Významný věkový rozdíl

Anonymní
14.5.23 11:00

Významný věkový rozdíl

Ahojky, sice se to tu už několikrát řešilo, ale myslíte, že výrazný věkový rozdíl může být v některých oblastech vztahu na škodu? Jsem čtvrt roku s přítelem, který je o 30 let starší (já 20, on 50), všechno úžasné a krásné, ale někdy mám tendenci nad tím přemýšlet – že by vlastně mohl být můj otec a jak to bude za pár let. Když pominu některé nevraživé reakce okolí (moji i jeho rodiče jsou s tím naštěstí v pohodě); je něco, na co bychom si měli dát pozor nebo něco, co by v budoucnu mohlo působit problémy? PS: Za každou radu zkušenějších budu ráda.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35798
14.5.23 11:05

No, asi by sis měla uvědomit, že mít s ním třeba děti není úplně dobrý nápad. V 50 může být ještě fit, ale za 10 let kdy ty budeš v největší síle on bude na prahu důchodu :nevim: Jste spolu 3 měsíce, v podstatě se neznáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
14.5.23 11:08

Pár problémů vzniknout může. Pokud budete mít děti, tak dítě, jakmile dospěje, bude mít za tátu starého důchodce. :( A ty, pokud s ním plánuješ být do konce života, se v nejlepším věku budeš o téhož důchodce starat. A to třeba i deset dvacet let. Může na tebe začít zarlit, až už nebute schopen fungovat v posteli. :( Nebude mít tolik sil na cestování a další aktivity. Až na tyto drobné maličkosti by vše mělo být v naprostém pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.5.23 11:09
@Anonymní píše:
Ahojky, sice se to tu už několikrát řešilo, ale myslíte, že výrazný věkový rozdíl může být v některých oblastech vztahu na škodu? Jsem čtvrt roku s přítelem, který je o 30 let starší (já 20, on 50), všechno úžasné a krásné, ale někdy mám tendenci nad tím přemýšlet – že by vlastně mohl být můj otec a jak to bude za pár let. Když pominu některé nevraživé reakce okolí (moji i jeho rodiče jsou s tím naštěstí v pohodě); je něco, na co bychom si měli dát pozor nebo něco, co by v budoucnu mohlo působit problémy? PS: Za každou radu zkušenějších budu ráda.

U takových vztahů co znám, byl vždycky jediný problém - děti.
Pokud dítě nepřijde nečekaně, tak jednou přijdou otázky zda ho mít / nemít, pak jeden chce, druhý nechce nebo chce později…
Znám takové 3 muže a vždycky ten vztah zavčasu ukončili, aby ta holčina mohla jít svou cestou, mít rodinu, děti. Jejich vztahy i vzpomínky zůstaly hezké…jen věděli, kdy jít svou cestou.
Jen u jedné to skončili v jejich 39letech :nevim: což je taky už problém. Zda stihne najít partnera a mít rodinu. Není jí z té situace dobře.

Příspěvek upraven 14.05.23 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.5.23 11:09

Já si myslím že bude super až ve 30 s ním budeš čekat dítě. Si vem bude to táta a děda v jendom! Kdo z vás to má.

Takže samé bonusy pozitivní vyhlídky do budoucnosti. Já si myslím že každej kluk či holčička si přeje v 10 letech mít 70 letého otce. Klidně 80 letého čím starší tím lepší. :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
14.5.23 11:16

Jako nezávazný vztah na nějakou dobu asi dobrý, se závazky se to rychle v peklo může obrátit.

@Anonymní píše:
Ahojky, sice se to tu už několikrát řešilo, ale myslíte, že výrazný věkový rozdíl může být v některých oblastech vztahu na škodu? Jsem čtvrt roku s přítelem, který je o 30 let starší (já 20, on 50), všechno úžasné a krásné, ale někdy mám tendenci nad tím přemýšlet – že by vlastně mohl být můj otec a jak to bude za pár let. Když pominu některé nevraživé reakce okolí (moji i jeho rodiče jsou s tím naštěstí v pohodě); je něco, na co bychom si měli dát pozor nebo něco, co by v budoucnu mohlo působit problémy? PS: Za každou radu zkušenějších budu ráda.
  • Citovat
  • Upravit
Dlouhá punčoška
14.5.23 11:16

Jestli jsi zamilovaná, tak seberozumnějši rada Tě nepřiměje vztah ukončit.
Ale pokud v tom ještě tolik nelítáš, tak asi takhle:
Záleží na tom, jak vztah uchopíš - na 1-2 roky sbírání zkušeností, a pak o dům dál - ideální.
Jestli s partnerem budeš chtít založit rodinu a zůstat s ním celý život, jsou tam výrazná rizika.
Jste každý z jiné generace, až přejde první zamilováni, pravděpodobně budete chtít život každý směřovat jinam.
Stane se, že Ti bude 35 let - mladá holka, co si chce užívat života a doma budeš mít 65 letého dědulu důchodce, který bude chtít klid, max. se rýpat v zahrádce. Žádné dovolené, sportovní výlety, setkávání s přáteli Tvé generace. A když půjdeš sama nebo s dítětem, bude Ti dělat žárlivé scény.
A to ani nemluvím o intimních věcech.
Bude ho pravděpodobně velmi často bolet hlava.
Je ale možné, že to bude hezký vztah, funkční po všech stránkách mnoho let. Šance existuje, ale je hodně malá.

• Citovat
  • Upravit
37132
14.5.23 11:18

To je strašný rozdíl, ve 30 letech, budeš ještě mlada, v nejlepším věku, akční a budeš mít doma důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30873
14.5.23 11:21

Do toho bych nešel. Jediné si užít krátkodobé pár hezkých chvíli, ale nic neplanovat ani netvořit. Teď je to hezký, ale za 10 let, kdy ty budeš v nejlepším věku, zjistíš, že už není schopen ujít ten krásný romantický okruh kolem řeky a raději si pustí televizi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
14.5.23 11:21

My máme s manželem věkový rozdíl cca 12 let a neměnila bych (zatím). Nicméně z praktických důvodů je to teda asi maximum, na co bych přistoupila.

• Citovat
  • Upravit
2164
14.5.23 11:22

Problém je, že vztah nemá fyzickou ani ekonomickou budoucnost.
V době, kdy ty budeš stále na vrcholu svých fyzických sil, on bude řešit zdravotní problémy, pravděpodobně nebude sám od sebe schopný pohlavního styku, pokud budete mít děti, pokud nemá už v této době přjem typu renta z vetšího majetku, nebude schopen ty děti uživit a ani o ně plnohodnotně pečovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.5.23 11:23
@Tosidelassrandu píše:
My máme s manželem věkový rozdíl cca 12 let a neměnila bych (zatím). Nicméně z praktických důvodů je to teda asi maximum, na co bych přistoupila.

30 let už je hodně. Jestli jednou přijdou děti, zakladatelka se bude starat o ně i o manžela. A později i děti ve velmi mladém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
14.5.23 11:24

Třicet let rozdíl je moc.
Je třeba si uvědomit, že lidi mají takové okno - cca od těch cca 25 do 55 kdy jsou na tom podobně co se týče zdraví, aktivity a zájmů.
Jenže i tehdy můžou vyvstat obří problémy. Děti jsou jedním z nich. Starší chlapi se už životu s miminy buď rovnou vyhýbají a nebo se mu těžko přizpůsobují. Mají své zvyky, zlozvyky, návyky a s těma je někdy těžké pracovat. Protože jsou zakořeněné hodně hluboko.
Druhá věc je, že ať už je v 50 sebevětší sportovec a má sebelepší postavu, tak jakýkoliv úraz se hojí mnohem hůř a chlapi to snášejí fakt špatně. Pak jsou z nich nepříjemní fotrové.
A poslední věc je (a teď to trošku přeženu) že z tebe může být v 50 letech (a i dřív) vdova. Místo toho aby sis užívala svých dětí (které v té době třeba ještě můžou studovat) a nějakého finančního zabezpeční. Budeš řešit fakt, jak to všechno utáhnout z jedné výplaty. A být zdeptaná, že by ses měla zase pouštět do randění.

Takovéhle vztahy bych brala spíš jako dočasné. Ať už by byl sebelepší, nezůstala bych s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8534
14.5.23 11:25

Za mě určitě děti a pak budoucnost - ty jsi mladá, budeš si chtít ještě pár let užívat a on bude na prahu důchodce. Bude ti stačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 11:26

Úplně upřímně, po dětech v současné, ale ani v blízké době nijak netoužím. Neříkám, že až mi bude více, že možná ty myšlenky nepřijdou, ale zatím to mám takto. Nyní studuju VŠ, takže pro mě je nyní hlavní, abych dokončila školu a sehnala nějakou fajn práci, a pak případně řešit toto. Myslím, že ani pro něj ten významný věkový rozdíl není jednoduchý (zvlášť i ze strany okolí – bydlí na takové menší vesnici). Než poznal mě, byl 12 let s partnerkou (prý si myslel, že spolu už budou napořád), které ho opakovaně podváděla. Děti též neměli, jen společného psa a dům, a podobně bych to chtěla mít i s ním. Též stojím o nějaký společný domek a mít třeba společného mazlíčka. Ten jeho současný dům je stále v majetku jeho i jeho ženy (zatím není rozvedený), takže se tam úplně necítím a chtěla bych pak s ním něco svého. Jinak je to ale moc fajn, neustále děláme nějaké výlety a pořád někde jezdíme. Je moc fajn. I jeho rodiče jsem si moc oblíbila, snad je to i oboustranné. Jen mám fakt strach, jestli třeba za 5 let z něj nebude úplně jiný člověk, že třeba výlety, dovolené a akční způsob života přestane a vše bude takový ten nudný stereotyp. Ale asi je fakt lepší žít okamžikem a zbytečně neřešit něco, co třeba bude úplně jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky