Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@ondrej190 píše: Více
A jemu snad nekdo zakazal se snazit o to aby pecoval stejnou merou? Ale ono je proate pohodlnější nebyt omezovany v praci, vyjizdet si na x mesicu pracovně do zahranici a pindat, ze chci dite jen a přesně když se mi to hodí…
@j.a.n.i1 píše: Více
píšeš „zakázal snažit se“, ne „znemožňoval/ztěžoval“, to je ten problém.
ano, systém a matka mu to ztěžují.
„Vyjížděl si pracovat ven“ - ale peníze za to matce nesmrdí a chtěla by i z nich výživné, že.
A ano, když chodím do práce, mám méně času si vzít dítě a ano, mám ho dostat, když se mi to hodí. Matka do práce nechodí.
Jedna ze zbraní proti pečujícím otcům je myšlenka : pečuj si teda, ale práci si vyřeš, ale samozřejmě plať, jakobys pracoval naplno. Jedno ze systémových nespravedlností a selhání. Taková pastička.
Jakej systém? Vždyť u soudu ještě nebyl aby mu zlý systém něco zakázal/nakázal.
Rada ať jde k soudu a žádá střídavou/společnou je tu už stokrát opakovaná a pořád platná.
No, teda, to je ale raketa 4 litry, kor když vezememe ze do 2 let ma platit i na matku…
Rovnoprávnost rodičů ty vidíš v tom, že jeden si dítě vezme jak se mu to hodí?
Zajímavé pojetí.
@Ruxas píše: Více
To by si ale otec musel zařídit život tak aby mohll péči o diitě dodržovat. Ne si pro ditě dojit jen když má nahodou čas. Proto k tomu spoudu nespěchá.
@Anna766 píše: Více
V situaci, kdy ma jeden peci a druhy styk, kdy jeden musi vydelavat a druhy je na rodicovske dovolene, kdy jeden ma dite, nevim,85% a druhy 15% casu?
ANO, za takove situace v tom vidim zmenseni nerovnopravnosti toho 15-ti procentniho.
Jeste jednou, co mu brani nechat si to upravit? A jo, vlastne to, ze to soud stanovi napevno a bude to muset dodržovat a ne si vymrcovat, ze on chudacek ma dite jen 15% casu a proto mu musi byt vychazeno vstric.
Dnes dostane střídačku automaticky, ne, od nového roku. Poda to a je to. Jednoduché.
No a koho to má zajímat? Šli jste od sebe, máte 2 domácosti a společné dítě, tak se starejte. Pardon, ale 3 000,– to je naprosto směšná částka. Chtěla bych po tobě podstatně víc. Děti se nedělají na zkoušku a když se mi to nehodí, tak nazdar.
V situaci kterou si způsobil sám. A ještě má problém si syna vzít když tu možnost má.
Jakmile do diskuse vleze Ondrejko, tak ji totálně rozjebe. Někteří dárci spermatu by si měli raději pořídit morče nebo chovného nekastrovaného kocoura ![]()
@Heduš Homolková píše: Více
On prakticky točí dokola to samé nezávisle na tom o čem přesně diskuze je a jaký otec v té diskuzi je. Klidně může sám zakladatel hlásit jak dítě vídat nechce a Ondřej bude točit o tom jak za to může matka a systém. Ta diskuze s ním ani nemá smysl, jen je těžké se tím nenaštvat.