výživa v těhotenství

7
1.4.09 16:16

výživa v těhotenství

Ahoj holky? Berete nějaké doplňky stravy? Nebo jen dáte na to, na co máte chuť? Já v tomhle nejsem moc zběhlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4220
1.4.09 16:22

Ahoj,
právě proto, že jim to, na co mám chut (samé nezdrave), tak beru vitaminy mamavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
1.4.09 16:24

Brala jsem gravital

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
1.4.09 16:31

doplňky stravy by se měly brát hlavně v případě, že máš nějaký zdravotní problém nebo pokud máš jednotvárnou stravu, jinak to není nijak extra nutné, ale když to nebudeš přehánět, tak to podle mýho ani neublíží. Ikdyž nkterý studie říkají, že matky, který jedí v těhu vitamíny, rodí větší děti, ale jiný studie to zas vyvracejí, tak si to přeber ;-)

Já zobala mamavit z počátu 1× denně, pak tak 1 obden, i jsem občas vynechala, ale je fakt, že jsem se snažila jíst zdravě … naštěstí jsem na smažený, majonézy nebo uzeniny neměla vůbec chuť, ani se mi z ničeho nezvedal žaludek, takže problém se zdravou stravou jsem neměla :-)))))
V počátku těhotenství se doporučuje kyselina listová (na podporu vývoje nerv.systému), ale to jsem se dozvěděla až když už to nebylo aktuální, takže jsem nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
1.4.09 16:57

Holky, jezte vitamíny, mně se po těhotenství a roce kojení rozjela paradentóza. A to jsem přestala jíst vitamíny před půl rokem, nějak jsem si zapomněla koupit další :oops: V těhotenství jsem je jedla každý den a Šimon měl 3,3 kg , jsou to pověry o těch malých dětech. Stejně tak, že když máš špičatý břicho, je to kluk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
1.4.09 17:06

V těhotenství jsem brala pregnavit. A pořád piju actimel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
1.4.09 17:11

Ahojky, ja jim Calibrum pro tehotne, maji to pekne rozdelene pro maminky v prvnim trimestru, kde neni napriklad vitamin A, pri jehoz vyssi konzumaci to miminku muze skodit, no a pak pro maminky od druheho trimestru vyse.
Ja myslim, ze to rozhodne neni na skodu. Muzu si myslet, ze jim vyvazenou stravu, ale kdo si dokaze pocitat kolik mg jakeho vitaminu snedl v jake potrave? A prave nedostatek v tomto obdobi muze zpusobit nejake komplikace.
Co telo nepotrebuje, to vycura, tak proc se tomu vyhybat…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
1.4.09 17:11

Emanko - při kojení jsem jedla kombinaci Vápník hořčík zinek, ale to proto, že mám problémy s vazy a klouby a jím je pravidelně nepravidelně (tj tak 3 týdně místo doporučených 7) už několik let, tak proto jsem to nevázala na to těhotenství - abych nebyla převitamínovná jedla jsem buď mamavit nebo CaMgZn - a úplně se mi to vytratilo z mysli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
1.4.09 17:15
Marketa2008 píše:

to není až tak úplně pravda, zatěžuje to hodně játra (A,D,E,K) a ledviny (vitamíny rozpustné ve vodě, tj. všechny ostatní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
1.4.09 17:54

Ahoj, v 1. těhotenství jsem jedla tuším mamavit pravidelně asi do konce 4. měsíce, pak občas, ke konci skoro vůbec. Po zápisu v porodnici a odhadu velikosti miminka (cca 34. nebo 35. tt - už nevím) mi bylo doporučeno se vitamínovým doplňkům vyhnout obloukem, protože bylo dítě už tak velké - dcera nakonec měla rovná 4 kila. Netvrdím, že po těch vitamínech, on tatínek není žádný drobek :lol:
Teď v druhém těhotenství jsem začala brát kyselinu listovou ještě krátce před potvrzením, že jsem těhotná (ještě jsem kojila a říkala si, že tím nic nezkazím), po 12.tt prakticky nic (jenom nárazově mamavit, když dcera dostala spálu, na radu jejího doktora - pro jistotu).
Nepočítám v 1. těhu železo napsané gynekoložkou a teď megadávky magnesia, taky tak napsané mojí dr. kvůli otevírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
1.4.09 18:52
sandrik píše:
Marketa2008 píše:
to není až tak úplně pravda, zatěžuje to hodně játra (A,D,E,K) a ledviny (vitamíny rozpustné ve vodě, tj. všechny ostatní)

Ja samozrejme nemyslim ladovat se nepromyslene vitaminama, ale pokud jsou ty vitaminy pripravene primo pro tehotne mamiky, tak si myslim, ze jako doplnek stravy neni duvod se jich bat. Je mozne, ze nektere z nich mohou kratkodobe zatizit nektere nase organy, ale tehotenstvi samo o sobe zatizi absolutne cele telo a holt je to udel nas maminek. Radeji budu jist vitaminy jako doplnek nez pak v 16. tydnu zjistit pri tripletestu, ze ma miminko rozstep patere kvuli nedostatku kyseliny listove…

Ale chapu, ze na to muze mit nekdo jiny nazor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
1.4.09 20:36

Me dr. říkal, že vitamíny určitě jo, protože mimi má takovou spotřebu, že se to jídlem ani pokrýt nedá… A to jsem ještě nedávno musela jíst i 9× denně. Na druhou stranu - jaké vitamíny speciálně pro těhotné jedly naše mamky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.4.09 21:22

Tak já jsem neřešila vůbec nic… Možná chvilku kyselinu listovou. Vitamíny mi nedoporučila endokrinoložka kvůli štítné žláze (v drtivé většině je jód) a vlastně i kvůli tomu, že podle ní není třeba do sebe cpát něco navíc a další věci jsem neměla sílu řešit, páč bych se zbláznila :roll: Takže jsem jedla a jím normálně, podle toho, na co mám chuť. Pleť je OK, vlasy mi nepadají, nehty se nelámou a mimčo si vezme, co potřebuje - takže si myslím, že pokud nepozoruju problém na sobě, tak mimčo se má dobře :wink:

Jo jo, za našich mamek žádná kyselina listová nebyla, ani triple testy a přesto byly děti zdravé… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
2.4.09 08:34

Angua, jíš víc mléčných výrobků, tvarohů atd.? Já mám totiž pocit, že mi mimi ubírá na zubech. Vitamíny, které mám totiž obsahují pouze jód, kyselinu listovou a jakési DHA - žádný vápník. Dr mi je při jedné návštěvě dal jako vzorek a mně jako zázrakem přestalo být špatně. Ihned jsem šupajdila si je koupit. Když jsem měla Mamavit nebo Calibrum, bylo mi špatně snad celý den… Takže se vápník snažím dohnat jogurty, brambory s tvarohem jím obden, ale zuby nic moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.4.09 09:16

A máte některá zkušenosti s Pregnium? Někde jsem o tom četla, prý to obsahuje nějaké DHA, ale čert aby se v tom vyznal… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí