Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak jak psala kall, asi si možná budoucí majitelé přijedou ((-:
No na těch 25 tisíc se dokumentární akreditiv nevyplatí, je drahý - tak bych zkusil akreditiv obyčejný.
Ahoj, jde pojistit zásilku na 30.000,– Kč a poslat to na dobírku, ale jde o to, že je to v tomto případě podobné platbě předem. Rozdím je jen ten, že ten kdo na balíček čeká, tak stejně neví co mu přijde (prodávající muže do balíčku zabalit cokoliv). Zásilka bude, tak i tak předaná až po zaplacení. Takže v tomto případě by bylo asi osobní převzetí nejlepší volba.
pokud bych měla za něco zaplatit 25 táců, tak bych si pro tu věc jela osobně … a poštou??? takhle drahou věc ani náhodou.
Při ztrátě pojištěné zásilky, počta vyplatí udanou částku, kterou byla zásilka pojištěna.
já normálně pojišťovala balíček poštou na 100tisíc a poštovné taková pálka nebyla, tuším, že to bylo kolem 150 nebo 200,– korun.
Nejlepší je určitě osobně ale pokud je to problém tak PPL nebo DHL či jak se to jmenuje.Tam si můžeš balíček otevřít a až pak převzít.Poslala bych to na dobírku s tím,že peníze za poštu pošle předem kdyby si to nevyzvedl ![]()
ciniminisek píše:
Nejlepší je určitě osobně ale pokud je to problém tak PPL nebo DHL či jak se to jmenuje.Tam si můžeš balíček otevřít a až pak převzít.Poslala bych to na dobírku s tím,že peníze za poštu pošle předem kdyby si to nevyzvedl
No tak to teda nemůžeš ani náhodou ho otevřít. Maximálně můžeš juknout na neporušenost obalu, zaplatit, podepsat převzetí a pak teprve otevřít. Ani řidiči u DHL nebo podobných kurýrů přece neručí za obsah.
Muj nazor - at uz bych byla kupec nebo prodavajici - jedine osobni predani!!!
Zabyvame se prodejem a nakupem drahych minci, vetsinou tedy na srazech… kde se provadi i vymenny obchod ![]()
Takze jedine osobni predani..
Jo, pokud je zajemce ochotny zaplatit predem, tak prosim, poslu mu to CP s pripojistenim na udanou hodnotu, (postovne vyjde maximalne na 150,–)
Ale ja bych asi teda na dobirku nic neposlala, nic takhle cenneho… ![]()
Gina108 píše:ciniminisek píše:No tak to teda nemůžeš ani náhodou ho otevřít. Maximálně můžeš juknout na neporušenost obalu, zaplatit, podepsat převzetí a pak teprve otevřít. Ani řidiči u DHL nebo podobných kurýrů přece neručí za obsah.
Nejlepší je určitě osobně ale pokud je to problém tak PPL nebo DHL či jak se to jmenuje.Tam si můžeš balíček otevřít a až pak převzít.Poslala bych to na dobírku s tím,že peníze za poštu pošle předem kdyby si to nevyzvedl
u DHL můžeš,já otevřela koukla,vše ok tak jsem si ho nechala.Pokud by to ok nebyo tak semnou sepíše papír o vrícení z toho a toho důvodu.
ciniminisek píše:Gina108 píše:u DHL můžeš,já otevřela koukla,vše ok tak jsem si ho nechala.Pokud by to ok nebyo tak semnou sepíše papír o vrícení z toho a toho důvodu.ciniminisek píše:No tak to teda nemůžeš ani náhodou ho otevřít. Maximálně můžeš juknout na neporušenost obalu, zaplatit, podepsat převzetí a pak teprve otevřít. Ani řidiči u DHL nebo podobných kurýrů přece neručí za obsah.
ja jsem si takhle neco nechavala dovezt s DHLkem.. a chtela jsem se prave taky podivat, jestli je zbozi v poradku… a on mi rekl, ze to neni mozne, ze on za to neruci, at to napred zaplatim a podepisu prevzeti a az pak si to muzu rozbalit, ze tam je faktura a bla bla bla, ze na reklamaci mam asi 14ti denni bezduvodnou lhutu atd… ![]()
Monny89 píše:ciniminisek píše:ja jsem si takhle neco nechavala dovezt s DHLkem.. a chtela jsem se prave taky podivat, jestli je zbozi v poradku… a on mi rekl, ze to neni mozne, ze on za to neruci, at to napred zaplatim a podepisu prevzeti a az pak si to muzu rozbalit, ze tam je faktura a bla bla bla, ze na reklamaci mam asi 14ti denni bezduvodnou lhutu atd…Gina108 píše:u DHL můžeš,já otevřela koukla,vše ok tak jsem si ho nechala.Pokud by to ok nebyo tak semnou sepíše papír o vrícení z toho a toho důvodu.ciniminisek píše:No tak to teda nemůžeš ani náhodou ho otevřít. Maximálně můžeš juknout na neporušenost obalu, zaplatit, podepsat převzetí a pak teprve otevřít. Ani řidiči u DHL nebo podobných kurýrů přece neručí za obsah.
to je divný,nám takhle posílal pán mobily z Aukra.Normáně mi dovolil se do toho podívat,sám ještě říkal,že už vezl tolik balíčků zpátky.Že lidi šídí kamenama,telefoním seznamem a tak.Třeba to byl jen ochotný řidič a já tady kecám bludy ale proč by to teda dovoloval ![]()
ciniminisek píše:Monny89 píše:to je divný,nám takhle posílal pán mobily z Aukra.Normáně mi dovolil se do toho podívat,sám ještě říkal,že už vezl tolik balíčků zpátky.Že lidi šídí kamenama,telefoním seznamem a tak.Třeba to byl jen ochotný řidič a já tady kecám bludy ale proč by to teda dovolovalciniminisek píše:ja jsem si takhle neco nechavala dovezt s DHLkem.. a chtela jsem se prave taky podivat, jestli je zbozi v poradku… a on mi rekl, ze to neni mozne, ze on za to neruci, at to napred zaplatim a podepisu prevzeti a az pak si to muzu rozbalit, ze tam je faktura a bla bla bla, ze na reklamaci mam asi 14ti denni bezduvodnou lhutu atd…Gina108 píše:u DHL můžeš,já otevřela koukla,vše ok tak jsem si ho nechala.Pokud by to ok nebyo tak semnou sepíše papír o vrícení z toho a toho důvodu.ciniminisek píše:No tak to teda nemůžeš ani náhodou ho otevřít. Maximálně můžeš juknout na neporušenost obalu, zaplatit, podepsat převzetí a pak teprve otevřít. Ani řidiči u DHL nebo podobných kurýrů přece neručí za obsah.
to nevim no.. ale napadlo, me jestli to pak treba nekradou i ty ridici, vis jak, ze to sice ma dovezt, ale ukradne zbozi, da tam neco jineho.. nevim, to me ted napadlo, ale to je asi blbost… ![]()
Zalezi asi na ochote ridice, nebo na nejake jine domluve ![]()
Proto ted radeji preferuji osobni predani.. ![]()
ciniminisek píše:Monny89 píše:to je divný,nám takhle posílal pán mobily z Aukra.Normáně mi dovolil se do toho podívat,sám ještě říkal,že už vezl tolik balíčků zpátky.Že lidi šídí kamenama,telefoním seznamem a tak.Třeba to byl jen ochotný řidič a já tady kecám bludy ale proč by to teda dovolovalciniminisek píše:ja jsem si takhle neco nechavala dovezt s DHLkem.. a chtela jsem se prave taky podivat, jestli je zbozi v poradku… a on mi rekl, ze to neni mozne, ze on za to neruci, at to napred zaplatim a podepisu prevzeti a az pak si to muzu rozbalit, ze tam je faktura a bla bla bla, ze na reklamaci mam asi 14ti denni bezduvodnou lhutu atd…Gina108 píše:u DHL můžeš,já otevřela koukla,vše ok tak jsem si ho nechala.Pokud by to ok nebyo tak semnou sepíše papír o vrícení z toho a toho důvodu.ciniminisek píše:No tak to teda nemůžeš ani náhodou ho otevřít. Maximálně můžeš juknout na neporušenost obalu, zaplatit, podepsat převzetí a pak teprve otevřít. Ani řidiči u DHL nebo podobných kurýrů přece neručí za obsah.
Tý jo, tos asi měla štěstí na benevolentního řidiče. Když jsem ještě pracovala, vozili nám do práce balíky různé společnosti i DHL, na dobírku i bez placení a v životě nám to takhle prohlédnout nikdo nedovolil.