Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, mám asi blbý dotaz, ale budu rodit poprvé a vůbec nevím, co mám čekat. Od 20 tt mi tvrdne břicho, chtěla bych se zeptat, jestli je kotrakce cítit jako tvrdnutí břicha. Samozřejmě počítám s tím, že se přidají bolesti, ale zrovna teď mi každou chvíli tvrdne břicho (po 20 min) a trošku mě bolí, tak se chci zeptat, jestli to už může být začátek porodu. Díky za odpovědi.
No já když měla u porodu kontrakce, tak to byla taková bolest, že jsem si ani neuvědomovala, že mi nějaké břicho tvrdne
Takže si nemyslím, že by jen tvrdnutí břicha byly už kontrakce. Jinak v tvé fázi těhu je normální, že břicho tuhne ![]()
Ahojky,
neboj až to bude „ono“ tak o určitě poznáš, i kdyby to co popisuješ, bylo k porodu, tak je to na delší lokte. Pak to je opravdu bolestivé a pravidelné. Možné je všechno, hlavně jestli se ty intervaly zkracují. Odešla Ti hlenová zátka? Nebo plodovka??
Pa a klidně piš
LuckaH
Ahoj,
mě taky začlo tvrdnout bříško po 20 TT, když se mi začínal rozbíhat porod, myslela jsem si, že to jsou poslíčci…jenže začly zpravidelňovat a bolelo mě bříško jako při dost silnější MS a tvrdlo mi
No, to bylo samo jen ze začátku
![]()
Ahoj
jak pise Lucka-az to bude „ono“ tak to zarucene poznas.Me tvrdlo bricho cele tehu a desne se bala ze to nepoznam a vsech se ptala a vsichni rikali-vsak uvidis,to si nespletes a opravdu jsem to nespletla.
Noc pred porodem mi tvrdlo brisko od pulnoci do ctyr a pak uz jsme jeli.Ale po 20-ti minutach to nic neni.
Me taky na tvrdnuti bricha davali magnezium…ale stejne mi tvrdlo..
Holky, já jsem asi pěkný ťulda. Jsem 20tt dr. se mě při vyšetření psal, jak často mám takhle tvrdé břicho - tedy jako při vyšetření. Jenže já mám pocit, že mám břicho pořád stejné - měkké tedy není nikdy. A tím pádem je pro mě nesplnitelné sledovat, jak často mi tvrdne, což mám za úkol do příští návštěvy. Jak se to pozná?