Výživné a návštěvy dětí - jsem otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.6.17 08:23

@misa1990 myslím si že buď střídavou péči to je myslím týden ty týden on jinak je to většinou celý víkend co 14 dnů (aspoň myslím)
Ale co se týče miminka tak jestli kojila tak asi mu nemuzes dat dítě na půl dne když on ji nenakoji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
26.6.17 08:29

@snažilka maminka stridavou peci urcite ne.. dela od 5:00-18:00 treba i.. nevim kdo by se o syna staral..
Maleho nekojim. Mel ho vcera takhle.. jsem s toho uz vyrizena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
26.6.17 08:50

Nebylo by lepší se rozumné domluvit? Na jednu stranu chápu že je to pro tebe těžké ale je to jejich otec a pokud se o ně umí postarat a má zájem tak je to dobré. Aspoň i malý na něj bude zvykly a budou mít dobrý vztah…akorát bych se domluvila aby to nebylo nějak rozházené no…pak přijde školka a škola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.6.17 09:10

@misa1990 Taky bych se mu pokusila vyjít vstříc.

Umím si představit, že to uspořádání, co popisoval, někdo opravdu má - a pokud bude umět prokázat, že se o děti postará, tak by to i mohl dostat (na staršího).

Možná se Ti nechce, ale děti jsou stejně jeho jako Tvoje, a tudíž pokud nemá nějaký zásadní problém (alkohol, týrání apod.) a bude střídavku chtít, tak má velkou šanci.

Snazší pro Tebe bude se s ním nějak dohodnout. Já bych navrhovala např. každý druhý víkend a dva dny (jednu noc) v týdnu s větším a s malým postupně najíždět na týž režim. Režim týden-týden je blbý, i pro většího to nejspíš bude dlouho, co by byl bez Tebe.

Každopádně základ je odpoutat se od myšlenky, že děti jsou „Tvoje“. Dobrý vztah s otcem je pro ně a i koneckonců pro Tebe do budoucna benefit, ne ztráta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
26.6.17 09:43

Mame zazadano o spolecnou peci a syna si „stridame“ po dni. Maly uz si zvykl a vlastne to tak vyzaduje.
Vzhledem k tomu, ze ziju s novym pritelem, je to nakonec i vitany system.
Akorat ti dospeli musi komunikovat. Pokud se domluvite, socialka ani soud do toho moc nerypou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.6.17 12:30

@misa1990 Proč ti to přijde jako nesmysl? Mně to přijde jako celkem rozumné rozdělení péče v případě, že má otec zájem a umí se postarat. Střídavá péče není jen týden a týden, i to co navrhuje tvůj bývalý je střídavá péče. A je to dokonce rozumnější varianta, zvlášť pro malé děti, než ten týden/týden. Nicméně, ono je celkem fuk, jak to nazveš, důležité je, že má otec dětí zájem. Navíc navrhl rozvržení péče dle mého úměrné věku dětí, není tam žádné velké odloučení ani pro jednoho z vás u staršího a miminko máš prakticky pro sebe, na tvém místě bych byla ráda, že si ho na jedno odpoledne vezme a já si odfrknu a nevidí vše na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
26.6.17 12:46
@Hoa Mai píše:
@misa1990 Proč ti to přijde jako nesmysl? Mně to přijde jako celkem rozumné rozdělení péče v případě, že má otec zájem a umí se postarat. Střídavá péče není jen týden a týden, i to co navrhuje tvůj bývalý je střídavá péče. A je to dokonce rozumnější varianta, zvlášť pro malé děti, než ten týden/týden. Nicméně, ono je celkem fuk, jak to nazveš, důležité je, že má otec dětí zájem. Navíc navrhl rozvržení péče dle mého úměrné věku dětí, není tam žádné velké odloučení ani pro jednoho z vás u staršího a miminko máš prakticky pro sebe, na tvém místě bych byla ráda, že si ho na jedno odpoledne vezme a já si odfrknu a nevidí vše na mě.

Chtěl jsem to napsat stejně. Bohužel spoustu matek zastává názor, že dítě je věc ve výlučném vlastnictví matky a dle toho potom vypadají ty „hezké“ tahanice o děti. A nikde není psáno, že momentálně nastavená péče se nemůže postupem času měnit dle potřeb dětí a rodičů. Chce to jen se domluvit jako normální lidi s přihlédnutím na potřeby dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.6.17 13:28

@Amity Máme známé, kteří mají rozdělenou péči o dceru dost obdobně, jak to navrhuje zakladatelčin partner, tzn. střídají se během týdne. Mají to tak od cca dvou let dcery, domluvili se na tom sami, bez soudu a všichni je za to jen chválí. Mně to taky přijde super, malá je v pohodě s oběma, každý z nich má nějaký prostor pro odpočinek, vlastní život a tím, že si odpočinou, mají pak víc energie na dceru. Pořád s ní něco podnikají, vymýšlejí, jsou ochotní i čas od času podniknout nějakou společnou akci. Sice doufám, že v jejich situaci nikdy nebudu, ale pokud ano, tak by pro mě byly vzor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.6.17 15:00

@Hoa Mai No hlavně je dobré, když třeba jeden rodič má pondělí a úterý a druhý středu čtvrtek každý týden, protože třeba když děti chodí na kroužky, tak je lepší, když je kontinuita - každý rodič ví, co se na kroužku děje, jaké mají zadání, zrušené hodiny atd., a nemusí si to vyřizovat, předávat si věci na ten kroužek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí