Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj jsem tu nový a potřebuji poradit,předem děkuji všem za rady-tak abych začal,mám 2děti a z přítelkyní jsem se rozešel,chci si je půjčovat ,je to velký problém nechce mi je dát ani na minutu,chci platit výživné ,nechce ani korunu,vůbec si nevím rady,vím že musím k soudu ale nevím jak to napsat,co tam napsat.Mým synům je rok a půl a 3 a půl roku,když si je nebudu moci půjčovat zapomenou na mne,prosím vás poradíte?děkuji Jan
Doporučuju zajít na sociálku. Tam Vám poradí. V příbuzenstvu jsme měli podobný případ a na sociálce jim docela pomohli. Soud pak vydal předběžné opatření vedoucí k možnosti styku s dětmi. Tuším, že jednou za 14 dní.
Smutné, jste jeden z mála otců, kteří chtějí platit výživné a stýkat se s dětmi. Škoda, že se s bývalou přítelkyní nemůžete domluvit v klidu a s ohledem na zájmy dětí.
Já jsem tyto věci řešila u svého nejstaršího syna a to tak,že jsem si našla skvělou právničku,která mi vše potřebné k soudu napsala.Vaši situaci bych asi řešila zrovna tak.
Ahoj , přesně jak říka Iva - my měli ten problém přesně jako ty ( od přítele)
Zašla jsem na sociálku tam mě moc hezky poradily - a pak jsem si našla na netu vzor a přesně podle toho jsem to napsala a bylo to v pořádku.
Ale na sociálce ti poradí úplně přesně a chlapovi ještě víc
tak držím ![]()
Jinak ano, zajděte ve vašem městě na tzv. péči o dítě, oni by to s vámi měli sepsat, podat návrh k soudu atd. Stejně jako když žádá matka o výživné, svěření do péče atd. Přes tu péči o dítě je to takové nejrychlejší, oni vědí co a jak. Také můžete jít přímo k soudu. A tuším, že je to zproštěno poplatků.
A hlavně-když píšeš přítelkyně-mají děti zapsány tebe jako otce v rodném listě?Aby neměla přítelkyně otec neuveden.
Protože je divné,že nechce peníze-to by jí sociálka také nic nedala a z čeho by žila?
Myslím, že v tom úředním směru opravdu nejlíp poradí na sociálce (nebo v právní kanceláři), možná budou mít rovnou k dispozici nějaké dokumenty, kontakty apod.
Jen bych dodala - zejména to starší dítko už není tak malinké, ve 3,5 letech už rozhodně nezapomene, že má tatínka (samozřejmě, pokud ho nevidělo naposled v roce). Už roste do věku otázek, uvidí tatínky u jiných dětí, bude ho to zajímat - takže i když třeba úprava styku s dětmi bude chvíli trvat, nemusíš se bát, že by ses pro ně stal úplně cizím.
Držím palce, ať se to brzo vyřeší.
lasička1 píše:
A hlavně-když píšeš přítelkyně-mají děti zapsány tebe jako otce v rodném listě?Aby neměla přítelkyně otec neuveden.
Protože je divné,že nechce peníze-to by jí sociálka také nic nedala a z čeho by žila?
Lasičko, třeba už má nového chlapa, se kterým si chce hrát na rodinku a sází na to, že když otce dětí z jejich života vymaže, půjde to snáz.
Omlouvám se, že můj příspěvek není rada, v problematice se neorientuji, zašla bych na sociálku, za právníkem a zkusila aspoň staršího kluka získat do střídavé péče…protože víkend jednou za 14 dní u takhle malých dětí je málo.
Ahoj-je smutný,když musíš takhle bojovat za děti.Nechci strašit,ale když si matka umane,tak vždycky najde způsob,jak ti je nedat.A navíc je možné,že je bude proti tobě štvát.Nejlepší by byla střídavá péče-jestli to ovšem organizačně zvládneš-přeci jenom nejsi na mateřský
Jinak přeju moc štěstí-takových aktivních a ochotných chlapů moc není
Koukni na stránky „stridavka cézet“ a spoj se s provozovatelem „PORADNA zavinacSTRIDAVKA cézet“. Nejen že Ti poradí co a jak udělat a na koho se obrátit, ale i se naučíš, že dítě není věc která se „půjčuje“. Máš kluky a budeš pro jejich zdravý vývoj nepostradatelný nikoliv 1× za 14 dní, ale podle možnosti plnohodnotně.
Doporučuji skouknout knížku Mužství od Bidduplha - pomůže Ti dozrát abys mohl být svým klukům dobrým mužským vzorem. Přeji hodně štěstí ![]()
něco podobného jsme nedávno v rodině řešili…sociálka bohužel nebyla objektivní, ale záleží. Určitě by se měla sepsat a podat žádost k soudu, který určitě nerozhodne hned, ale dá předběžné opatření a myslím si, že minimálně jednou týdně byste děti mohl mít u sebe…tak přeju hodně zdaru ![]()
Ahoj.
Všem moc děkuji za rady.
Vše co jste mi poradily určitě skusím,vím jen že to bude vše velmi obtížné,ale já se chci starat a chci je hlavně vídat.
Chtěl jsem se zeptat,nemáte někdo odkaz na nějaké formuláře jak by to asi tak mělo vypadat napsané k tomu soudu?
Už jsem trochu hledal ale neúspěšně,jsem přece jen otec že?
Tak to nějak nemohu najít,Chtěl bych si to nějak napsat ,pak zajít na sociálku a konat hned dále.4ím dříve tím lépe.Zatím vám moc všem děkuji. ![]()
Pokud si žádost napíšeš k soudu sám, nemusíš na sociálku, tím si to akorát uspíšíš ![]()
Dobry den.
Mate nekdo zkusenost ze jste byli u soudu a soud Vam urcil, jak casto muze mit deti, otec deti?
Mame spolu syna 4.5 roku a syna 3 mesice. Nebyli jsme mamzele. Jsme od sebe cca 2 mesice.
Vcera mi otec deti tvrdil, ze si to zjistoval a ze starsiho muze mit jeden tyden pondeli, streda, patek, sobota, nedele na noc (v nedeli i miminko od 12-18:00) a dalsi tyden utery, ctvrtek na noc. Prijde mi to jako naprosty nesmysl.
Mate to nekdo soudne rozhodnute, urcene?
Moc dekuji za pomoc
At jsem v obraze co me ceka u soudu