Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ano, chtela jsem, aby se mu penize strhavaly z platu, ale, exekutor rikal, ze on si to nepral, nechtel, aby si v praci o nem mysleli neco spatneho. Exekutor mi navrhnul, at si nechám alimenty předplatit na rok. Ale, kdyz by potom zase neplatil, tak by me cekalo zase to same kolecko. Trvala jsem na strhavani z platu. No a pak mi volal exekutor, ze exekuci rusi, protoze zaplatil ex exekutorovi alimenty na 5 let dopredu. Nechapu, jak mohl udelat takovou blbost, pac, odmena exekutorovi byla skoro 40000,takze, super pro exekutora, ale, nechapu mysleni ex. Exekutor mi nyni kazdy mesic posila alimenty. Memu ex, az pozdeji doslo, co udelal a kolik ho to stalo, takze, vsude breci, jaka jsem mrcha.
To se ptají na názor? Jsem měla za to, že když neplatí, tak je možnost tedy stahovat z platu a s tím nenadělá nic, ne že musí dát souhlas, tak to je mazec ![]()
@Dahlia0409 píše:
To se ptají na názor? Jsem měla za to, že když neplatí, tak je možnost tedy stahovat z platu a s tím nenadělá nic, ne že musí dát souhlas, tak to je mazec
U exekutora to tak je. Aby se zrusila exekuce, tak k tomu musi dat ten, ktery ji podaval, souhlas. A ja ji chtela zrusit pod podminkou, ze se mu alimenty budou strhavat z platu, abych ho uz nemusela kazdy mesic upominat, aby to zaplatil. V tomto pripade, by odmena exekutorovi nebyla tak vysoka, takze, kdyz se s nim domluvil na castce na 5 let, tak odmena uz byla jina. Fakt ho nechapu, proc na to pristoupil a vysolil skoro 40000 exekutorovi na odmene. Mela jsem to dat primo na soud a oni by mu alimenty pak automaticky strhavali a on by usetril za exekutora. No, o teto moznosti, jsem se docetla pozdeji. Ta se dava jen u toho, kdo je oficialne zamestnany a musi dotycny uvest, kde, coz jsem vedela, ale, ted uz je pozde, coby, kdyby. Na ospodu mi akorat radili, ze s tim nemuzu nic delat a cekat 4 mesice. Az tady, jsem se dozvedela, ze to jde i jinak
@Anonymní píše:
U exekutora to tak je. Aby se zrusila exekuce, tak k tomu musi dat ten, ktery ji podaval, souhlas. A ja ji chtela zrusit pod podminkou, ze se mu alimenty budou strhavat z platu, abych ho uz nemusela kazdy mesic upominat, aby to zaplatil. V tomto pripade, by odmena exekutorovi nebyla tak vysoka, takze, kdyz se s nim domluvil na castce na 5 let, tak odmena uz byla jina. Fakt ho nechapu, proc na to pristoupil a vysolil skoro 40000 exekutorovi na odmene. Mela jsem to dat primo na soud a oni by mu alimenty pak automaticky strhavali a on by usetril za exekutora. No, o teto moznosti, jsem se docetla pozdeji. Ta se dava jen u toho, kdo je oficialne zamestnany a musi dotycny uvest, kde, coz jsem vedela, ale, ted uz je pozde, coby, kdyby. Na ospodu mi akorat radili, ze s tim nemuzu nic delat a cekat 4 mesice. Az tady, jsem se dozvedela, ze to jde i jinak
Aha, tak to je blbý, no. Nejlepší je to jistě rovnou přes soud, i když to taky nebude hned, ale lepší, než to řešit bokem ![]()
No jo jenže ty sis na 5 let zavřela dveře co se týče navýšení alimentů. 5 let je dost, někdo zvyšuje co rok nebo dva, to exmanžel naopak ještě ušetřil když zaplatil exekutorovi jen těch 40000.
@Dahlia0409 píše:
Aha, tak to je blbý, no. Nejlepší je to jistě rovnou přes soud, i když to taky nebude hned, ale lepší, než to řešit bokem
To jo, ale, ted uz je pozde. Mohl si to nechat strhavat z platu a odmena exekutorovi, by byla pres 6000. Fakt tomu nerozumim, proc na to pristoupil a takto se s exekutorem domluvil.
@Big boss píše:
No jo jenže ty sis na 5 let zavřela dveře co se týče navýšení alimentů. 5 let je dost, někdo zvyšuje co rok nebo dva, to exmanžel naopak ještě ušetřil když zaplatil exekutorovi jen těch 40000.
To ne, to na to, pry nema vliv. Byla jsem u pravnika, takze, navyseni podavam. I soudkyne mi sdelila, ze navyseni lze i pres toto podat
@Anonymní píše:
To ne, to na to, pry nema vliv. Byla jsem u pravnika, takze, navyseni podavam. I soudkyne mi sdelila, ze navyseni lze i pres toto podat
No tak třeba si on tak představoval s taky to neví.
@Big boss píše:
No tak třeba si on tak představoval s taky to neví.
No, tak on zada snizeni alimentu, takze, asi pocita s tim, ze mu exekutor neco vrati nebo to bude mit predplacene na takovych 8 let. Predstavuje si snizeni, tak o 2 tisice, takze, celkem by chtel platit na 2 deti (stredni skola a 2 stupen) 4000
@Big boss píše:
A proc by si zavrela dvere, co si jeji ex dohodl s exekutorem, neni jeji problém…
@Dorotka30 píše:
Ahoj, Jdu si k vam pro radu myslite si ze 3500 tis je dostacujici castka vyzivneho na 11ti lete dite?
Tak v dnešní době to asi dostačující není, ale u nás před dvěma lety na tehdy 13 letého vyměřeno 2500. Což je ještě míň na ještě starší dítě. No a druhá stránka věci je, že mám kluka v péči 2 roky a bývalá poslala první alimenty až teď, až ji začaly popotahovat soudy. Poslala jedno výživny a asi má vystaráno.
Takže dostačující to není, ale když ten druhý nepošle nic, tak se to musí nějak zvládnout.
Prosím anonymně, dík.
Ano, chtela jsem, aby se mu penize strhavaly z platu, ale, exekutor rikal, ze on si to nepral, nechtel, aby si v praci o nem mysleli neco spatneho. Exekutor mi navrhnul, at si nechám alimenty předplatit na rok. Ale, kdyz by potom zase neplatil, tak by me cekalo zase to same kolecko. Trvala jsem na strhavani z platu. No a pak mi volal exekutor, ze exekuci rusi, protoze zaplatil ex exekutorovi alimenty na 5 let dopredu. Nechapu, jak mohl udelat takovou blbost, pac, odmena exekutorovi byla skoro 40000,takze, super pro exekutora, ale, nechapu mysleni ex. Exekutor mi nyni kazdy mesic posila alimenty. Memu ex, az pozdeji doslo, co udelal a kolik ho to stalo, takze, vsude breci, jaka jsem mrcha.