Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Prelesta píše: Více
Psala že se jedná o IT. Tam je to na 1000% vyhozený čas. Kdyby šel do praxe, tak je za 3 roky ÚPLNĚ někde jinde na trhu práce.
V IT je VŽDYCKY lepší praxe než škola.
@Prelesta píše: VíceNechápu, proč by syn nemohl studovat dvě VOŠky, když to rozšíří jeho znalosti? Studovat může, kolik jen toho chce. Nicméně výživné náleží do doby, dokud není schopno se samo živit. Ne dokud existuje škola, na které si ještě může rozšiřovat své znalosti. Pokud dospělý člověk není schopen se sám živit po úspěšném ukončení studia VOŠ, tak je s ním něco sakra špatně. Že chce k tomu studovat ještě nějaký podobný obor neznamená, že ve vystudovaném oboru se živit nemůže. Jako samozřejmě, výživné určuje soud a záleží na jeho rozhodnutí, ale jako rodič bych taky odmítala živit „dítě“ s lachtaní nemocí.
@Anna766 píše: Více
OSPOD je pro děti do 18-ti let! ![]()
to je rada
@Tarena píše: Více
A nebo čtvrtou? Táta mu může platit do 40-ti a maminka bude šťastná, že se dítě celoživotně připravuje.
No to mi připadá trochu padlé na hlavu, asi proto už tatínek s maminkou není.
Asi synek po mamce
![]()
Tvl to bude netáhlo!
Ano,
syn může studovat jak dlouho chce a tatínek má povinnost platit výživné.
Teoreticky a prakticky není horní hranice.
Prakticky by také tatínek mohl oplodnit sto žen a rozdělit mezi ně celý svůj plat a nechat si jen minimum na život? Může! Ale je to blbost!
Třeba 30.000?-/100=300,– pro každé dítě měsíčně?
Dělat z otce dojnou krávu, když je studium duplicitní mi přijde nehorázná vyčůranost.
Co rozšíření vzdělání při zaměstnání? Aha, to se musí pracovat, to musí tatínek, chudák dítě! Co z něj vyroste!
@Niceday44 píše: Více
Naštěstí už soudy tyhle věčné studenty nebrání 😇
@Prelesta píše: Vícedekuji, je to presne jak jsi napsala. Ale asi tu plno lidi nechape, ze ne kazda voska pres IT se venuje tomu samemu a diky jine muze prohloubit kvalifikaci k jiz ziskanemu DiS certifikaty apod.
@Tarena to jsem nepsala, ze musi mit predeslou, ale bez zakladu te prvni by nemohl navazat na obor, ktery je rekneme slozitejsi a potrebuje k tomu zaklady, ktere na stredni skole nemel
@NicknackEK syn neni vecny student pokud je to narazka…studuje neco co ho bavi, umi a jeho vysledky jsou na studiu znat…otec celou dobu vedel co ma v planu, a souhlasil, ale najednou cukl a rekl, ze jeho vzdelani mu staci…asi taky ma pocit ze kazda osoba je vecny student? mimochodem, syn mohl zvolit soukromou vysokou skolu tehoz oboru za 35.000kc za semestr, to uz by soud videl lip?
Příspěvek upraven 27.08.24 v 15:46
@Niceday44 psala jsem o studium tehoz oboru?? psala jsem o studium rozsirujici jeho zaklady z vos co dokoncil. Studium pro tve info je pouze denni a tatinecek o tom vedel jeste nez nastoupil na prvni vosku. Najednou cukl. A pokud tu nekoho obvinujes ze z otce dela dojnou kravu, tak si asi zamet pred vlastnim prahem…vubec nas neznas a ten chudak tatinek co vidi syna 4× za rok mu dal navic max 5000kc od roku 2007. Chudak tatinek pronajima byt, chudak tatinek…ktery se ani nezeptal syna jak mu je po narocne operaci zubu a vidis, presto skolu udelal s vybornymi vysledky a mohl si udelat odklad ze zdravotnich duvodu ikdyz mel pusu samy steh…uplne je mi ho lito…tatinka
@Boruvka55 píše: Více
Z jakého důvodu by mel být na soukromé vysoké škole, když státních v oboru IT je mraky?:-)
A pardon, vystudovat vošku se skvělými výsledky není nic, za co by musel být chlapec Plácán po zádech. Studovani dvou vošek v oboru IT bych proste důrazně trestala😀
6 let v řiti, titul nula nula nic, praxe nula..ve vašem případě bych fakt volila ještě třeba dvě 😁vím jak vošky fungují..
To, ze ho něco bavi a jde ještě neznamená, ze ho musí rodiče třeba ve 25 letech živit, aby si vystudoval další nepodstatnou věc, na kterou by v práci přišel 2× tak rychleji..pokud by studoval 5let na vejsce IT, tak neřeknu asi popel..ale v tomto bych ho ani jako matka nepodporovala..nebo jo, po práci ať se bavi
Nechápu, proč tu někteří píšete, že má syn zakladatelky lachtaní nemoc, když ho vůbec neznáte a nevíte, co konkrétně vystudoval a co bude dále studovat.
To s lachtaní nemocí by tedy potom mohlo sedět na všechny ty studenty „pofidérních“ oborů na VŠ, ze kterých není žádné rozumné uplatnění v praktickém životě. Před časem jsem viděla, z jakých témat se také píší diplomové práce a nevěřícně jsem na to koukala
(byl to až bizár).
Naproti tomu IT je žádaný obor a i do budoucna stále bude. Na paxi bude mít syn po dokončení druhé VOŠ času dost.
@NicknackEK píše: Vícebez tohoto rozsireni by nemohl delat to co ma v planu…v praci by toto praxi opravdu nenasel:-) a ohledne VS tak kvuli matice co jsem zminovala…
@NicknackEK píše: Více
A Ty syna zakladatelky živíš, že Ti to tak „rve žíly“?
Ale jo, mohl jít studovat tu politologii, nebo ještě něco víc „užitečného“, co by ho nebavilo, nenašel by v tom uplatnění, ale hlavně, že by měl titul
.
ona je na asi na strane tatinku:-) a kazdy kdo nezvoli rovnou vysokou je lempl
Příspěvek upraven 27.08.24 v 16:04