Vzdálený přístup k účetnictví

Anonymní
20.4.20 16:43

Vzdálený přístup k účetnictví

Máte někdo zkušenosti se vzdáleným přístupem k účetnictví? Pozitiva, negativa, podmínky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15819
20.4.20 16:50

Co si pod tím pojmem představuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35733
20.4.20 17:06

Myslíš outsourcing?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.20 17:09

@Zumpa Já si pod tím představuji to, že částečně se zpracovává účetnictví v sídle firmy a částečně někde jinde. Lze to?

• Citovat
  • Upravit
33005
20.4.20 17:10

Taky netuším, co si pod tím představit. Jako že vlezeš z domova do SAPu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.4.20 17:12
@Anonymní píše:
@Zumpa Já si pod tím představuji to, že částečně se zpracovává účetnictví v sídle firmy a částečně někde jinde. Lze to?

Jo lze a mám dost zkušeností (jak z toho, že jsme část agendy předávali jinam naopak něco jiného migrovali k nám).
Osobně jsem jakožto reprezentant operativy zastánce nechat to tam, kde je business a kde tomu rozumí od A do Z. Leč management to vzhledem k úspoře nákladů (přesun do low-cost countries) apod. vidí většinou dost odlišně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35733
20.4.20 17:13
@Anonymní píše:
@Zumpa Já si pod tím představuji to, že částečně se zpracovává účetnictví v sídle firmy a částečně někde jinde. Lze to?

Jj to sme měli ve firmě do firmy v Polsku. Otřesný, vůbec tomu nerozuměli a když se to někdo konečně naučil tak v té firmě skončil, práci pořádně nepředal, takže zase všechno znova, stejný chyby atd. Takze oproti úspoře sme meli 2× tolik prace jak predtim.Ale myslím, že jsme na tom byli ještě dobře proti firmám co jim to dělali v Indii. Pokud by vám to dělala česká firma, která tomu rozumí a zná český zákony tak proč ne, ale to se většinou nevyplatí a dává se to někam kde jsou menší mzdy.

Příspěvek upraven 20.04.20 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
20.4.20 17:14

Záleží na firmě, zda tuto možnost má.
Výhody to má, hlavně pokud máš třeba děti nemocné, nebo jsi na mateřské.
Nevýhody - doma prostě s dětmi na to nemám klid a běžně často odbíhám. Už se těším až budu chodit zase do práce (i když jen 2× týdně), ale tam si prostě odpočinu :nevim: část papírů dělají kolegyně a já to pak zpracuji doma.
Tak to je ale klasicky HO nebo nevím, co máš na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15819
20.4.20 17:18
@Anonymní píše:

Ano, lze. Běžně to tak pro firmy připravuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.4.20 17:25

@JancaS84 Neměli jste náhodou slavný Infosys?
Ale souhlasím, že zlatý Polák oproti Indovi.

Taky jsem zažila, jak to po asi 5 letech z Indie raději migrovali zpátky pod vlastní shared centrum. :lol:

Příspěvek upraven 20.04.20 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.20 17:27

@jiti81 Jo, myslela jsem to takhle. Netuším, co je k tomu vše potřeba - co se týče programu. Momentálně to nejde, vše je ve firmě. Jak se vše ukládá? Není problém v přenosu dat? Jaká je finanční náročnost? Co vše dělají kolegyně a co ty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.20 17:28

@Zumpa Můžeš mi o tom napsat víc? Co třeba si vše dělají sami, co děláš ty? Není problém s ukládáním, zálohováním dat?

• Citovat
  • Upravit
33005
20.4.20 17:30
@Anonymní píše:
@jiti81 Jo, myslela jsem to takhle. Netuším, co je k tomu vše potřeba - co se týče programu. Momentálně to nejde, vše je ve firmě. Jak se vše ukládá? Není problém v přenosu dat? Jaká je finanční náročnost? Co vše dělají kolegyně a co ty?

To ti nikdo neřekne, nikdo neví, o co se přesně jedná. Prostě ta cizí firma musí mít stejný systém, musí tam fungovat IT propojení. Vy jim musíte dát manuály, musíte si nastavit procesy, RACI. Hodně doporučuji nezanedbat relation a change management, jinak se z toho pak po go-live s prominutím pokakáte.
Co se dokumentace týče, existuje prostě elektronický archiv v nějaké podobě (buď přímo v účetním programu, nebo někde na cloudu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15819
20.4.20 17:32
@Anonymní píše:
@Zumpa Můžeš mi o tom napsat víc? Co třeba si vše dělají sami, co děláš ty? Není problém s ukládáním, zálohováním dat?

Záleží jak kde. V ideálním případě je to tak, že finanční systém běží ve firmě a zaměstnanci mají vzdálený zabezpečený přístup z domova, kde pracují v podstatě ve stejném režimu, jako kdyby seděli v kanceláři. Možností, jak to řešit je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.4.20 17:34
@Zumpa píše:
Záleží jak kde. V ideálním případě je to tak, že finanční systém běží ve firmě a zaměstnanci mají vzdálený zabezpečený přístup z domova, kde pracují v podstatě ve stejném režimu, jako kdyby seděli v kanceláři. Možností, jak to řešit je spousta.

Ale to je vzdálený přístup pro (kmenové) zaměstnance. Ne outsorcing účetních (či jakýchkoliv jiných) aktivit na třetí stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat