Vzájemné působení léků

5051
18.8.10 14:42

Vzájemné působení léků

Ahoj, Jsem ve 36 týdnu a dnes mi doktor napsal Dopegyt na tlak, mám ho zvýšený a navíc mi vyšel špatně krevní obraz, tak jsem dostala železo, ale v lékárně mě upozornili, že by se ty léky neměli užívat zároveň, tak prosím o zkušenosti, jestli jste na tom některá stejně, předem děkuji za názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
18.8.10 15:48

A jak se jmenuje to železo přesně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
18.8.10 16:30
PetaP píše:
A jak se jmenuje to železo přesně?

Aktiferrin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
18.8.10 20:11

Mrkni sem http://www.prozeny.cz/…dna/75-dotaz
Na dotaz vysoký tlak (druhý od shora), dr. Koucký na kombinaci těchto dvou léků nereaguje jako že je to špatně :nevim: Víc jsem nenašla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
19.8.10 10:44

Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
19.8.10 11:43

Ještě mě napadlo, je to online poradna, zkus dr. Kouckýmu napsat. Já když měla asi 2 měsíce dost dlouho průjem, tak mi v lékarně dali prášky PŘÍMO PRO TĚHOTNÉ a v příbalovým letáku bylo, že je to pro těhotné nevhodné, takže já bych to nebrala, dokud bych si nebyla jistá. Ale když tam Koucký na to nereagoval, tak by to mělo být ok, ale jistota je jistota, já jsem takový plašan, že si to vše ověřuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
glen25
19.8.10 12:29

Ahoj,taky jsem lekarnice. Dopegyt a ten Aktiferrin by se spis nemely polykat najednou. Aspon 2 hod odstup. Jinak zelezo muze snizit vstrebani Dopegytu a tim by Dopegyt tak dobre nezabiral.
Pres internet tezko radit, opravdu bych musela presne znat vsechny okolnosti (jaky mas krevni tlak, krevni obraz), takze leda muzes u sve doktorky ujistit, ze opravdu nejde nicim nahradit a oba leky potrebujes. Dovedu si predstavit, ze ti rekne, ze riziko interakce je mensi, nez nahradit jinym lekem na tlak, ktery zase ma silnejsi nezadouci ucinky nez Dopegyt.
Zkratka zse takova strasna interakce to neni, jen je potreba hlidat, ze Dopegyt se dost vstrebava a funguje = na tlak ti dobre zabira.

• Citovat
  • Upravit
5051
19.8.10 14:31
glen25 píše:
Ahoj,taky jsem lekarnice. Dopegyt a ten Aktiferrin by se spis nemely polykat najednou. Aspon 2 hod odstup. Jinak zelezo muze snizit vstrebani Dopegytu a tim by Dopegyt tak dobre nezabiral.
Pres internet tezko radit, opravdu bych musela presne znat vsechny okolnosti (jaky mas krevni tlak, krevni obraz), takze leda muzes u sve doktorky ujistit, ze opravdu nejde nicim nahradit a oba leky potrebujes. Dovedu si predstavit, ze ti rekne, ze riziko interakce je mensi, nez nahradit jinym lekem na tlak, ktery zase ma silnejsi nezadouci ucinky nez Dopegyt.
Zkratka zse takova strasna interakce to neni, jen je potreba hlidat, ze Dopegyt se dost vstrebava a funguje = na tlak ti dobre zabira.

Přesně to mi říkala v lékárně, že se nesmějí brát najednou, tak si udělaám časový odstup a zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí