Vzdělání partnerů - anketa

Anonymní
21.9.24 19:39

Vzdělání partnerů - anketa

Je více šťastných dlouholetých párů ve vašem okolí, kdy je MUŽ SŠ a ŽENA VŠ, než oba VŠ?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
21.9.24 19:43

A žena vs a muž ss…máš tam mnoho jinych možnosti neuvedeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 19:46

@Mejdlom Zajímají jen tyto 2 možnosti, kt. jsou napsány v anketě. Není to výčet všech kombinací.

• Citovat
  • Upravit
37286
21.9.24 19:53

Znám minimálně 4 páry (možná i vic) včetně nás, kde má žena VŠ a muž SŠ a funguje to dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 20:02

@JancaS84 Právě to mě zajímá. Mám vypozorované, že kombinace muž sš a žena vš se jeví být mnohdy ideálně. Samozřejmě neplatí vždy a všude.

• Citovat
  • Upravit
10145
21.9.24 20:03

Blbě položený dotaz.
Manžel SOŠ + zahraniční kurzy, kvalifikace (každé dva roky jezdí na nové zkoušky do Maďarska), často má tady školení. Dělnická profese, dělá předáka skupině chlapů. Já VŠ + postupně další doplnění kvalifikace. Problém žádný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10116
21.9.24 20:05

Nelustruju okolní páry stran vzdělání, takže nemůžu provést statistku :mrgreen:
Každopádně si myslím, že rozdíl 1 stupně vzdělání je nepodstatný a nemá na kvalitu vztahu vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 20:07

@Kelsey1 Tak na něj nereaguj a nekritizuj. Dotaz je zcela položen ok, jen je kupodivu, jak ho mohou někteří vnímat. To není anketa, ve kt. musíš obhajovat vzdělání svého muže.

• Citovat
  • Upravit
37286
21.9.24 20:07
@Anonymní píše: Více

No vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak jsem nikdy neměla partnera s vyšším vzděláním než mám já. Ale mě je v podstatě jedno jaký má člověk vzdělání. Záleží co má člověk v hlavě a jaký je. Znám spoustu lidí co mají nižší vzdělání a jsou to schopni a chytří lidé a naopak vysokoškoláky co jsou absolutně nepoužitelni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
21.9.24 20:14

Odpověděla jsem ti slušně. Tak nechápu, proč ta tvá arogance a afektovanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
21.9.24 20:20

Ta otazka neni dobre polozena, znam mnoho paru, kde jsou oba VS a jen asi 2 s tou druhou kombinaci. Musim tedy odpovedet ne, ale vubec to neznamena, ze ty dva nejsou stastne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
21.9.24 20:27

Jsme spolu od minuleho stoleti. Ja vs, on ss. Aktualne studuje na vs, snad se to na nasem vztahu neprojevi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25000
21.9.24 20:45

V generaci mých rodičů znám nekolik páru, kde má žena vyšší vzdělání než muž a jsou šťastní (manželé více jak 25 let), u mě a manžela to taky tak je a k těm 20 letům spolu nemáme daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4442
21.9.24 22:06

Opravdu se tady hrotí vzdělání, jo? :mrgreen: Znám paní která má VŠ a její manžel učňák. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.9.24 22:35

Ideální je, pokud jsou oba lidé na podobné intelektuální úrovni. Četl jsem k tomu i nějakou studii že tohle nastává pokud je rozdíl IQ do 20 bodů. Pokud je ten rozdíl větší, tak si lidé přestávají rozumět. Vzdělání v tomhle není až tak směrodatné, protože to intelektuální úroveň nezaručuje, navíc je propastný rozdíl mezi nároky v rámci jednotlivých VŠ i SŠ. Nemají v těch párech které znáš ženy třeba humanitní VŠ (ekonomka, sociální vědy) a muži technickou SŠ (stavebka, strojka)? Tam mi příjde že je to co do obtížnosti 1:1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí