Význam pořekadla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
15.7.22 15:29

Význam pořekadla

Prosím vás.. dokáže někdo z vás říct PROČ si máme držet nepřátele,,blíž''?

Viz. Pořekadlo/citát : "přátelé si drž blízko, nepřátele ještě blíž.,,

Je mi jedno, jestli to je váš osobní pohled a způsob pochopení tohoto citátu, nebo jste to sami vyčetli někde.. jen chci odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15056
15.7.22 15:33

Já to chápu tak, že musí být člověk ostražitý a to jde jen v tom případě, že nebezpečí máš přímo u nosu a ne za zády. Prostě si jejich chování musíš víc všímat, aby tě nemohli ničím zaskočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.7.22 15:39

@boball vždyť právě proto, že jim nemůžeme tolik věřit, tak si je přece nebudeme držet blíž než ty pravé přátelé nee? :?
Ale každopádně děkuji za váš pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41826
15.7.22 15:41

Abys je měla víc pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15056
15.7.22 15:44
@Smilie píše:
@boball vždyť právě proto, že jim nemůžeme tolik věřit, tak si je přece nebudeme držet blíž než ty pravé přátelé nee? :?

Přátelé o kterých víš, že tě nezradí, vyzkoušeno lety a o které se můžeš opřít nemusíš mít na očích pořád, když je budeš potřebovat, víš, že ti budou nablízku, ale s nějakou potvorou o které víš, že by ti mohla píchnout kudlu do zad a zbavit se jí nemůžeš kvůli čemukoliv je dobré s ní být v kontaktu natolik, aby jsi mohla její zlé úmysly odhalit dříve, než ti stačí ublížit. Asi tak tedy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
15.7.22 15:44

@Smilie

své přátele znáš dobře, své nepřítele neznáš dokonale, je potřeba je poznat, jen když ti budou na blízku, tak je poznáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15056
15.7.22 15:45
@Havlova píše:
Abys je měla víc pod kontrolou.

No vidíš, já se tu vypisuju a ty to dokážeš v jedné větě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41826
15.7.22 15:46
@boball píše:
No vidíš, já se tu vypisuju a ty to dokážeš v jedné větě.

Náhodou, vysvětlila jsi to hezky a jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15056
15.7.22 15:48
@Havlova píše:
Náhodou, vysvětlila jsi to hezky a jasně.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2019
15.7.22 15:49

Když máš své nepřátele u sebe, tak víš, o čem a s kým mluví, co plánují. Třeba když máš nějakého konkurenta v práci, je lepší, aby pracoval v tvojí skupině než v jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5386
15.7.22 15:52
@Smilie píše:
Prosím vás.. dokáže někdo z vás říct PROČ si máme držet nepřátele,,blíž''?

Viz. Pořekadlo/citát : "přátelé si drž blízko, nepřátele ještě blíž.,,

Je mi jedno, jestli to je váš osobní pohled a způsob pochopení tohoto citátu, nebo jste to sami vyčetli někde.. jen chci odpovědi :srdce:

Nesmíš to brát moc doslova nebo vážně. Není to myšleno jako že máš o nepřátele pečovat a svěřovat se jim se svými niternými touhami. Znamená to, že je nemáš pustit z očí, aby za tvými zády nezačali kout nějaké pikle. :cert: Ale nějaké inteligentní příklady z běžného života mě fakt zrovna teď nenapadají a dávat za příklad zlobivé/nespolehlivé a hodné/spolehlivé dítě není úplně nejlepší nápad, protože děti samozřejmě nejsou, ehm, nepřátelé, že. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27594
15.7.22 16:00
@Smilie píše:

ale ano protože jim nevěřím držím si je blízko abych si mohla kontrolovat co dělají a jestli nedělají a nekují pikle proti mě ne? to je přeci logický

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.7.22 16:02

Nepřátele si držím blízko, abych jim mohla dát kdykoliv přes hubu?

• Citovat
  • Upravit
18267
15.7.22 16:17
@Janli píše:
Nepřátele si držím blízko, abych jim mohla dát kdykoliv přes hubu?

i tak se to dá chápat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.7.22 16:25

Dobře. Super, děkuji všem za vysvětlení. Moc jsem ráda, že mám hned několik pohledů a k tomu chytré názory. :srdce: :srdce: děkuji lidi. Jste bezva. Mějte se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat