Vyzivne na 11ti lete dite

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1266
30.8.22 17:20
@Dorotka30 píše:
@ivašot. on si vzdycky hral na chudacka… a tvrdi ze dostava zakladni mzdu.. ale z mych zdroju vim ze bere vic protoze je smenovy vedouci.. :nevim:
Soud by případně vycházel z toho, jakého příjmu JE SCHOPEN dosahovat, ne jaký pobírá. To znamená, že pokud je zdravý a není nijak omezen, tak je jeho problém, že má minimální plat. Holt se musí snažit, když si pořídil dítě. Já bych podala návrh na zvýšení výživného, soud si jeho příjmy prověří a podle výsledku rozhodne. Rozhodně se nedej odbýt tím, že má malý plat. Mě opravdu nikdy nepřestanou udivovat rodiče, kteří radši nechají živořit své děti, než aby se trochu snažili. Nakopat do pr…
@Dorotka30 píše:
@greenapple Urcite to podam dekuji☺️️ chtela jsem znat vas nazor abych nebyla za hyenu..
@Dorotka30 píše:
@greenapple prave ze Ne, nema..

Tak mu připomeň karmu. Že jednou bude moc rád za to, že má dítě, které se o něj postará, když on to bude potřebovat. A jestliže má opravdu minimální plat, tak za to bude velmi, velmi vděčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
30.8.22 17:23
@Dorotka30 píše:
@greenapple tak jako kazdopadne, ze budu bojovat jako to vzdycky… jen me taky napadlo abych neutrela hubu s tim ze tam zacne chudackovat a oni mu to jeste snizi🙈

Ne, tohle už podle mě snížit nejde. A jak jsem psala, pokud si dospělý zdravý a aspoň průměrně inteligentní chlap nedokáže vydělat aspoň na to, aby zaplatil důstojný život svému dítěti, tak je chyba na jeho straně. Soudci jsou normální lidi, kteří opravdu nejsou odtržení od reality běžných bytostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.8.22 17:27

@greenapple uz jen odpoved u soudu tenkrat zaznelo kdyz se ho soudce zeptal proc nejezdi navstevovat syna byly jsme tenkrat od sebe cca 40km a jeho odpoved: Vite na kolik me vyjde za nim cesta?? nemam na to sem rad ze mam na vyzivne… to jsem vylitla ze zidle jestlu si ze me dela srandu a ze mu z mista spocitam kolik stoji me denne, tydne, mesicne :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 17:40
@Dorotka30 píše:
@greenapple uz jen odpoved u soudu tenkrat zaznelo kdyz se ho soudce zeptal proc nejezdi navstevovat syna byly jsme tenkrat od sebe cca 40km a jeho odpoved: Vite na kolik me vyjde za nim cesta?? nemam na to sem rad ze mam na vyzivne… to jsem vylitla ze zidle jestlu si ze me dela srandu a ze mu z mista spocitam kolik stoji me denne, tydne, mesicne :zed: :zed:

Ten tvuj, se hodne podoba memu ex. Plati na 2 deti celkem 6000. 16 a 12 let a nyni jsem zazadala o zvyseni a on, na oplatku, o snizeni alimentu. Nic vic neplati, deti ho nezajimaji, ale, obcas jim posle sms, ale, jak jsem se dozvedela, od jeho pribuzne, to hlavne proto, aby mu to neuskodilo u soudu, kfybych jednou zazadala o zvyseni. Dalsi spolecne deti, s novou manzelkou nema. Ale, ona ma deti, na ktere pobira nahradni vyzivne 1500 za dite, tak, priblizne takove alimenty, by chtel platit na sve deti.

• Citovat
  • Upravit
1266
30.8.22 17:45
@Anonymní píše:
Ten tvuj, se hodne podoba memu ex. Plati na 2 deti celkem 6000. 16 a 12 let a nyni jsem zazadala o zvyseni a on, na oplatku, o snizeni alimentu. Nic vic neplati, deti ho nezajimaji, ale, obcas jim posle sms, ale, jak jsem se dozvedela, od jeho pribuzne, to hlavne proto, aby mu to neuskodilo u soudu, kfybych jednou zazadala o zvyseni. Dalsi spolecne deti, s novou manzelkou nema. Ale, ona ma deti, na ktere pobira nahradni vyzivne 1500 za dite, tak, priblizne takove alimenty, by chtel platit na sve deti.

Však ono se těmto „rodičům“ jednou vrátí. Až jim jednou z toho jejich minimálního platu vypočítají důchod a oni budou chcí. at hlady, tak budou velmi litovat, že si nepěstovali se svými dětmi hezké vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
30.8.22 17:56

Já měla v 21 letech výživné 2100kc (12 let zpátky), kdy jsem pak za sebe žádala o zvýšení z 1600kc na 2100kc z důvodu dojíždění na vejšku, tak pouze o tedy placení poloviny cestovného.

Otce jsem praktickx neviděla, nezajímal se a raději adoptoval syna své nové ženy a cpal peníze do něj. U soudu dělal chudáčka, když mamka chtěla výživné zvýšit. Dělal ho i, jak jsem tam šla už za sebe. Jak mají výdaje, že jim budou dělat v paneláku nový vchod a že syn půjde na internát a že pak bude muset řešit jinou školu, když bude víc peněz dávat mně. Taky nepochopím :zed:

Mamka pouze říkala, že nemínila běhat po soudech a pořád se s ním hádat, že místo aby byl rád, že studuju, tak ho to ještě vlastně obtěžovalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 17:58
@greenapple píše:
Však ono se těmto „rodičům“ jednou vrátí. Až jim jednou z toho jejich minimálního platu vypočítají důchod a oni budou chcí. at hlady, tak budou velmi litovat, že si nepěstovali se svými dětmi hezké vztahy.

Mozna mas pravdu, ale, jeho nova zena ma 4 deti, u kterych mu nedela problem, je zivit. Tak, treba doufa, ze se o nej postaraji jeho nove, vyzenene deti. Ja jsem ted, bohuzel, ve financni krizi a psala jsem uz do vedlejsi diskuze, ze jsem momentalne, tak trochu socka, ktera, kazdy den ceka, na ten 5tisicovy prispevek, ktery nam, opravdu, hodne pomuze. Rezerva 40000, bohuzel behem 2 mesicu padla, takze, nez nasetrim novou rezervu, tak prispevek nam hodne pomuze. Ale, vim, ze bude zase dobre. Az dostuduji, tak si dost financne polepsime a zase se bude dobre dychat. Jsou lide, co jsou na tom daleko hur a musi to zvladnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.22 18:02
@Dahlia0409 píše:
Já měla v 21 letech výživné 2100kc (12 let zpátky), kdy jsem pak za sebe žádala o zvýšení z 1600kc na 2100kc z důvodu dojíždění na vejšku, tak pouze o tedy placení poloviny cestovného.

Otce jsem praktickx neviděla, nezajímal se a raději adoptoval syna své nové ženy a cpal peníze do něj. U soudu dělal chudáčka, když mamka chtěla výživné zvýšit. Dělal ho i, jak jsem tam šla už za sebe. Jak mají výdaje, že jim budou dělat v paneláku nový vchod a že syn půjde na internát a že pak bude muset řešit jinou školu, když bude víc peněz dávat mně. Taky nepochopím :zed:

Mamka pouze říkala, že nemínila běhat po soudech a pořád se s ním hádat, že místo aby byl rád, že studuju, tak ho to ještě vlastně obtěžovalo :nevim:

Jojo, tak same u nas, jeho nevlastni deti budou mit vyssi vydaje, takze, na vlastni deti, potrebuje snizit alimenty. Rezerva padla, mimo jine i na pravnicku, protoze, jsou to penize, urcene detem, takze, to ja, po soudech, behat budu, uz z principu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.22 18:05

Máme manželova syna v péči. Teď mu bylo 9 let, jde do 4. třídy. Je sportovně nadaný, stojí nás moooc penež. Matka nepřispívá na nic, nekupuje oblečení, neplatí sport, nekupuje věci do školy, nepřispívá na spořící účet prostě nic. Bere si malého o jarních, letních (3 týdny) a zimních (pár dní) prázdninách. To je vše. Platí 3.500kč už od školky. Je v insolvenci která ji bude končit někdy na jaře tak si zažádáme protože při těch cenách dnes se to nedá. I tak to u bylo pro něj málo.

• Citovat
  • Upravit
1266
30.8.22 18:22
@Anonymní píše:
Mozna mas pravdu, ale, jeho nova zena ma 4 deti, u kterych mu nedela problem, je zivit. Tak, treba doufa, ze se o nej postaraji jeho nove, vyzenene deti. Ja jsem ted, bohuzel, ve financni krizi a psala jsem uz do vedlejsi diskuze, ze jsem momentalne, tak trochu socka, ktera, kazdy den ceka, na ten 5tisicovy prispevek, ktery nam, opravdu, hodne pomuze. Rezerva 40000, bohuzel behem 2 mesicu padla, takze, nez nasetrim novou rezervu, tak prispevek nam hodne pomuze. Ale, vim, ze bude zase dobre. Az dostuduji, tak si dost financne polepsime a zase se bude dobre dychat. Jsou lide, co jsou na tom daleko hur a musi to zvladnout.

Jsi krásně optimistická. Přeju, ať ti to vydrží :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 18:30
@greenapple píše:
Jsi krásně optimistická. Přeju, ať ti to vydrží :mavam:

Moc dekuji, ty moje skvele dcery, mi dodavaji hodne optimismu a vim, ze my to zvladneme.

• Citovat
  • Upravit
16939
30.8.22 18:34
@Anonymní píše:
Jojo, tak same u nas, jeho nevlastni deti budou mit vyssi vydaje, takze, na vlastni deti, potrebuje snizit alimenty. Rezerva padla, mimo jine i na pravnicku, protoze, jsou to penize, urcene detem, takze, to ja, po soudech, behat budu, uz z principu.

Je to smutný, no. Když platí „málo“, dá se to kompenzovat tím, že věnuje čas dítěti, kdy je s ním, taky s ním má výdaje, ale když tam není zájem a ještě mu to přijde moc…

Když mají problém rodiče, mají ho řešit oni, ne ale přes dítě, které to pak odnese :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 18:59
@Dahlia0409 píše:
Je to smutný, no. Když platí „málo“, dá se to kompenzovat tím, že věnuje čas dítěti, kdy je s ním, taky s ním má výdaje, ale když tam není zájem a ještě mu to přijde moc…Když mají problém rodiče, mají ho řešit oni, ne ale přes dítě, které to pak odnese :nevim:

U nas je jiny problem. Jeho nova zena, byla kdysi moje kamaradka. Zustala sama, se 4 detmi, tak mi ji bylo lito. Dost jsem ji pomahala, dobre mi tak. Ona, pry na me hodne zarli a rekla ex, ze, jestli zjisti, ze je se mnou nejak v kontaktu, tak s nim konci. On se do ni hodne zblaznil, byl, jak na drogach, hned spalil mosty a deti ho prestaly zajimat, aby ona nezarlila. Potrebovala, aby mel cas na jeji deti. On dostal dum darem a napred, na ni prepsal polovinu a pozdeji 99 procent. Je neskutecne, pod jejim vlivem, takze, chapu, ze nejake cizi deti, ji absolutne nezajimaji.Jeji ex, neplatil na deti vyzivne, dostava nahradni vyzivne od statu, takze, zkusili taky neplatit. Upominala jsem je, ale, nereagovali. Bylo to pred Vanocemi a ty penize, mi chybely. Na Ospodu mi rekli, ze mam pockat 4 mesice, to mi moc nepomohlo, takze, pak jsem se tady docetla o exekutorovi. Napsala jsem mu, ze pokud alimenty neuhradi, tak je mi to sice lito, ale, obratim se na exekutora. No, bez reakce. On vi, ze jsem kecka a ze nesnasim tahanice po soudecj, takze tomu neveril. Ale, tady se jednalo o penize urcene detem, takze jsem do toho sla. Za mesic dostal dopis od exekutora a penize jsem, najednou, mela na ucte. I to se v zivote stava a nikdy, nikdo, by to do nej nerekl. Jista, je opravdu jen smrt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.22 19:15

Manžel má 2 syny 9let, platí 7tis. Víc platit nechce a nebude. Koupi dětem co potřebují kdyz jsou nás (kola, brusle), tráví s nimi čas.
Mají u nás zázemí, vše komplet a jsou tady rádi.
Bývalá si žádala o zvýšení a i když by na to manželův příjem stačil, soudce to zamítl.
Manželův právník u soudu řekl, že odejít od mého muže se rozhodla exmanželka, bylo to její rozhodnutí odejít k jinému muži, takže musela počítat s tím, že se jí zvýší náklady, když na to bude sama. Rozvod byl její vina, manžel není alkoholik ani nic podobného, nikdy rodině neubližoval, ona se rozhodla jít za svým srdcem, tak šla.
Manžel se o děti stará a není tedy důvod aby matce na jejich výživu přispíval víc.
Soud doporucil matce domluvit se s otcem na možnosti střídavě péče, manžel ji chtěl, ale ona odmítla, nechtěl se přít, takže to ještě o rok odložíme, týden po jejich dohodě podala žádost o zvýšení.
Takže alimenty které zmiňuje zakladatelka jsou nízké, ale měly by se brát v potaz i jiné olonosti. Pokud se otec nestará je to citový mrzák, je to mnohem horší než kdyby neplatil.

• Citovat
  • Upravit
16939
30.8.22 19:16
@Anonymní píše:
U nas je jiny problem. Jeho nova zena, byla kdysi moje kamaradka. Zustala sama, se 4 detmi, tak mi ji bylo lito. Dost jsem ji pomahala, dobre mi tak. Ona, pry na me hodne zarli a rekla ex, ze, jestli zjisti, ze je se mnou nejak v kontaktu, tak s nim konci. On se do ni hodne zblaznil, byl, jak na drogach, hned spalil mosty a deti ho prestaly zajimat, aby ona nezarlila. Potrebovala, aby mel cas na jeji deti. On dostal dum darem a napred, na ni prepsal polovinu a pozdeji 99 procent. Je neskutecne, pod jejim vlivem, takze, chapu, ze nejake cizi deti, ji absolutne nezajimaji.Jeji ex, neplatil na deti vyzivne, dostava nahradni vyzivne od statu, takze, zkusili taky neplatit. Upominala jsem je, ale, nereagovali. Bylo to pred Vanocemi a ty penize, mi chybely. Na Ospodu mi rekli, ze mam pockat 4 mesice, to mi moc nepomohlo, takze, pak jsem se tady docetla o exekutorovi. Napsala jsem mu, ze pokud alimenty neuhradi, tak je mi to sice lito, ale, obratim se na exekutora. No, bez reakce. On vi, ze jsem kecka a ze nesnasim tahanice po soudecj, takze tomu neveril. Ale, tady se jednalo o penize urcene detem, takze jsem do toho sla. Za mesic dostal dopis od exekutora a penize jsem, najednou, mela na ucte. I to se v zivote stava a nikdy, nikdo, by to do nej nerekl. Jista, je opravdu jen smrt

Tak to je teda masakr :roll: Dá se nějak i strhávat výživné přímo z platu, ale to asi taky nějak soudně, nebo exekučně? Abych nekecala, ale taky je to dobrá varianta, máš jistotu, že peníze budou.

Kdo má rád soudy? Asi jen tak nikdo, ale pokud to má opravdu důvod, což má, rozhodně bych to soudně řešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna