Zhubla jsem v těhotenství - není to problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
3.2.14 07:43

Tvůj úbytek váhy nijak neovlivńuje výživu plodu. Ten si bere živiny z tvé krve, je jako parazit. Neboj se, že ti „zhubne“,když hubneš ty. Nasad´si víc vitamnínů a minerálů,,ty jsou pro plod důležité, jinak nestresuj, ještě to doženeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
3.2.14 08:32

Moje váha před otěhotněním byla od puberty stabilně 62kg (měřím 171cm, takže normální). Od 5tt do 18tt jsem nejedla v postatě NIC. Do porodu tak porce ročního dítěte. Ale neměla jsem žádný pohyb - jen jsem ležela. Zhubla jsem na 52kg a následně masivně otýkala, takže v poslední poradně váha ukazovala 80kg. Týden po porodu jsem vážila 57kg, na váhu před otěhotněním se už nikdy nedostala. Kluk celou dobu přibíral naprosto rovnoměrně a narodil se v termínu s váhou něco přes tři kila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
3.2.14 09:08

@Samuše Ahoj, já teď v těhotenství zhubla 12 kilo a vše bylo v pořádku. Pokud miminko dobře roste a ty správně jíš tak je to úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.2.14 12:56

Tak mladej ma 3650g odhad, tak asi dobry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
15.8.14 12:39

Ahoj holky, taky bohužel hubnu v těhotenství a to díky dietě, kterou mi nasadili na diabetologii kvůli zjištěné těhotenské cukrovce. Všude čtu (i na webu www.tehotenskacukrovka.cz), že hubnout se v těhotenství nesmí, že to je nežádoucí. Tak mě to trochu vyděsilo, když mám o kilo míň. Jenže nevím jak to řešit, protože když si přidám jídla (abych se teda nešidila v jídle) tak mi zase vylítnou hodnoty glukozy v krvi takže pro mě je to začarovanej kruh :-( Ale jak tu čtu od většiny z Vás píšete, že mimčo si ze mě vezme co potřebuje takže pokud bude přibývat na váze (což se zatím děje) tak bych obavy neměla mít. Ale i tak mě to znervózňuje. Musím se příští týden na kontrole na to přeptat doktorky, ale ta mi hned na začátku říkala, že dieta, kterou mi nasazuje nesmí vést k hubnutí. Nevím tedy co dělám špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
15.8.14 12:44

@lexinka.t Já si myslím, že hodně, žen nejprve hubne. Asi taky záleží na týdnu těhotenství, já do cca 16 tt zhubla 8 kg a nejvíc jsem nabrala od 36 tt. Určitě bych to ale konzultovala s dr. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
15.8.14 12:52

@Deninina já jsem teď 31 tt, cca 2 týdny se „léčím“ s těhu cukrovkou - mám dietu. Konzultovat určitě budu, ale až příští pátek tak jsem se zatím chtěla přeptat tady jestli s tím někdo nemá podobné zkušenosti. Nerada bych mimču ubližovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
15.8.14 12:53

@lexinka.t Měla bys jíst, podle pčedepsané diety. Ze začátku můžeš trochu hubnout. Než si tělo zvykne na pravidelnou stravu, ale myslím, že se to ustálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
15.8.14 12:53

@lexinka.t jakou váhu při jaké výšce jsi měla před otěhotněním? A v kolikátém jsi tt?
Moc cukrovce nerozumim, ale nemůžeš jíst potraviny s nízkým indexem? Třeba maso apod? Já dietu nemám, jsem 15tt, hubená, ale i přesto stále 4 kila v mínusu. Myslím si, že do 24tt se má váha srovná s původní a pak budu nabírat. Hlavu si z toho nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
15.8.14 12:54
@lexinka.t píše:
@Deninina já jsem teď 31 tt, cca 2 týdny se „léčím“ s těhu cukrovkou - mám dietu. Konzultovat určitě budu, ale až příští pátek tak jsem se zatím chtěla přeptat tady jestli s tím někdo nemá podobné zkušenosti. Nerada bych mimču ubližovala.

Už to čtu. :) Kolik jsi zhubla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
15.8.14 12:58

Zhubla jsem „jen“ necelé jedno kilo (za 2 týdny) ale i tak mě to vylekalo, protože vím, že se v těhu hubnout nemá. Jsem 31 tt aktuálně, těhu cukrovku mi zjistili v 26 tt, chvíli trvalo než jsem se dostala na diabetologii a začalo se to řešit. Takže aktuálně jsem druhý týden na dietě předepsané diabetoložkou a výslovně mi říkala, že nesmím hubnout. Jenže právě nevím jak to udělat. Mám omezený příjem sacharidů cca 250-275 g na den. To doržuji řekla bych přesně, nemyslím si, že bych se šidila. Ale myslím, ž je to prostě pro tělo šok, když bylo zvyklé na všechno včetně sladkého a teď má jiný a přísný režim. A jím pravidelně 6× denně, což jsem taky před tím nedodržovala.
Jinak váha před těhu byla 74 kg při výšce 172 cm a do té doby než mi zjistili tu cukrovku a než jsem začala s diabet. dietou jsem nabrala 6 kg.
A ještě k tomu masu - tam mi říkala diabetoložka, že se nemám omezovat - tedy nemám omezovat bílkoviny. Což neomezuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
15.8.14 15:32

Zadny strach. Poucka „v tehotendtvi se nesmi hubnout“ neznamena nic jineho nez úpozorneni pro silene zeny, co se lekaji rostouciho zadku, aby je ani nenapadlo najet na nejakou slavnou redukcni dietu. S lekarem doporucenou dietou to nema nic spolecneho. Ta je samozrejme v poradku, i kdyz budes na vaze ubyvat. A to i vic nez o nejake blbe jedno kilo. Zvlast pri cukrovce je to dulezite fakt dodrzovat. Kdybys nedodrzovala, rozhodne to miminku uskodi vic nez to, ze ty budes o nejake to kilo lehci.
Obecne je mozne v tehotenstvi ztracrt na vahe, pokud je to zdravou cestou (vyvazena strava a prirozeny pohyb) a neni vyjimecne, ze treba zeny pri tele, ktere kvuli miminku zacnou vic hlidat kvalitu stravy, llidne za tehotenstvi nepriberou nic nebo jeste zhubnou a vse je v poradku. Narok tehotne heny na prisun kalorii oproti normalu se zveda o cca 800-1000kJ, coz je zanedbatelne mnozstvi zjruba jeden jogurt s kusem ovoce. Rozhodne neni treba jist za dva a vahu nejak zvlast resit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
16.8.14 02:45

Vůbec si s tím prosimtě nelam hlavu. Necelé jedno kilo zhubneš pokaždé, když se (s prominutím) vykadíš. Víc mimču ubližuje tvoje přehnané strestování. Mně lítají nahoru/dolu 3kg neustále jako na houpačce a malý je 100% v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
16.8.14 17:51

Ja jsem ve ctvrtym mesici a mam dole 7 kg…doktor je v klidu, malej je v poradku a aktivni a ja jim dobre..taky to njak neresim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.6.18 19:27

...

Ahoj holky jsem v 9tt. Měřím 172 Cm a úbytek na váze mám 7 kg.. před těhu 76kg a teď mám 69kg. Není to velký úbytek váhy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí