Vzdálenost do CAR

Anonymní
18.7.11 14:37

Vzdálenost do CAR

Ahoj,
moc by mě zajímalo, jak důležitou roli hraje krátká nebo naopak delší vzdálenost do CAR? :nevim: Máte někdo zkušenosti s delším dojížděním, působilo vám to těžkosti? :roll:
Zvažuji CAR s velmi kvalitními referencemi a praxí, ale 150km daleko a zatím si nedovedu představit, co všechno by to obnášelo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68976
18.7.11 14:40

Zjisti si, jestli část vyšetření nemůžeš absolvovat u své obvodní gynekoložky. Někde to mají tak, že třeba při IVF stačí jediná návštěva na odběr vajíček a jedna na transfer, zbytek můžeš absolvovat „doma“ a konzultovat telefonicky nebo emailem. Jinak by to problém být mohl, já když byla v době, kdy mi prováděli maximum vyšetření a zákroků, chodila jsem do CARu minimálně jednou do týdne, někdy i častěji, což při chození do práce nebyla žádná legrace, ani když jsem ho měla ve vlastním městě. A léčba se většinou nepočítá na týdny, ale na měsíce, někdy až roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65375
18.7.11 14:50

Já to mám asi 100 km.....
ale zase jedu většinu po dálnici.
V práci mi naštěstí vyšli vstříc,tak to bylo v pohodě…jen je to únavné.....
Jezdila jsem v 6 ráno,abych tam byla na půl 9…pak 10 minut v ordinaci a zase domů…
A třeba 3krát týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
18.7.11 14:56

Já to mám jen pouhých 25 km a jsem za tuto krátkou vzdálenost velmi ráda. :-)

Ježdění bylo časté, uvolňování z práce a tak. Kdybych jezdila dál, musela bych z práce na celý den, takhle jsem to zvládla za 2 hodiny.

Ale pokud nejsi přesvědčena, že ti v bližším CARu pomohou, pak rozhodně jezdi dál do místa, kde v úspěch věříš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
18.7.11 14:59

Ahojky, jezdila jsem 270km do CARU.jE TO ÚNAVNÉ,ALE DÁ SE TO ZVLÁDNOUT.Jen někdy jsme vstávali třeba ve 2,3 ráno,aby jsme dorazili včas.Když jsem tam potřebovala docházet denně týden v kuse,našla jsem si ubytování.(takhle jsem tam byla 2×).
Myslím si,že při našem problému se nám rozhodně vyplatilo dojíždět takhle daleko.
Máme dvě úžasné,živé děti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
18.7.11 15:01

A samozřejmě pokud můžeš,co nejvíc vyšetření absolvuj doma.Pokud s tím Car nebude mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.11 15:14

Já už jednoho prcka mám (zřejmě náhoda :lol: ), ale další se nedaří, navíc jsem po 3 SP. Už mám za sebou nějaká vyšetření vč. genetiky, kde mi našli chromozomální translokaci. Tudíž řeším další postup konkrétně IVF s PGD a moc mě zaujala brněnská Repromeda. Jenže to dojíždění mě fakt děsí :( :zed:

• Citovat
  • Upravit
65375
18.7.11 15:19

A jak to máte daleko do Brna???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.11 15:22
Petra Z píše:
A jak to máte daleko do Brna???

Právě těch cca 150km .. no asi hodinu a půl trvá cesta. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.11 15:26
Maajaa píše:
Ahojky, jezdila jsem 270km do CARU.jE TO ÚNAVNÉ,ALE DÁ SE TO ZVLÁDNOUT.Jen někdy jsme vstávali třeba ve 2,3 ráno,aby jsme dorazili včas.Když jsem tam potřebovala docházet denně týden v kuse,našla jsem si ubytování.(takhle jsem tam byla 2×).
Myslím si,že při našem problému se nám rozhodně vyplatilo dojíždět takhle daleko.
Máme dvě úžasné,živé děti :-D

Teda maajoo, to je slušná dálka!! Ale fakt skvělý je, že se to takhle parádně vyplatilo ;)

• Citovat
  • Upravit
12272
18.7.11 15:54

My dojížděli z Prahy do Brna. Nejúsměvnější na tom bylo, že časově to vyšlo nastejno, protože v Praze jsme vždy děsně dlouho čekali a za tu dobu jsme už byli v Brně :roll: V Brně jsme se naopak ani nestačili rozkoukat a už jsme byli v ordinaci. Pokud tomu vzdálenějšímu CAR víc věříš, určitě se ti to vyplatí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.11 17:38
kolozubka píše:
My dojížděli z Prahy do Brna. Nejúsměvnější na tom bylo, že časově to vyšlo nastejno, protože v Praze jsme vždy děsně dlouho čekali a za tu dobu jsme už byli v Brně :roll: V Brně jsme se naopak ani nestačili rozkoukat a už jsme byli v ordinaci. Pokud tomu vzdálenějšímu CAR víc věříš, určitě se ti to vyplatí. :palec:

Taky hezké :) A byli jste v Repromedě, nebo někde jinde v Brně, tedy jestli se můžu zeptat.

• Citovat
  • Upravit
12272
18.7.11 21:29
Anonymní píše:
kolozubka píše:
My dojížděli z Prahy do Brna. Nejúsměvnější na tom bylo, že časově to vyšlo nastejno, protože v Praze jsme vždy děsně dlouho čekali a za tu dobu jsme už byli v Brně :roll: V Brně jsme se naopak ani nestačili rozkoukat a už jsme byli v ordinaci. Pokud tomu vzdálenějšímu CAR víc věříš, určitě se ti to vyplatí. :palec:
Taky hezké :) A byli jste v Repromedě, nebo někde jinde v Brně, tedy jestli se můžu zeptat.

Jezdili jsme do Reprofitu, ale malou od nich nemáme, semlelo se to trochu jinak, ale nechci se tu o tom rozepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
19.7.11 07:09

Ahoj, já dojíždím 650 km z Německa do Apolináře. Vyšli mi maximálně vstříc, do karty si to hned napsali a dostávám léky na delší čas nebo mi léky píchá manžel. Připadá mi, že zrovna tam jsou na dlouhé dojíždění pacientek zvyklí. Mají skvělý přístup, jsem tam moc spokojená a hlavně jim maximálně věřím, že se to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.7.11 07:49

Ahoj, my jsme dojížděli do Reprofitu do Olomouce, ale na zákroky do Brna a jsme od Ostravy. Nedám na tuto kliniku dopustit, maximální snaha o pohodlí a oto, jak nám můžou jít vstříct. Podstoupila jsem 1.IVF a jeden prcek se ujal. Nyní jsem v 5tt od oplodnění a jsem moc šťastná, že se to podařilo. Přeji všem mnoho úspěchů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.