Matka mého syna chce, abych platil stále více a více

8
3.2.26 04:04

Výživné dítě

Dobrý den, syn má dva roky, můj příjem je zhruba 35000 čistého, nedávno jsem byl přes firmu v Německu jel jsem tam na 3 měsíce do centrály kdy jsem měl plat okolo 70 tisíc alespoň na jeden víkend za měsíc jsem na své náklady jezdil domu abych syna měl na noc… Matce jsem posílal větší výživné 8000 po dobu co jsem byl v Německu, nyní jsem už na své standardní mzdě. Matce platím 4000 alimenty + nad rámec platím synovi 560kc životní pojištění, hradim léky když je nemocný, přispívam na oblečení, hračky, boty, kroužek… Syna mám co 14 dní na víkend a jednou týdně na pár hodin… Matka ale chce stále víc, vyhrožuje furt soudem ( máme jen dohodu) že si nechá vypočítat všechny příjmy i Německo že che víc… Já ale z Německa co jsem si ušetřil tak se chtěla hrozně vrátit tak jsem koupil nábytek všechno vybavil byt a za týden odešla znovu vše jsme jsem ji tam nechal kvůli synovi…no to je vedlejší… Například synovi jsem koupil v prosinci zimní boty a napíše ať mu koupím nové je únor a že chce bity zdravotnické nějaké za 1000 Kč… Že ona platí byt se vším všudy 16000 bere 24000 i s alimentama má přítele já jsem sám a ze svého platu si musím vše hradit ještě bydlení žiju od výplaty k výplatě a řekne syn jde do školky za rok tak že chce 1500 ještě navíc… Mám to řešit právní cestou nebo je matka v právu? Syna můžu vídat jen úterý protože si matka dodělává maturitu a když nemůžu tlslusme jj to napíšu že třeba další den tak vyhrožuje že jen uterky a nebo vůbec… Jak to mám řešit dál? Je hodně ovlivněna přítelem novým… Chová se ke mě hrozně jako bych od rodiny odešel já.. jinak co se týče dovolených Vánoc atd.. si syna střídáme nebo ho mám častěji když je prodloužený víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65288
3.2.26 05:49

Soudně. Co je psáno to je dáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33831
3.2.26 06:03
@Prazan píše: Více

Urcite soudne, jak alimenty, tak styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
3.2.26 06:04

Ano, dej návrh k soudu. Budeš mít černé na bílém kolik platit a kdy můžeš syna vídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
3.2.26 06:27

Souhlasím s ostatními, dala bych to na soud. Aspoň se bude bývalá divit, že už ti tím nebude moci vyhrožovat. Můžeš zároveň zažádat o víc dní, kdy chceš syna vidět, to už je na tobě. Budeš to mít černé na bílém a bývalá to bude muset dodržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
3.2.26 06:54

Dej to na soud, schovávej si všechny účtenky od toho, co platíš, abys to doložil, že přispíváš synovi i jinak než jen alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41282
3.2.26 06:58
@Prazan píše: Více

jak dlouho už to řešíš? třičtvrtě roku? pořád dokola píšeme, dej to k soudu, tak to konečně podej! Jinak úplně nevím, jestli bych se oháněla tím, že platíš takto malému dítku životní pojištění přes 500,–Kč, je to fakt nutné? k čemu u tak malého dítěte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
3.2.26 07:00

Nebuď kret*n a laskave se o syna starej ve stridave peci. :poblion: ty jeden dárče spermie „hlavně ať to dítě nic nestojí“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.2.26 07:36

Podej návrh k soudu sám, jako první, najdi si kalkulačku výživného, tobě to bude vycházet tak 4-5 tisíc měsíčně. Hradit nic nad rámec nemusíš, pokud to nebude v rozsudku. My mame v rozsudku treba nižší výživné, protoze se ex vztekal, ze za 3 tisíce co posílá skolakovi si ja chodím na nehty :mrgreen: tak ma nižší výživné, ale musi mu hradit vsechny kroužky a vse s nimi spojené, plus přispívat na větší položky (boty, skoly v přírodě apod), takze mu to nakonec vyjde dráž, než kdyby si nechal stanovit vyšší výživné a nemusel platit nic nad rámec :lol:
Proste vše řešte se soudem, jak výživné, tak styk, budeš mit vše černé na bílém a nemusis se s nikým dohadovat. Kdyz to podáš ty sam jako prvni, tak si tam napíšeš svoji představu o styku i výši výživného a soud uz zas muže přihlížet, ze ty se to snažíš aktivně řešit a mas snahu. Kdyz synovi hradíš něco nad rámec, tak si schovávej účtenky, ať máš pak dokázat cos mu kupoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2294
3.2.26 07:45

TO je individuální kamarádka má ex co má plus mínus to samé možná má chlap ještě víc a soudně má vyměřené 3 tis a platí 4 když má dobrou náladu a jinak 3 nijak rámec neplatí naprosto nic. Dítě vidí kdykoliv chce což se je max jednou týdně jednou za 14 a matka ho za ním ještě musí vozit jinak vyhrožuje. Takže vždy jde o to co si kdo vydupe a jak je silný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11282
3.2.26 07:45

Na druhou stranu pokud chceš jít přes soud a vídat syna každé úterý, tak by sis to měl zařídit tak, abys ten čas měl. To samé práce v Německu, kdyby se nestarala matka, nikam bys jet nemohl. Tak promysli, jestli je to z její strany naschvál, když se jí nelíbí že nemůžeš v úterý a ona nemá hlídání když musí do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
3.2.26 07:49
@Mall126 píše: Více

Nejenom byvala, ale i on, takže žádné takové, ted jsem v Nemecku, tak se mi dítě nehodi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
3.2.26 08:35

Dalsi z otcu, kteri maji predstavu, ze detske boty stoji stovku a dite se muze past.
Dej to k soudu, pak snad budes akceptovat rad a stanovene vyzivne a prestanes ex pocitat jeji prijmy.
Dite je draha legrace a cim vic roste, tim drazsi.

• Citovat
  • Upravit
24862
3.2.26 08:40

No, na tvůj plat dáváš dost, to by dost matek bylo rádo… spíš je v tom chaos, takže klidně soud, ať se řádně upraví styk i výživné, nemáš povinnost pak už se takto výrazně skládat (i když pak samozřejmě např. škola v přírodě, lyžák či tábor jsou položky, kde bys navíc přispět měl)… na dítě ti z platu 35 čistého vychází 5000/měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
3.2.26 11:16

K ostatnímu se nevyjádřuji, jen - ano, je naprosto normální kupovat dvouletému dítěti jedny boty v prosinci a druhé v únoru, ona jim jaksi roste noha. A zimní boty za litr jsou sakra levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna