Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem těhotná tet 35 týden. V pondělí jsem byla na kontrole když jsem se vážila tak jsem zjistila že jsem z 80 kg které jsem měla 9,8 tak jsem klesla na 76 kg. Malá podle doktorky ale nabrala na váze z 2150 g které měla 9,8 tet ma 2678 g. Je to normalní
? Termín mám 20 září.
Ahoj,
myslím že to není nic nenormálního. Já jsem za celý těhu nepřibrala ani kilo a malej přibíral jak měl. Mohla jsi třeba ztratit vodu kterou jsi zadžovala ![]()
jojo, to mohla být voda, vyprázdnění nebo něco podobného. a vážíš se pořád na stejné váze ve stejnou dobu? a taky občas váda špatně měří, když není na pevném podkladu. mě rozdíl plovoučkaxkoberec udělal taky cca 3 kg ![]()
Sice by se při těhotenství hubnout (ztrácet váhu) nemělo, ale pokud mimčo přibírá, tak se neboj. Jen si hlídej, ať máš dostatečně výživnou stravu ![]()
zrovna si stím taky lámu hlavu jsem sice teprve ve 21 tt, ale zatim sem taky nepřibrala…jím normálně jen nemusím takové ty smažené věci co dřív a mimi je prý taky ok tak myslím že by to vadit nemělo ![]()
Ahoj,
v prvnim tehu jsem pribrala 5kg, ve druhem 3 (mala mela porodni vahu 3,96kg, takze jsem ve finale zhubla cca 10kg).
Neni to asi uplne obvykle, ale lepsi, nez pak shazovat prebytecna kila, ne?
Pokud mala roste a pribyva na vaze, nevidim v tom problem. Predpokladam, ze samozrejme nedrzis cilene zadne diety a neomezujes se.
Preju pohodovy zbytek tehu! ![]()
Já jsem za těhotenství přibrala jen 4 kg a miminko pak bylo OK, jen jsem byla na kontrole v nemocnici kvůli průtokům v placentě, jestli je mimčo dobře vyživovaný, to bylo v normě. Narodil se 2,9kg, ale to proto, že mi vyvolali porod v 36+tt kvůli tlaku, takže v termínu by těch „normových“ 3,3kg+- měl taky.
Jestli mimčo přibírá, tak buď v klidu. Dr. mě uklidňoval slovy „dítě je jako parazit, ten se ošidit nenechá, ten z Vás vysaje co potřebuje“ ![]()
Já jsem paradoxně v době těhotenství taky skoro nepřibrala, až poslední dva měsíce. A to jsem fakt kus baby. Těhotenství byla moje nejlepší dieta, a to jsem nezvracela. Prostě miminu stačily zásoby ze mě. Ještě jsem dostala pochvalu u Dr., že nepřibírám. ![]()
Byla jsem na tom stejne…otehotnela jsem pri vaze 78 kg, rodila s 82 kg a po tydnu po porodu jsem mela 72 kg.
A kdyz jsme byla tehitna tak jsem byla tak happy a v pohode (byla jsem na neschopence), ze jsem i jedla jaksi min a neprezirala se..ne nejak vedome, tak nejak samo to bylo.
A po porodu to byl samozrejme ten desnej zahul…
Jo a Kuba mel po narozeni 3,7 kg..takze velkej kluk ![]()
pokud miminko přibívá, určitě je vše OK. Já po prvé přibrala 23 kg to taky není úplně normální. Teď jsem v 15 týdnu a zatím se držím - jen 1 kg ![]()
Jestly je to voda že jsem tak zhubla vždyt to vadí když nema mimčo vodu?
To není voda, na které by bylo závislé tvé mimčo.
Je to voda, co zadržuješ - když třeba nemůžeš navléct prstýnky, cítíš že máš oteklé nohy atd.
ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jste některá zhubla v těhotenství tím, že jste se přestala cpát, jíst sladké a jedla celkem zdravě? Není to žádná dieta- vím, že v těhu se nemá hubnout, ale když bych tohle začala, tak to by nevadilo ne?
@baculkaji píše:
ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jste některá zhubla v těhotenství tím, že jste se přestala cpát, jíst sladké a jedla celkem zdravě? Není to žádná dieta- vím, že v těhu se nemá hubnout, ale když bych tohle začala, tak to by nevadilo ne?
tak tím se asi všeobecně zhubnout dá
Ale nemyslím si, že by se tady našlo moc maminek, které se v těhotenství snažily zhubnout.
A ano, pokud se někdo snaží zhubnout omezením v jídle, tak to dieta je ![]()
@baculkaji píše:
Ahoj,já jsem se musela prestat cpat,jelikoz mi nasli tehotenskou cukrovku.Ted jim co 3 hodiny a musim si hlidat mnozstvi cukru v potravinach (na den 250g) a za mesic jsem zhubla cca 2 kg.