Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zdravím, jen bych se chtěla zeptat za syna, vystudoval střední školu, poté si udělal vyšší odbornou a od září nastupuje na druhou vyšší školu, která prohlubuje kvalifikaci předešlé. Zvolil tuto formum na VŠ se necítil hlavně kvůli matice. Otec mu oznámil, že studovat nemusí, a bude mu posílat méně a jen když bude chtít - což i tento měsíc udělal. Ano, u právníka byl, ten již napsal výzvu otci, zatím čeká na odpověd, Jak tak googli a vše pročítá tak trošku znejistěl.-) Prosíme o zkušenosti, kdo ví za info.
Moc díky a pěkný večer:-)
Počkejte si. V nejhorším případě případě
bude soud. Otec sám nemůže nic rušit.
Těžko říct, jestli se dvě VOŠ za sebou, jeste podobného oboru, budou považovat za soustavnou přípravu na budoucí povolání.. spis než přes právníky bych se s otcem snažila normálně domluvit.
Druhá voška jako prohlubování znalosti?😂tam to fakt zavání, ze se dítěti do práce nechce..můžete prosím napsat obory..nenapadá mě jediná voska, která by byla potřeba v předchozí vošce. když je něco potřeba “prohlubovat” jede se tak v rámci Prave vosky, která prohlubuje střední a v rámci vs z bakaláře na magistra..ale rozhodne jsem ještě nevidela aby mel někdo potřebu vystudovat dvě vošky k zaměstnání..
Pokud by se k tomu přidala povaha toho zletileho v tom, ze se mu nic nechce apod. neplatila bych mu též nic moc a at se snaží..pochopim kdyz “dite”studuje 6 let medinu, pak naváže v rámci zaměstnání na 4roky na doktorské, je mu 28 a výdělek má nic moc plus nic moc..ale u druhé vošky-to je ztráta času
Buď chce jít do školy za kamarády či se mu nechce dělat. Dvě VOŠky k čemu?
@NicknackEK prvni vos dala zaklady k jeho oboru a ta druha obor rozsiri, toto prohloubeni se dela na malo skolach, a rozhodne to neni o tom ze se mu nechce do prace nebo chce za kamarady, kdyz tam nikoho nebude znat.-)
@Boruvka55 píše: Více
Tady se neptej, zeptej se na OSPOD nebo tak.
@Anna766 píše: Více
Studovala jsi VOŠ? Já ano a za mě je zbytečná i jedna. Neříkám, že jsem se tam nic nenaučila, ale s VŠ se to prostě srovnat nedá.
A to já jsem skoro vždy pro podporu dítěte a kdyby zakladatelčin syn chtěl pokračovat na VŠ, tak mu budu fandit, mimochodem, ještě jsou VŠ, které stále berou přihlášky (poznámka pro zakladatelku).
S druhou VOŠ bych taky měla problém. Pokud ta škola nejde studovat dálkově, rozhodně bych se místo výzvy snažila s otcem domluvit po dobrém. Hlavně se divím, že syn sepsal výzvu u právníka, ale neporadil se, zda to má vůbec smysl ![]()
@Anonymní píše: Více
pravnik prave rekl, ze to ma syn nastavene ok, a ze studium je kam ma nastoupit zvyseni klalifikace, studium lze pouze dennim studiem. Syn by mohl defacto ten samy obor studovat na VS, myslim, ze se ale plati. Takto to stoji mene a rozsirenou kvalifikaci mit bude. S otcem neni domluva, syna vidal tak max 4× rok
@Boruvka55 píše: Více
To si bohužel úplně nemyslím, je to druhá VOŠ s podobným zaměřením. Ale jak říká naše podniková právnička, k soudu se chodí pro rozsudky, takže záleží hlavně na soudci.
V tomhle případě jsem spíš na straně otce.
@Anonymní píše: Více
Na to se ale zakladatelka neptá jestli je to podle tebe zbytečné.
@Boruvka55 tady se dozvíš akorát že škola je zbytečná a chudák otec. Nedozvíš se co potřebuješ.
Někdy je dobré je slyšet i názor jiné strany. A myslím, že diskutuju slušně, nikoho neurážím, nepíšu o jejím synovi, že nechce makat, jen píšu, že to nepovažuji za šťastné a dovolila jsem si napsat, že některé VŠ ještě přijímají studenty ![]()
Ano..dvě voš jsou zbytečné..👍 ať zakladatelka napíše ty obory (nevim proč by to na VŠ mělo být placené)…to totiž ukáže to, zda pravděpodobně soud potvrdí nutnost platit výživné ve výši požadované synem..co to je za obory je totiž ta nejdůležitější věc v tomto případě..a nenapadá mě nic, kde k rozšíření specializace je potřeba další voš..
Pokud to teda zakladatelka nemyslí tak, ze má nějaký obor z hotelového ruchu a k tomu si to chce rozšířit, aby mel ekonomiku..a to bych ho jako rodič asi hnala..vzdělání je důležité ale pardon, aby moje dite místo 3-5let na VŠ, kde bude mít už opravdu nějaké vzdělání, strávilo 6 let na dnes bezcenných voškách.. to bych moje dite nechala studovat max pri práci a dálkově..