Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj já jsem na všechny prvotní vyšetření jezdila do 20km vzdálené nemocnice, která spolupracuje s Pronatalem. V Praze jsem byla jen 2×, poprvé kvůli odběru folikulů, podruhé kvůli vložení embrii, povedlo se na poprvé-dvojčátka. Jo a do Prahy to mám asi 140km
Anonymní píše:
Já už jednoho prcka mám (zřejmě náhoda), ale další se nedaří, navíc jsem po 3 SP. Už mám za sebou nějaká vyšetření vč. genetiky, kde mi našli chromozomální translokaci. Tudíž řeším další postup konkrétně IVF s PGD a moc mě zaujala brněnská Repromeda. Jenže to dojíždění mě fakt děsí
![]()
Ahojky,já právě byla v repromedě a veliká spokojenost.Vyšli nám max. vstříc.Nebyl problém s výsledky odjinud,akorát chtěli znovu spermiogram.Jako jsou dost drahý,ale v PGD jsou nejdál.Neboj se toho.
Ahoj holky, jenom pridam vlastni a zprostredkovanou zkusenost. Repromeda je strasne draha, ja jsem se rozhodla pro Helios - meli jsme 2 cykly s PGD a mame 2 krasnoucke kluky. Za me to, bohuzel, jeste nebylo, ale v Heliosu je pry ted PGD cely na pojistovnu a delaji to taky tou nejnovejsi metodou, jako v Repromede. Ze svoji zkusenosti bych do Heliosu dojizdela i z konce sveta
stoji to za to ![]()
Anonymní píše:
Ahoj,
moc by mě zajímalo, jak důležitou roli hraje krátká nebo naopak delší vzdálenost do CAR?Máte někdo zkušenosti s delším dojížděním, působilo vám to těžkosti?
Zvažuji CAR s velmi kvalitními referencemi a praxí, ale 150km daleko a zatím si nedovedu představit, co všechno by to obnášelo.
Tak já o tom ani přemýšlet nemohla… ale jezdíme z podkrkonoší do Brna… máme to asi 170 km:-( je to fuška, ale dá se to…
ahoj my bychom chtely taky do nejakeho centra,ale jeste jsme se nerozhodly,vlakem do brna zhruba dve hodiny,totez do jihlavy plus teda cesty primo na misa od nadrazi,ale nevim,jestli brno nebo jihlavu,doporucily mi spis jihlavu,pry v brne je toho moc a nevenuji tolik pozornosti,nic protoi tem co tam chodi.....jen z doslechu vim,jen porad nevim kolik si tak mame pripravit penez,kdyz vsude pisi neco jineho,nekde pisi ze vysetreni veskera jsou zdarma,nekdo zase pise ze plati skoro vse od spermiogramu po leky,injekce atd… bojim se…
Ahojky… Neni se ceho bat… Staci si domluvit v nejakym CARu konzultaci a vse Vam vysvetli,jako nam… 26.000,– hradi pojistovna a zbytek (mikromanipulacni techniky) se doplaci a to je individualni podle toho co a.kolik Vam toho budou delat…
no myslim,ze by nam mohly pomoci,ja jsem pry vp oradku,myslim ze i ta ovulace probiha,ale pritel ma horsi spermio..... tak snad se nekdy dockame
To vis,ze pomuzou… Bez nich bysme za par roku vymreli… Ale je ti desny,kolik paru ma problem s otehotnenim… A bude hur:-(
Vam kazdopadne drzim pesticky,at co nejdriv najdete // na testu:-)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď