Význam pořekadla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Význam pořekadla
Prosím vás.. dokáže někdo z vás říct PROČ si máme držet nepřátele,,blíž''?
Viz. Pořekadlo/citát : "přátelé si drž blízko, nepřátele ještě blíž.,,
Je mi jedno, jestli to je váš osobní pohled a způsob pochopení tohoto citátu, nebo jste to sami vyčetli někde.. jen chci odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já to chápu tak, že musí být člověk ostražitý a to jde jen v tom případě, že nebezpečí máš přímo u nosu a ne za zády. Prostě si jejich chování musíš víc všímat, aby tě nemohli ničím zaskočit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball vždyť právě proto, že jim nemůžeme tolik věřit, tak si je přece nebudeme držet blíž než ty pravé přátelé nee? ![]()
Ale každopádně děkuji za váš pohled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smilie píše:
@boball vždyť právě proto, že jim nemůžeme tolik věřit, tak si je přece nebudeme držet blíž než ty pravé přátelé nee?
Přátelé o kterých víš, že tě nezradí, vyzkoušeno lety a o které se můžeš opřít nemusíš mít na očích pořád, když je budeš potřebovat, víš, že ti budou nablízku, ale s nějakou potvorou o které víš, že by ti mohla píchnout kudlu do zad a zbavit se jí nemůžeš kvůli čemukoliv je dobré s ní být v kontaktu natolik, aby jsi mohla její zlé úmysly odhalit dříve, než ti stačí ublížit. Asi tak tedy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
své přátele znáš dobře, své nepřítele neznáš dokonale, je potřeba je poznat, jen když ti budou na blízku, tak je poznáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Abys je měla víc pod kontrolou.
No vidíš, já se tu vypisuju a ty to dokážeš v jedné větě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball píše:
No vidíš, já se tu vypisuju a ty to dokážeš v jedné větě.
Náhodou, vysvětlila jsi to hezky a jasně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Náhodou, vysvětlila jsi to hezky a jasně.
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když máš své nepřátele u sebe, tak víš, o čem a s kým mluví, co plánují. Třeba když máš nějakého konkurenta v práci, je lepší, aby pracoval v tvojí skupině než v jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smilie píše:
Prosím vás.. dokáže někdo z vás říct PROČ si máme držet nepřátele,,blíž''?Viz. Pořekadlo/citát : "přátelé si drž blízko, nepřátele ještě blíž.,,
Je mi jedno, jestli to je váš osobní pohled a způsob pochopení tohoto citátu, nebo jste to sami vyčetli někde.. jen chci odpovědi
Nesmíš to brát moc doslova nebo vážně. Není to myšleno jako že máš o nepřátele pečovat a svěřovat se jim se svými niternými touhami. Znamená to, že je nemáš pustit z očí, aby za tvými zády nezačali kout nějaké pikle.
Ale nějaké inteligentní příklady z běžného života mě fakt zrovna teď nenapadají a dávat za příklad zlobivé/nespolehlivé a hodné/spolehlivé dítě není úplně nejlepší nápad, protože děti samozřejmě nejsou, ehm, nepřátelé, že. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smilie píše:
@boball vždyť právě proto, že jim nemůžeme tolik věřit, tak si je přece nebudeme držet blíž než ty pravé přátelé nee?
ale ano protože jim nevěřím držím si je blízko abych si mohla kontrolovat co dělají a jestli nedělají a nekují pikle proti mě ne? to je přeci logický
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepřátele si držím blízko, abych jim mohla dát kdykoliv přes hubu?
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
Nepřátele si držím blízko, abych jim mohla dát kdykoliv přes hubu?
i tak se to dá chápat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře. Super, děkuji všem za vysvětlení. Moc jsem ráda, že mám hned několik pohledů a k tomu chytré názory.
děkuji lidi. Jste bezva. Mějte se hezky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit