj tedy většinou vařím, ale taky ho občas pijeme, převařovala bych jen mléko přímo od krávy.
Pasterizované mlíko z automatu? To si rovnou můžeš koupit mléko v lahvi..
My teda brali z automatů s opravdu čerstvým mlékem, na automatech bylo i zdůrazněno, že se má tepelně upravit, ale já ho i malýmu dávala rovnou, byli jsme na dovolené a neměli jsme ho jak převařit. Ale byla jsem zklamaná, těšila jsem se na chuť opravdového mléka, jakou si pamatuju ze Slovenska, ale tohle bylo prostě normální mlíko jako z krámu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
evakra píše:
a nebojíš se že tam jsou nějaké bakterie v těch trubkách hadičkách či co to je?? flašky od mlíka taky musíš umývat důkladně každý záhyb a tam to je třeba celý den a tady no nevím já bych se bála
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
teď na mě přišla tchýně s tím, že pokud malému vařím z plnotučného krabicového mléka (např. Madeta), musím ho převařit, na pití dokonce 2× … já tedy nic nepřevařuju, domnívala jsem se, že se musí převařovat pouze mléko z automatu, to z obchoďáku by už mělo být zbavené bakterií apod?
Jak to tedy je