Výživné a střídavá péče soudně

Anonymní
26.8.21 14:15

výživné a střídavá péče soudně

Ahoj,
rozcházím se s přítelem, ale žijeme zatím ve společné domácnoti než nám vyprší smlouva (jsem spolunájemce)a najdu si pak nový byt. Chtěla jsem se s ním domluvit na střídavé péči (kvůli zaměstnání nás obou on dělá denní a noční a já v obchodě krátky a dlouhý týden) a výživném, bohužel mi řekl, dokud bydlíme spolu nic ti dávat nebudu, tím pádem jsem se rozhodla podat žádost na soud. Vůbec nevím jak to chodí, kdy to bude vyřízené, zda se výživné dává zpětně, řeší to i sociálka( chodí domů, ptá se děti? mám děti 4 a 9 let) Co když mi bude u soudu dělat nějaké problémy, protahovat to? Děkuji za všechny rady a zkušenosti. Myslela jsem, že se dohodneme v klidu, sepíšeme o výživném čestné prohlášení potvrzené na poště, ale bohužel jsem se nedomluvila.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27095
26.8.21 14:19

Kdyz to budes mit cerne na bilem ze soudu, bude to tak lepsi. Potize delat muze, ale soudy jsou na to zvykle. Navic vetsinou ti „hrdinove“ u soudu sotva pipnou :nevim:
Vyzivne se doplaci zpetne. Proto ten navrh podej co nejdrive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
26.8.21 14:29

Děkuji, v úterý ho tam zanesu, snad to bude do vánoc vyřízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
26.8.21 15:18

Ahoj, můžeš si u soudu podat návrh na předběžné opatření, aby si měla výživné co nejdříve. Jak již bylo uvedeno, tak se vyplácí zpětně. Sociálka domů přijde podívat se na zázemí dětí, ale neboj se není to nic hrozného. A neboj se nema jak ti dělat problémy, soud nezajímá nic co by se netýkalo dětí a co se týká dětí, tak pokud je o ně postaráno atd tak buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
27.8.21 23:03
@Anonymní píše:
Ahoj,
rozcházím se s přítelem, ale žijeme zatím ve společné domácnoti než nám vyprší smlouva (jsem spolunájemce)a najdu si pak nový byt. Chtěla jsem se s ním domluvit na střídavé péči (kvůli zaměstnání nás obou on dělá denní a noční a já v obchodě krátky a dlouhý týden) a výživném, bohužel mi řekl, dokud bydlíme spolu nic ti dávat nebudu, tím pádem jsem se rozhodla podat žádost na soud. Vůbec nevím jak to chodí, kdy to bude vyřízené, zda se výživné dává zpětně, řeší to i sociálka( chodí domů, ptá se děti? mám děti 4 a 9 let) Co když mi bude u soudu dělat nějaké problémy, protahovat to? Děkuji za všechny rady a zkušenosti. Myslela jsem, že se dohodneme v klidu, sepíšeme o výživném čestné prohlášení potvrzené na poště, ale bohužel jsem se nedomluvila.

A kdo co platí? Nájem, potřeby dětí, jídlo? Jaké máte příjmy? Srovnatelné nebo různé?
Ono záleží na více věcech a pokud nejste dohodnuti ani na formě péče, může děti dostat do péče on a doplácet budeš ty. Takže ono je opravdu lepší se dohodnout bez soudu, než jim dát možnost vám zničit život a vztahy definitivně. Co mediátor? Nepomohl by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna