Můžu už dát strouhané jablko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
423
13.12.11 14:43

Nám už doktorka povolila ryby,bielok,papáme cestoviny,ryžu,pečivo a bežné veci.lLepok sme už papkali hned na zaciatku príkrmov,vraj podla nových štúdii je lepšie ich dávat hne´d a taktiež bielok,vraj je zbytočné čakat do roka,tak fakt neviem :) naštastie náš malý nemá problém s jedením,spapká čo mu dám,je to taký malý šrotovník :) ako popelnica,čo nájde to by zjedol :) tak rybu som mu dala dnes,a je to v pohode,takže na vianoce dostane kapra,máme to povolené :) začiatku som mala strach z tých príkrmoch ale teraz m,že e zbytočný stres okolo toho,takže ako sa vraví z každého sústa kusok :) ie som tá tabulková maminaje to predsalen na každej mamine akú stravu dáva svojmu chrústikovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
13.12.11 15:05

tak to máš štěstí, že ti tak baští. Mě jedl malej taky bez problémů, než jsem začala dávat kousky. Ty nechce jak ze skleniček, kupovaných příkrmů, tak ani doma vařených :/ už nevím, co s ním :( a tenhle postup s příkrmy se mi líbí, dávat vše hned… :pankac:

Stazina1 píše:
Nám už doktorka povolila ryby,bielok,papáme cestoviny,ryžu,pečivo a bežné veci.lLepok sme už papkali hned na zaciatku príkrmov,vraj podla nových štúdii je lepšie ich dávat hne´d a taktiež bielok,vraj je zbytočné čakat do roka,tak fakt neviem :) naštastie náš malý nemá problém s jedením,spapká čo mu dám,je to taký malý šrotovník :) ako popelnica,čo nájde to by zjedol :) tak rybu som mu dala dnes,a je to v pohode,takže na vianoce dostane kapra,máme to povolené :) začiatku som mala strach z tých príkrmoch ale teraz m,že e zbytočný stres okolo toho,takže ako sa vraví z každého sústa kusok :) ie som tá tabulková maminaje to predsalen na každej mamine akú stravu dáva svojmu chrústikovi :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
13.12.11 15:27

No zo začiatku som sa bála,predsalen je to moje jediné zlatíčko :) samozrejme,že mu nedávam nič ťažké na žalúdok,ale bežné detské jedlo,ale on tak čumí,ked jeme z manželom,že niekedy mu dáme na jazýček aj inú chuťovku na akú je zvyklý.my máme skor problém zo spaním a to už od narodenia :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.12.11 10:26

Připojím se i já s mým názorem. Nejsem tabulková maminka, ale snažila jsem se opravdu čekat se zaváděním nějaké suroviny na ten doporučovaný měsíc či rok. Třeba v 8. měsíci bych nezačala běžně dávat surovinu, která má být až od 1. roku. Přecejen je tady pořád skutečnost, že do 1. roku se dítěti tělíčko a všechny orgány vyvíjí a ne každé tělíčko nápor všech nových surovin zvládne dřív. Znám spoustu maminek, které taky nevydržely počkat těch pár měsíců a teď mají jejich děti roky ekzémy nebo dokonce i bezlepkovou dietu a vůbec děti nesmí žádné mléčné výrobky, jen sójové apod. A přitom v rodině nikdo ničím podobným netrpí, takže to nemají geneticky dáno. Myslím, že lepší je když maminka počká těch pár týdnů (dítě to zatím nevyžaduje, nezná ty různé chutě) a začne dávat suroviny, tak jak se uvádí než potom celé roky se snažit zbavit ekzémů nebo kupovat drahé „sójoviny“ a vařit speciální jídla a nemoct dítěti dát ani běžný pribiňáček. Samozřejmě nikomu postup nechci nutit a nerada bych, aby to tak vypadalo, jen píši názor, já jsem v tomto byla opatrná a vyplatilo se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
23.2.12 09:31

Maminky :mavam: Mám dotázek. Opravdu musím všechno ovoce/zeleninu povařit a pak teprve mixovat? Malý dostal včera banán s jablkem, nakrájela sem na kousky a rozmixovala a hrozně mu chutnalo. Musím tedy nejdřív povařovat? :think: V půli března nám bude 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.2.12 09:34
Janinna23 píše:
Maminky :mavam: Mám dotázek. Opravdu musím všechno ovoce/zeleninu povařit a pak teprve mixovat? Malý dostal včera banán s jablkem, nakrájela sem na kousky a rozmixovala a hrozně mu chutnalo. Musím tedy nejdřív povařovat? :think: V půli března nám bude 6 měsíců.

ovoce jsem malýmu nikdy nevařila, teda pokud jsem nedělala do zásoby přesnídávky. A dávala jsem mu syrové jablko asi od 5. měsíce.

• Citovat
  • Upravit
31379

to nevím, já dávala od začátku (necelých 5m) ovoce rovnou syrové (jabko a hrušku oloupané) a nikdy neměl sebemenší problém :nevim:

dneska jsem tu na nějaké jiné diskuzi četla, že VŠUDE se píše, že tepelně upravit-není to ale tak dlouho, co někdo založil na Koni anketní otázku, zda syrové nebo povařené a vyšlo to tam minimálně 50:50, možná mělo i lehce převahu to syrové ;) , takže je to na Tobě, všichni to rozhodně neříkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
Janinna23 píše:

Zkus nevařit a uvidíš. ;) Jestli ho po tom nebude bolet bříško, tak nepovařuj. :palec:

• Citovat
  • Upravit
29436
23.2.12 09:45

Na začátku by se skutečně mělo trochu povařit, protože syrové je těžko stravitelné, ale pokud už jsi mu to dala a byl malej v pohodě, tak bych se toho nebála a klidně mu to dávej. U nás třeba syrové nefrčí vůbec, syn to nejí (kromě kusu jabka, který dostane rovnou do ruky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
23.2.12 09:55

Já jsem dávala malému syrové, když jsem potřebovala, aby se vykadil. Vždycky to z něho vylítlo všechno dost rychle. Ale čím je starší (9M), tak už to na něj přestává účinkovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
23.2.12 10:01

Dala jsem a moc chutnalo, bříško nebolelo :palec: Tak snad dobrý. On mi příkrmy nejedl vůbec když jsme začínali a teď se krásně rozjedl :)

Díky za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko