Výživné - jaké jsou možnosti

Anonymní
18.6.20 12:26

Výživné jaké jsou možnosti

Krásný den.. prosím o názor, informaci.. bývalý platí malé 3000 výživné. Plus platí skolkovne a obědy to je nějakých 800 Kč. Má nějakých 35 tisíc plat. Bylo to dohodou a soud řekl, ze částka je adekvatni. Nemám problém. Jen jde o to, ze teď není školka od března myslím / jsem doma na mateřské, tak kvůli opatřením je doma i dcera z prvního vztahu. Takže skolkovne neplatí. Tak jsem navrhla, ze bych místo toho uvítala aby malé koupil nějaké obleceni. A ejlhle.. teď co. Řekl mi, ze malé kupuje obleceni k sobě. Malou má mít 7 dni dle domluvy a občas je to jen jeden víkend za měsíc proste těch 7 dnů malou opravdu nemá. Teď jsem platila malé brejlicky a nevim tedy jestli mám nárok, aby mi přispěl??? Nebo jak stim oblečením, když kupuje k sobě, kde je malá strašně málo místo aby ji dal něco domu, kde jsme pořad? Mám resit nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
18.6.20 12:42

Platí školku nad rámec vaší dohody, platí ti adrkvátně k platu, tak co chceš řešit? Peníze na oblečení je už zahrnuto v alimentech.

• Citovat
  • Upravit
53190
18.6.20 12:44
@Anonymní píše:
Krásný den.. prosím o názor, informaci.. bývalý platí malé 3000 výživné. Plus platí skolkovne a obědy to je nějakých 800 Kč. Má nějakých 35 tisíc plat. Bylo to dohodou a soud řekl, ze částka je adekvatni. Nemám problém. Jen jde o to, ze teď není školka od března myslím / jsem doma na mateřské, tak kvůli opatřením je doma i dcera z prvního vztahu. Takže skolkovne neplatí. Tak jsem navrhla, ze bych místo toho uvítala aby malé koupil nějaké obleceni. A ejlhle.. teď co. Řekl mi, ze malé kupuje obleceni k sobě. Malou má mít 7 dni dle domluvy a občas je to jen jeden víkend za měsíc proste těch 7 dnů malou opravdu nemá. Teď jsem platila malé brejlicky a nevim tedy jestli mám nárok, aby mi přispěl??? Nebo jak stim oblečením, když kupuje k sobě, kde je malá strašně málo místo aby ji dal něco domu, kde jsme pořad? Mám resit nebo ne?

Ne, neřešila bych, oblečení určitě ne. Možná jsi to podala blbě s tím školným a stravným - když do školky nechodí, tak je jasné, že neplatí, a kupovat „místo toho“ oblečení zní trochu vydřidušsky. Jestli s ním je domluva, jakože se zdá, že ano, tak se pobavte o těch větších nutných nákladech (brýle, boty, školka v přírodě apod.), zda by vždy přispěl půlkou, ale oblečení jí snad můžeš nakoupit sama. Vždyť to se dnes dá vážně za pár korun a výživné dostáváš adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
18.6.20 12:44

A ty jsi mu na to oblečení u něho přispěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
18.6.20 12:47

A řekla si mu, že si kupovala malé brýle a jestli ti třeba půlku dá? Až začne zase školka, tak předpokládám, že bude opět platit. Asi není teď co řešit, až půjde dcera do školy a budeš mít víc výdajů, tak si můžeš zažádat o zvýšení alimentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.6.20 12:47

Tak skolka neni, tak proc by ji platil? Oblečení uz mas zahrnuto v alimentech, ty jsou na jidlo, oblečení, bydlení atd. To skolkovny plati taky na popud soudni dohody nebo je to jeho vule nad ramec alimentu? Pokud to druhe, tak bych byla rada a nechala ho byt, pak ti taky muze dat 3000 a plat si vse sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 12:48

Skolkovne a obědy jsou určené od soudu. Takže teď má nižší výživné o tuto částku.

• Citovat
  • Upravit
218
18.6.20 12:59

Proč by ti měl platit za oblečení místo školky? Já mám s bývalým syna a taky nechápu, proč mu nakupuje domu k sobě věci a když jede malý ke mě, tak mu dá, to, co jsem mu dala já naposledy… 😁 😂 😂 Taky to nechápu, když je tam jeden víkend za 14dni, bude mu to malé a nedonosi to.. což je jedno, jeho věc. Ale na brejlickach bych se dohodla půl na půl. V alimentech je zahrnuto oblečení, bydleni a jídlo.. my mame s bývalým napůl tedy vše (boty, drazzi dárky k narozeninám třeba, léky ) nedávno se malému koupilo k narozeninám kolo, tak to šlo na pul..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15905
18.6.20 13:01

Máš na ex telefon? Tak mu zavolej a domluv se s ním. Neumíš telefonovat? Tak mi dej na něj číslo, já mu zavolám. Hlavně si už nepořizuj děti, když nejsi schopná žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.6.20 13:01
@Kriss Tina píše:
Tak skolka neni, tak proc by ji platil?

tak školka není, ale to jídlo, které by jinak bylo zaplacené ve školce, holka projí doma. a pravděpodobně za víc, protože doma ho nemá dotované :nevim:

ale jinak je pravda, že zakladatelka na peníze nad rámec výživného nárok nemá, takže pokud otec přispět nechce, tak nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.6.20 13:18
@Zumpa píše:
Máš na ex telefon? Tak mu zavolej a domluv se s ním. Neumíš telefonovat? Tak mi dej na něj číslo, já mu zavolám. Hlavně si už nepořizuj děti, když nejsi schopná žít.

Já to pochopila tak, že zakladatelka má 3 děti s třemi tatínky.. No a asi se nudí, že řeší takové blbosti 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.6.20 13:20

Tady minule řešil nějaký pan, že nechce platit výživné přes léto, když bude dcera na brigádě, aby se nahodou jeho ex moc neobohatila.. Tady jde zase o 8 stovek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
18.6.20 19:08

Skolkovne si odečte z daní. To ho nestojí nic, ne? To jidlo - to je diskutabilní, protože malá jedla doma a někdo toto jídlo musel zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.7.20 19:53

Vyzivne 3.000

Tady je to banda kretenu taky…maminka plati a stara se a vy ji tu jeste pisete jak se nudi a pod. Ono az budete na to sami, tak budete treba taky resit kazdou stovku.

Zakladatelko, ne je to smutny, ale nemusi ti dat nad ramec rozsudku nic, jsi na to sama. Pokud s nim neni domluva, pozadej o zvyseni po vhodne dobe s tim ze si schranuj tyhle konkretni priklady a argumentuj ze je lepsi aby ti posilal na ucet castku nez aby platil primo skole ptze pak hradis v techto pripadech stravu za malou doma a neses ty naklady vlastne ty, navic vyssi. Nenech se zvyklat recmi o trhovkyni apod., ty to resis a tyhle hovadka co podobne veci rikaji v te situaci nezijou, nybrz ty a tvoje dcera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 20:57
@Texandra píše:
Tady je to banda kretenu taky…maminka plati a stara se a vy ji tu jeste pisete jak se nudi a pod. Ono az budete na to sami, tak budete treba taky resit kazdou stovku.Zakladatelko, ne je to smutny, ale nemusi ti dat nad ramec rozsudku nic, jsi na to sama. Pokud s nim neni domluva, pozadej o zvyseni po vhodne dobe s tim ze si schranuj tyhle konkretni priklady a argumentuj ze je lepsi aby ti posilal na ucet castku nez aby platil primo skole ptze pak hradis v techto pripadech stravu za malou doma a neses ty naklady vlastne ty, navic vyssi. Nenech se zvyklat recmi o trhovkyni apod., ty to resis a tyhle hovadka co podobne veci rikaji v te situaci nezijou, nybrz ty a tvoje dcera…

Dekuji.. není to lehké.. jen jsem se opravdu zeptala.. a pro všechny.. nejsem typ maminky, co by jen brecela a nic nedělala… snažím si prividelat kde se dá, aby jsme se měly dobre. Taky máme svůj dům, máme auto, jako chudáci fakt nejsme, jen se musím opravdu otáčet, abych vše uplatila..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna