Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@stinga píše: VíceÚplně nevim už kolik mu bylo, ale byl na druhém stupni a začal na 40, pokračoval 41-42 a skončil snad na 44. Dneska ma 45-46 podle toho jaká je to bota. Ale uz si vydělavá a kupuje boty sám.
Ano to se letos presne povedlo u nas. Do zari noha 25, tak jsem koupila s predstihem na zimu 26 za dobrou cenu, kozene barefooty, snehule, backory do skolky, platene tenisky na cviceni v sokole. 26 me v rijnu presne mesic, a to tak ze posledni tyden v zari mu 26 byly s centimetrovym nadmerkem, na konci rijna palec na stene boty. Takze jsem celou sadu na zimu koupila hezky jeste jednou, a na jare me cekaji jarni boty na ven dalsi.
@Prazan píše: Více
No neplatíš zrovna moc. Koneckonců strejdu ob víkend děláš dobrovolně, vše necháváš na matce. Při těch příjmech bys měl platit cca 6 000. Nebo zítra ráno dej na příslušný OS žádost o změnu péče a dělej otce. Nechápu jak v dnešní době rodič vychovává dítě 4 dny v měsíci. Hanba by mne fakcovala.
@Pavlas1234 píše: Více
Nevychovava. Protože ten co vychovává neřeší, jestli náhodou neplatí moc aniž by sám cokoliv sehnal a zařídil.
Nád syn má aktuálně boty velikosti 48,5. Je mu 18.5 a konečně tedy se zdá se mu růst nohy zastavil. Ono taky má ale 203 cm k tomu. Boty co 3 měsíce v jistém období bylo naprosto běžné. Vždy tedy měl větší nohu než jeho sourozenci k danému veku.
@Snopy123 píše: Více
Hmm, tak to máte doma teda pořádnýho chlapáka… ![]()
To nebude určitě žádná sranda sehnat boty takové velikosti a ani s oblečením to nebude asi zrovna jednoduchý. ![]()
Taky máme v příbuzenstvu a vím, že mu nechávali šít oblek i boty na míru a bylo a stále je toho určitě daleko víc.
Můj syn tak vysoký není, má taky 18 let, ale je fakt, že bylo období, že přes noc snad vždycky vyrostl o cm. Teď už mu zůstalo těch 186 cm.
Jj, někteří tatínkové si skoro vůbec neuvědomují, co všechno dítě stojí a že to zkrátka opravdu potřebuje. Teď už sice neroste, ale zase má úplně jiný nároky. I co se týká různých školních aktivit a akcí, včetně vybavení aj.
@Klopotkova píše: Více
Můj manžel má běžně české jméno a příjmení a má slušné zaměstnaní - ne bordel, ale chápu ze jako bývalé prostitutce je ti tohle okolí a lidé z něj blízké. Přestaň mě laskavě citovat a oblažovat svými fantasmagoriemi v diskusi, která s tvým problémem nesouvisí.
@Zeta322 píše: Více
Tak ses holt měl líp učit, pak bys mohl sedět v kanceláři jak zhýčkaný Pražáček. Pokud jsi utrpěl pracovní úraz, dostaneš plnou mzdu a dle pojistky i odškodnění, takže neboj sádra na výši alimentů nebude mít vliv. ![]()
@Heduš Homolková píše: Více
Aspoň vidíš, jaké to je, předtím sis začala vždy ty a vždy mimo téma a ještě jsi byla sprostá, vulgární jak kanál. Ruslana fakt zapírat nemusíš, ale vím od něj, jak lžeš a i tady jsi to x krát předvedla, Andruš. Víc s tebou cokoliv řešit nemíním, opět ses projevila.
![]()
@Prazan píše: Více
Nejseš první ani poslední, je to často jak přes kopírák.
Ex se nechová zrovna správně, to je dobré si na rovinu říct, ovšem tady jí neodsoudí skoro nikdo.
Snaha o tvoje odstavení od dítěte a vyždímání je evidentní ![]()
Jsi pro ni ne otec a rovnoprávný rodič pro dítě, ale obtížný biologický zploditel, o kterém nechce ani slyšet. Možná tak trpěná chodící peněženka, která ale platí furt a jednou provždy málo.
Stejně se tu budou některé pobuřovat, když budou zkušenější radit „očekávat nejhorší a zařídit se podle toho.“
Zřejmě si vyfasoval toxickou matku -majitelku.
Třeba ne, nejsou všechny takové, ale nedá se na to spoléhat. Tak se domáhej otcovských práv, není to je fráze.
@ondrej190 až na to že mu tu vesměs všechny napsaly aby šel k soudu a vybojoval si lepši kontakt a spravedlivějši výživné když s matkou není řeč.
co se ti na tom zase nezdá ![]()
@Anna766 píše: Více
ano, to je pravda.
Ovšem být to opačně, tak to rozhodně takto neprojde a rozhořčení bude smrtící. ![]()
Nějaké odsouzení matky za podobné chování tady musím napsat zase jenom já ![]()
@ondrej190 píše: Více
Co opačně? Nechápu. Matka vyymýšlí, rada zní „jdi k soudu, bude jasno“ pro tebe i pro druhou stranu.
Nějak nevim co by ještě.
Holt to tak máš. Odsoudíš všechny matky šmahem, jsi v tom nejlepší, tak ti tu radost přece nebudeme brát. Pro co bys dál žil.
@Anna766 píše: Více
mně by zajímalo, čím bude @ondrej190 žít, až jeho dítě dosáhne plnoletosti a bude si rozhodovat samo, u koho z rodičů chce být