Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zjisti si, jestli část vyšetření nemůžeš absolvovat u své obvodní gynekoložky. Někde to mají tak, že třeba při IVF stačí jediná návštěva na odběr vajíček a jedna na transfer, zbytek můžeš absolvovat „doma“ a konzultovat telefonicky nebo emailem. Jinak by to problém být mohl, já když byla v době, kdy mi prováděli maximum vyšetření a zákroků, chodila jsem do CARu minimálně jednou do týdne, někdy i častěji, což při chození do práce nebyla žádná legrace, ani když jsem ho měla ve vlastním městě. A léčba se většinou nepočítá na týdny, ale na měsíce, někdy až roky…
Já to mám asi 100 km.....
ale zase jedu většinu po dálnici.
V práci mi naštěstí vyšli vstříc,tak to bylo v pohodě…jen je to únavné.....
Jezdila jsem v 6 ráno,abych tam byla na půl 9…pak 10 minut v ordinaci a zase domů…
A třeba 3krát týdně
Já to mám jen pouhých 25 km a jsem za tuto krátkou vzdálenost velmi ráda. ![]()
Ježdění bylo časté, uvolňování z práce a tak. Kdybych jezdila dál, musela bych z práce na celý den, takhle jsem to zvládla za 2 hodiny.
Ale pokud nejsi přesvědčena, že ti v bližším CARu pomohou, pak rozhodně jezdi dál do místa, kde v úspěch věříš. ![]()
Ahojky, jezdila jsem 270km do CARU.jE TO ÚNAVNÉ,ALE DÁ SE TO ZVLÁDNOUT.Jen někdy jsme vstávali třeba ve 2,3 ráno,aby jsme dorazili včas.Když jsem tam potřebovala docházet denně týden v kuse,našla jsem si ubytování.(takhle jsem tam byla 2×).
Myslím si,že při našem problému se nám rozhodně vyplatilo dojíždět takhle daleko.
Máme dvě úžasné,živé děti ![]()
A samozřejmě pokud můžeš,co nejvíc vyšetření absolvuj doma.Pokud s tím Car nebude mít problém.
Já už jednoho prcka mám (zřejmě náhoda
), ale další se nedaří, navíc jsem po 3 SP. Už mám za sebou nějaká vyšetření vč. genetiky, kde mi našli chromozomální translokaci. Tudíž řeším další postup konkrétně IVF s PGD a moc mě zaujala brněnská Repromeda. Jenže to dojíždění mě fakt děsí
![]()
Petra Z píše:
A jak to máte daleko do Brna???
Právě těch cca 150km .. no asi hodinu a půl trvá cesta. ![]()
Maajaa píše:
Ahojky, jezdila jsem 270km do CARU.jE TO ÚNAVNÉ,ALE DÁ SE TO ZVLÁDNOUT.Jen někdy jsme vstávali třeba ve 2,3 ráno,aby jsme dorazili včas.Když jsem tam potřebovala docházet denně týden v kuse,našla jsem si ubytování.(takhle jsem tam byla 2×).
Myslím si,že při našem problému se nám rozhodně vyplatilo dojíždět takhle daleko.
Máme dvě úžasné,živé děti
Teda maajoo, to je slušná dálka!! Ale fakt skvělý je, že se to takhle parádně vyplatilo ![]()
My dojížděli z Prahy do Brna. Nejúsměvnější na tom bylo, že časově to vyšlo nastejno, protože v Praze jsme vždy děsně dlouho čekali a za tu dobu jsme už byli v Brně
V Brně jsme se naopak ani nestačili rozkoukat a už jsme byli v ordinaci. Pokud tomu vzdálenějšímu CAR víc věříš, určitě se ti to vyplatí. ![]()
kolozubka píše:
My dojížděli z Prahy do Brna. Nejúsměvnější na tom bylo, že časově to vyšlo nastejno, protože v Praze jsme vždy děsně dlouho čekali a za tu dobu jsme už byli v BrněV Brně jsme se naopak ani nestačili rozkoukat a už jsme byli v ordinaci. Pokud tomu vzdálenějšímu CAR víc věříš, určitě se ti to vyplatí.
Taky hezké
A byli jste v Repromedě, nebo někde jinde v Brně, tedy jestli se můžu zeptat.
Anonymní píše:kolozubka píše:Taky hezké
My dojížděli z Prahy do Brna. Nejúsměvnější na tom bylo, že časově to vyšlo nastejno, protože v Praze jsme vždy děsně dlouho čekali a za tu dobu jsme už byli v BrněV Brně jsme se naopak ani nestačili rozkoukat a už jsme byli v ordinaci. Pokud tomu vzdálenějšímu CAR víc věříš, určitě se ti to vyplatí.
A byli jste v Repromedě, nebo někde jinde v Brně, tedy jestli se můžu zeptat.
Jezdili jsme do Reprofitu, ale malou od nich nemáme, semlelo se to trochu jinak, ale nechci se tu o tom rozepisovat.
Ahoj, já dojíždím 650 km z Německa do Apolináře. Vyšli mi maximálně vstříc, do karty si to hned napsali a dostávám léky na delší čas nebo mi léky píchá manžel. Připadá mi, že zrovna tam jsou na dlouhé dojíždění pacientek zvyklí. Mají skvělý přístup, jsem tam moc spokojená a hlavně jim maximálně věřím, že se to povede.
Ahoj, my jsme dojížděli do Reprofitu do Olomouce, ale na zákroky do Brna a jsme od Ostravy. Nedám na tuto kliniku dopustit, maximální snaha o pohodlí a oto, jak nám můžou jít vstříct. Podstoupila jsem 1.IVF a jeden prcek se ujal. Nyní jsem v 5tt od oplodnění a jsem moc šťastná, že se to podařilo. Přeji všem mnoho úspěchů ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj,
Máte někdo zkušenosti s delším dojížděním, působilo vám to těžkosti? 

moc by mě zajímalo, jak důležitou roli hraje krátká nebo naopak delší vzdálenost do CAR?
Zvažuji CAR s velmi kvalitními referencemi a praxí, ale 150km daleko a zatím si nedovedu představit, co všechno by to obnášelo.