Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem!
Jelikož už fakt nevím,kde to zjistit,obracím se na vás ![]()
Prodávám kamarádce vzácnou starou minci.Včera jsem ji podala inzerát a hned se ozvali dva zájemci a chtějí ji.Každopádně,minimální cena za ni bude cca 25tis.A teď k otázce:
Jak se takovýhle obchod uskutečňuje???To,co znám například z MMB,teda ‚platba předem‘,asi tady nefunguje(byl by blázen,kdyby tolik peněz poslal ZA NIC PŘEDEM).Na druhou stranu,nebudu přece kamarádce radit,ať takovou vzácnost pošle poštou ‚na dobírku‘
Kolik by asi stálo poštovné za cenný balík v hodnotě cca 30tis.???
Já vážně prostě nevím. Setkali jste se někdo už z tímto a JAK JSTE TO ŘEŠILI?????
Moc děkuju ![]()
na 100% osobní převzetí. Kdybych něco takového koupila, tak bych byla blázen abych to svěřila do rukou české pošty ![]()
Denino píše:
na 100% osobní převzetí. Kdybych něco takového koupila, tak bych byla blázen abych to svěřila do rukou české pošty
No to ale nepujde
Bydli od sebe 400km ![]()
Ahoj. Domluvila bych se s těmi zájemci a pokud by nebyl možný osobní odběr, tak bych trvala na tom, že chci peníze předem a oni ať si rozhodnou, jak mám věc poslat
.
hkac píše:
Ahoj. Domluvila bych se s těmi zájemci a pokud by nebyl možný osobní odběr, tak bych trvala na tom, že chci peníze předem a oni ať si rozhodnou, jak mám věc poslat.
Aha,to je taky řešení-ale já nevím,zda akceptovatelné kupujícím
Jenže-NĚJAK SI TO TI SBĚRATELÉ MUSÍ POSÍLAT, ŽE JO ![]()
pokud nejde osobní převzetí, tak jedině na dobírku, cenný balík pojištěný na těch 30tis. Myslím, že s platbou předem fakt souhlasit nebudou, i když mě by těch 25tis. za tu cestu stálo. Myslím budoucí majitele té mince. Min. se ujistí, že opravdu kupují pravou minci.
ATY,ahoj,
já jsem jim posílala fotky detailní,takže asi to z toho poznají,že JE pravá ![]()
farska píše:hkac píše:Aha,to je taky řešení-ale já nevím,zda akceptovatelné kupujícím
Ahoj. Domluvila bych se s těmi zájemci a pokud by nebyl možný osobní odběr, tak bych trvala na tom, že chci peníze předem a oni ať si rozhodnou, jak mám věc poslat.
Jenže-NĚJAK SI TO TI SBĚRATELÉ MUSÍ POSÍLAT, ŽE JO
Tak pokud nebude osobní převzetí, jedna strana musí do rizika. Tak proč bych to měla být já?
Pojistit na takovou částku, aby to odpovídalo, mě taky napadlo, ale nemám s tím zkušenosti, jak je zaručené, že bych v případě ztráty nebo zničení dostala celou hodnotu
.
no další řešení je, sejít se někde na půli cesty (-: uděláte si výlet vy i oni ((-:, jo někdy je to záhul. Taky existuje kurýrní služba, ale nevím přesně jak to funguje.
Ahoj, já tedy s mincemi neobchoduji, ale známý ano a stoprocentně vím, že nakupuje i prodává VŽDY pouze osobně. Ani 400 km vzdálenost není problém, přece jenom nejde o 300 korun ale o 30 tisíc že
Kupující Vám řekl, že osobně nepřijede ? Pokud ano, tak peníze určitě předem a ať Vám řekne, jak chce balíček zaslat.. Já osobně bych České poště teda nesvěřila.. ![]()
Coz o to,ja bych na pul cesty jela-jenze mince moje neni(bohuzel
) a kamaradka auto nevlastni ![]()
Kallkapa píše:
Ahoj, já tedy s mincemi neobchoduji, ale známý ano a stoprocentně vím, že nakupuje i prodává VŽDY pouze osobně. Ani 400 km vzdálenost není problém, přece jenom nejde o 300 korun ale o 30 tisíc žeKupující Vám řekl, že osobně nepřijede ? Pokud ano, tak peníze určitě předem a ať Vám řekne, jak chce balíček zaslat.. Já osobně bych České poště teda nesvěřila..
Diky za reakci,ja jeste panovi neodepsala,cekam,az se mi vyjadri ta kamaradka,zda souhlasi s cenou.....Oni pisou na muj mail a ja pak predavam info dal te kamaradce ![]()
farská ((-: ahoj (-: jinak vím, že manžel posílal jednou jako zboží křehké a přišlo rozbité tomu dotyčnému. pojištěné to měl na 1000,– Kč jako manžel. kupující podal reklamaci a bez problémů mu tu tisícovku vyplatili a nám vrátili poštovné. Ale jak je to při ztrátě? tak s tím zkušenosti nemám. Nikdy se mi ještě nestalo, že by se balíček ztratil. Asi štěstí ((-:
Nechci být urýpaný, ale kvůli 25 tisícům se většině lidí vyplatí jet 400kilometrů.
Jinak při transakcích na čtvrt mega se vyplatí tzv. dokumentární akreditiv. Kupující složí peníze v bance na jednorázově použitelný účet, banka peníze „zablokuje“ a pošle o tom prodávajícímu zprávu. Pro dávající provede věcné plnění (např. pošle balík s dokumentovanou doručenkou) a kupující po obdržení balíku vyrozumí banku. Ta peníze „odblokuje“ a odešle prodávajícímu.
ahoj, take myslim, ze dobirka a pojisteni je jedina moznost.