Nevíte jak to je s druhou rodičovskou?

5548
18.8.10 14:33

Nevíte jak to je?

Jsem doma z dvouletým dítkem na čtyři roky.Teď čekáme druhý(narodí se v dubnu).Nevíte jak je to z příspěvkem?Zda budu dostávat 3800 a nebo 7600 do čtyř let dítěte?Ještě se chci zeptat kdy se ruší porodné.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
18.8.10 14:39

já myslím že na staršího nebudeš dostávat nic,po narození mimiska budeš dostávat jen na miminko,teda si tak myslím,měla to i švagrová,…a porodný nevím kdy se ruší,nějak nestíhám zprávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
18.8.10 14:41

Já si myslím, že na staršího budeš muset RP ukončit a zažádat si jen na mladšího… Ale je to jen má domněnka. Porodné snad ruší od ledna 2011, ale taky to nevím jistě… Jsem ti moc nepomohla, co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
18.8.10 14:42

Ahoj,
porodné zruší, až schválí kvůli tomu zákon. Jeslti se nepletu, tak zatím není ani návrh, jen to mají ve vládním prohlášení.

No a to jestli si budeš pak muset zvolit 4-letou varinatu rodičovského příspěvku zavisí na tom, jestli jsi si ji teď volila dobrovolně, nebo jsi neměla na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
18.8.10 14:43

Ahoj,

dnem narozeni mladsiho ditete musis zazadat o zruseni rodicovskeho prispevku na starsi dite. Muzes dostavat prispevek jen na nejmladsi dite. Takze budes dostavat opet PPM, nebo pokud nemas narok na PPM, tak ti pobezi opet ctyrleta varianta.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.8.10 15:00

ahoj,já jsem četla,že pokud schválí zákon,tak porodné bude jen na první dítě a ještě k tomu pouze tehdy pokud máš nárok i na socialní příspěvek.
A RP v tvém případě nevím. Já také čekám druhé, ale teď už na malou neberu nic a jsem na pracáku a díky tomu nemám na výběr a týká se mě varianta na 4 roky.
Každopádně RP se pobírá jen na nejmladší dítě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
18.8.10 15:07
Shaniah píše:
Ahoj,

dnem narozeni mladsiho ditete musis zazadat o zruseni rodicovskeho prispevku na starsi dite. Muzes dostavat prispevek jen na nejmladsi dite. Takze budes dostavat opet PPM, nebo pokud nemas narok na PPM, tak ti pobezi opet ctyrleta varianta.

S.

Musím tě opravit,
pokud bude mít nárok na PPM, tak o zrušení (nebo pozastavení) rodičáku na starší dítě musí požádat před nástupem (nebo s nástupem) na mateřskou. Pokud bude mít malou PPM, tak jí bude do porodu doplácen rodičák na starší dítě (ale nevím jestli u této varinaty je to do výše zákl. výměry RP - výši PPM musí doložit) a po narození dítěte bude dostávat doplatek PPM, ale na mladší dítě. Po ukončení mateřské a nástupu na rodičovskou bude dostávat rodičovský příspěvek pouze na mladší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
18.8.10 15:08

Budeš dostávat rodičák jen na to nejmladší dítko,to si pak oběháš že rušíš na staršího a převádíš na mladšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.8.10 15:15

podle mě na PPM nárok není pokud je žena před porodem hlášená na pracáku. Má nárok pouze na RP, a to hned po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí