Můžu už dát strouhané jablko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nám už doktorka povolila ryby,bielok,papáme cestoviny,ryžu,pečivo a bežné veci.lLepok sme už papkali hned na zaciatku príkrmov,vraj podla nových štúdii je lepšie ich dávat hne´d a taktiež bielok,vraj je zbytočné čakat do roka,tak fakt neviem
naštastie náš malý nemá problém s jedením,spapká čo mu dám,je to taký malý šrotovník
ako popelnica,čo nájde to by zjedol
tak rybu som mu dala dnes,a je to v pohode,takže na vianoce dostane kapra,máme to povolené
začiatku som mala strach z tých príkrmoch ale teraz m,že e zbytočný stres okolo toho,takže ako sa vraví z každého sústa kusok
ie som tá tabulková maminaje to predsalen na každej mamine akú stravu dáva svojmu chrústikovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to máš štěstí, že ti tak baští. Mě jedl malej taky bez problémů, než jsem začala dávat kousky. Ty nechce jak ze skleniček, kupovaných příkrmů, tak ani doma vařených :/ už nevím, co s ním
a tenhle postup s příkrmy se mi líbí, dávat vše hned… ![]()
Stazina1 píše:
Nám už doktorka povolila ryby,bielok,papáme cestoviny,ryžu,pečivo a bežné veci.lLepok sme už papkali hned na zaciatku príkrmov,vraj podla nových štúdii je lepšie ich dávat hne´d a taktiež bielok,vraj je zbytočné čakat do roka,tak fakt neviemnaštastie náš malý nemá problém s jedením,spapká čo mu dám,je to taký malý šrotovník
ako popelnica,čo nájde to by zjedol
tak rybu som mu dala dnes,a je to v pohode,takže na vianoce dostane kapra,máme to povolené
začiatku som mala strach z tých príkrmoch ale teraz m,že e zbytočný stres okolo toho,takže ako sa vraví z každého sústa kusok
ie som tá tabulková maminaje to predsalen na každej mamine akú stravu dáva svojmu chrústikovi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zo začiatku som sa bála,predsalen je to moje jediné zlatíčko
samozrejme,že mu nedávam nič ťažké na žalúdok,ale bežné detské jedlo,ale on tak čumí,ked jeme z manželom,že niekedy mu dáme na jazýček aj inú chuťovku na akú je zvyklý.my máme skor problém zo spaním a to už od narodenia ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Připojím se i já s mým názorem. Nejsem tabulková maminka, ale snažila jsem se opravdu čekat se zaváděním nějaké suroviny na ten doporučovaný měsíc či rok. Třeba v 8. měsíci bych nezačala běžně dávat surovinu, která má být až od 1. roku. Přecejen je tady pořád skutečnost, že do 1. roku se dítěti tělíčko a všechny orgány vyvíjí a ne každé tělíčko nápor všech nových surovin zvládne dřív. Znám spoustu maminek, které taky nevydržely počkat těch pár měsíců a teď mají jejich děti roky ekzémy nebo dokonce i bezlepkovou dietu a vůbec děti nesmí žádné mléčné výrobky, jen sójové apod. A přitom v rodině nikdo ničím podobným netrpí, takže to nemají geneticky dáno. Myslím, že lepší je když maminka počká těch pár týdnů (dítě to zatím nevyžaduje, nezná ty různé chutě) a začne dávat suroviny, tak jak se uvádí než potom celé roky se snažit zbavit ekzémů nebo kupovat drahé „sójoviny“ a vařit speciální jídla a nemoct dítěti dát ani běžný pribiňáček. Samozřejmě nikomu postup nechci nutit a nerada bych, aby to tak vypadalo, jen píši názor, já jsem v tomto byla opatrná a vyplatilo se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky
Mám dotázek. Opravdu musím všechno ovoce/zeleninu povařit a pak teprve mixovat? Malý dostal včera banán s jablkem, nakrájela sem na kousky a rozmixovala a hrozně mu chutnalo. Musím tedy nejdřív povařovat?
V půli března nám bude 6 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janinna23 píše:
MaminkyMám dotázek. Opravdu musím všechno ovoce/zeleninu povařit a pak teprve mixovat? Malý dostal včera banán s jablkem, nakrájela sem na kousky a rozmixovala a hrozně mu chutnalo. Musím tedy nejdřív povařovat?
ovoce jsem malýmu nikdy nevařila, teda pokud jsem nedělala do zásoby přesnídávky. A dávala jsem mu syrové jablko asi od 5. měsíce.
- Citovat
- Upravit
to nevím, já dávala od začátku (necelých 5m) ovoce rovnou syrové (jabko a hrušku oloupané) a nikdy neměl sebemenší problém ![]()
dneska jsem tu na nějaké jiné diskuzi četla, že VŠUDE se píše, že tepelně upravit-není to ale tak dlouho, co někdo založil na Koni anketní otázku, zda syrové nebo povařené a vyšlo to tam minimálně 50:50, možná mělo i lehce převahu to syrové
, takže je to na Tobě, všichni to rozhodně neříkají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janinna23 píše:
MaminkyMám dotázek. Opravdu musím všechno ovoce/zeleninu povařit a pak teprve mixovat? Malý dostal včera banán s jablkem, nakrájela sem na kousky a rozmixovala a hrozně mu chutnalo. Musím tedy nejdřív povařovat?
Zkus nevařit a uvidíš.
Jestli ho po tom nebude bolet bříško, tak nepovařuj. ![]()
- Citovat
- Upravit
Na začátku by se skutečně mělo trochu povařit, protože syrové je těžko stravitelné, ale pokud už jsi mu to dala a byl malej v pohodě, tak bych se toho nebála a klidně mu to dávej. U nás třeba syrové nefrčí vůbec, syn to nejí (kromě kusu jabka, který dostane rovnou do ruky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dávala malému syrové, když jsem potřebovala, aby se vykadil. Vždycky to z něho vylítlo všechno dost rychle. Ale čím je starší (9M), tak už to na něj přestává účinkovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala jsem a moc chutnalo, bříško nebolelo
Tak snad dobrý. On mi příkrmy nejedl vůbec když jsme začínali a teď se krásně rozjedl ![]()
Díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit