Vzácná mince

30309
20.3.11 12:49

VZÁCNÁ MINCE

Ahoj všem!
Jelikož už fakt nevím,kde to zjistit,obracím se na vás :kytka:
Prodávám kamarádce vzácnou starou minci.Včera jsem ji podala inzerát a hned se ozvali dva zájemci a chtějí ji.Každopádně,minimální cena za ni bude cca 25tis.A teď k otázce:
Jak se takovýhle obchod uskutečňuje???To,co znám například z MMB,teda ‚platba předem‘,asi tady nefunguje(byl by blázen,kdyby tolik peněz poslal ZA NIC PŘEDEM).Na druhou stranu,nebudu přece kamarádce radit,ať takovou vzácnost pošle poštou ‚na dobírku‘ :?: :think: Kolik by asi stálo poštovné za cenný balík v hodnotě cca 30tis.???
Já vážně prostě nevím. Setkali jste se někdo už z tímto a JAK JSTE TO ŘEŠILI?????
Moc děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
20.3.11 12:51

na 100% osobní převzetí. Kdybych něco takového koupila, tak bych byla blázen abych to svěřila do rukou české pošty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
20.3.11 12:52
Denino píše:
na 100% osobní převzetí. Kdybych něco takového koupila, tak bych byla blázen abych to svěřila do rukou české pošty ;)

No to ale nepujde :think: Bydli od sebe 400km :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.3.11 12:57

Ahoj. Domluvila bych se s těmi zájemci a pokud by nebyl možný osobní odběr, tak bych trvala na tom, že chci peníze předem a oni ať si rozhodnou, jak mám věc poslat :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
20.3.11 13:03
hkac píše:
Ahoj. Domluvila bych se s těmi zájemci a pokud by nebyl možný osobní odběr, tak bych trvala na tom, že chci peníze předem a oni ať si rozhodnou, jak mám věc poslat :nevim: .

Aha,to je taky řešení-ale já nevím,zda akceptovatelné kupujícím :think: Jenže-NĚJAK SI TO TI SBĚRATELÉ MUSÍ POSÍLAT, ŽE JO :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.3.11 13:03

pokud nejde osobní převzetí, tak jedině na dobírku, cenný balík pojištěný na těch 30tis. Myslím, že s platbou předem fakt souhlasit nebudou, i když mě by těch 25tis. za tu cestu stálo. Myslím budoucí majitele té mince. Min. se ujistí, že opravdu kupují pravou minci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
20.3.11 13:05

ATY,ahoj,
já jsem jim posílala fotky detailní,takže asi to z toho poznají,že JE pravá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.3.11 13:06
farska píše:
hkac píše:
Ahoj. Domluvila bych se s těmi zájemci a pokud by nebyl možný osobní odběr, tak bych trvala na tom, že chci peníze předem a oni ať si rozhodnou, jak mám věc poslat :nevim: .
Aha,to je taky řešení-ale já nevím,zda akceptovatelné kupujícím :think: Jenže-NĚJAK SI TO TI SBĚRATELÉ MUSÍ POSÍLAT, ŽE JO :nevim:

Tak pokud nebude osobní převzetí, jedna strana musí do rizika. Tak proč bych to měla být já? :mrgreen: Pojistit na takovou částku, aby to odpovídalo, mě taky napadlo, ale nemám s tím zkušenosti, jak je zaručené, že bych v případě ztráty nebo zničení dostala celou hodnotu :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.3.11 13:11

no další řešení je, sejít se někde na půli cesty (-: uděláte si výlet vy i oni ((-:, jo někdy je to záhul. Taky existuje kurýrní služba, ale nevím přesně jak to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.3.11 13:12

Ahoj, já tedy s mincemi neobchoduji, ale známý ano a stoprocentně vím, že nakupuje i prodává VŽDY pouze osobně. Ani 400 km vzdálenost není problém, přece jenom nejde o 300 korun ale o 30 tisíc že :nevim: Kupující Vám řekl, že osobně nepřijede ? Pokud ano, tak peníze určitě předem a ať Vám řekne, jak chce balíček zaslat.. Já osobně bych České poště teda nesvěřila.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
20.3.11 13:12

Coz o to,ja bych na pul cesty jela-jenze mince moje neni(bohuzel :mrgreen: ) a kamaradka auto nevlastni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
20.3.11 13:13
Kallkapa píše:
Ahoj, já tedy s mincemi neobchoduji, ale známý ano a stoprocentně vím, že nakupuje i prodává VŽDY pouze osobně. Ani 400 km vzdálenost není problém, přece jenom nejde o 300 korun ale o 30 tisíc že :nevim: Kupující Vám řekl, že osobně nepřijede ? Pokud ano, tak peníze určitě předem a ať Vám řekne, jak chce balíček zaslat.. Já osobně bych České poště teda nesvěřila.. :mrgreen:

Diky za reakci,ja jeste panovi neodepsala,cekam,az se mi vyjadri ta kamaradka,zda souhlasi s cenou.....Oni pisou na muj mail a ja pak predavam info dal te kamaradce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.3.11 13:14

farská ((-: ahoj (-: jinak vím, že manžel posílal jednou jako zboží křehké a přišlo rozbité tomu dotyčnému. pojištěné to měl na 1000,– Kč jako manžel. kupující podal reklamaci a bez problémů mu tu tisícovku vyplatili a nám vrátili poštovné. Ale jak je to při ztrátě? tak s tím zkušenosti nemám. Nikdy se mi ještě nestalo, že by se balíček ztratil. Asi štěstí ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

Nechci být urýpaný, ale kvůli 25 tisícům se většině lidí vyplatí jet 400kilometrů.
Jinak při transakcích na čtvrt mega se vyplatí tzv. dokumentární akreditiv. Kupující složí peníze v bance na jednorázově použitelný účet, banka peníze „zablokuje“ a pošle o tom prodávajícímu zprávu. Pro dávající provede věcné plnění (např. pošle balík s dokumentovanou doručenkou) a kupující po obdržení balíku vyrozumí banku. Ta peníze „odblokuje“ a odešle prodávajícímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989

ahoj, take myslim, ze dobirka a pojisteni je jedina moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová