Vzit práci, kterou nechci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.3.25 19:24

Vzit práci, kterou nechci?

Hezký večer, potřebuju se poradit. Měsíc a kousek hledám práci, situace je taková, že nabídka práce je tady u nás, alespoň pro ženy tragická. Odpovídám na inzeráty, kde splňuji požadavky a v 90% mně ani nepozvou na pohovor. Dělala jsem vedoucí prodejny. Dnes mě teda přijali na místo operátora výroby, je to práce na tři směny, finančně si polepším jen minimálně. Nechci dělat noční, vstávat ve 4 ráno a práci, o které vím, že mě absolutně nebude bavit, ani naplňovat. Někam už jsem se vypracovala a nechci dělat práci, kterou dělají i lidé se základním vzděláním. Na druhou stranu mám ale hrozný strach, že jinou práci nenajdu, a teď nevím, jestli práci raději vzít nebo ještě hledat dál. Říkám si, že měsíc není tak dlouhá doba, ale vždycky jsem předcházela rovnou z práce do práce a tohle je pro mě stresující situace. Co byste dělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101534
5.3.25 19:30

Tak ja mam vyssi vzdělání, takze bych ve vyrobe na 3 smeny nedelala. A po mesici mi prijde brzo brat práci silně pod kvalifikaci, narok na podporu je na 5 měsíců, takze bych hledala dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
5.3.25 19:34

To je těžká volba, pokud by mě netlačila finanční situace, tak bych se do té práce nehnala a hledala dal, protože do fabriky můžeš vždycky. Naopak pokud bych věděla, že s penězi z podpory nevyjdu, tak bych do práce nastoupila a u toho hledala dal něco jiného.

Já při studiu do takové fabriky chodila a nikdy víc, naopak když někdo chodí do práce, kde nechce nic řešit, oddelat si svých 8 hodin, je to ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 19:38

Finance mě zatím úplně netrápí, dostala jsem odstupné. Říkala jsem si, že ještě březen bych tomu hledání dala, potom už ta podpora dost klesne.

• Citovat
  • Upravit
1791
5.3.25 19:39

Po měsíci a něco hledání bych nevzala práci, o které vím, že mě nebude bavit. Když člověk dělal v práci s lidmi, těžko ho uspokojí stále se opakující monotónní úkony ve výrobě. Jako studentka jsem byla na brigádě ve výrobě, u pásu, a věděla jsem, že tohle nikdy dělat trvale nechci. Chápu, že v některých lokalitách je to bída, ale i za cenu dojíždění bych tohle nevzala. Klidně bych někde uklízela, to ano. Ale ve fabrice jsem byla na brigádě nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
5.3.25 19:40
@Anonymní píše: Více

Tak to ještě počkej a pohledej něco jiného. Tohle bych brala jako takovou nouzovou variantu, kdybych musela mít na účtě určitý baget třeba na hypo, ale když tě to netizi nemá se cenu nutit do zaměstnání, kde bys chodila s odporem a dřít na nočních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
5.3.25 19:42
@Pe.M.1 píše: Více

Presne, jak jsem psala jako studentka jsem na tom byla jako ty a nikdy víc, opravdu jsem si připadala po par měsích úplně vypatlaně, a to myslím doslova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
5.3.25 19:46

Nechceš dělat na směny, nechceš dělat tu konkrétní práci. Proč ses teda o tu pozici ucházela? :nevim:
Vzhledem k tomu, že 9 z 10 zaměstnavatelů se ti ani neozvou, tak si asi moc vybírat nemůžeš. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.25 19:49

Děkuji všem, nejspíš teda ještě počkám. Já jsem ve výrobě taky kdysi brigádně dělala, takže právě vím, co by mě čekalo a obdivuji lidi, kteří to dokáží dělat roky

• Citovat
  • Upravit
35612
5.3.25 19:51

Já bych to klidně vzala a hledala dál. Budeš ve zkušebce, můžeš skončit kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 19:52
@MartaProchajda píše: Více

Protože už jsem opravdu zoufalá, tak odpovídám na všechno, když mě pozvou na pohovor, tak vždy jdu a potom teprve řeším, co dál

• Citovat
  • Upravit
2671
5.3.25 19:52

Přesně to jsem si taky vždycky říkala, že obdivuji, když to někdo vydrzi třeba 20 let. Ale chápu, někomu právě vyhovuje tw monotónnost, že si udělá svoje..ale pokud si zvykla na práci s lidma, která tě bavila a kde si musela pořád něco řešit, tak opravdu počkej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
5.3.25 20:11

Však měsíc hledání nic není, hledej v klidu dál. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
5.3.25 20:13

Pokud jsi zoufalá, pak vezmi toto a hledej dál. Pokud nejsi zoufalá, jen hledej dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15137
5.3.25 20:14

Nevzala bych takovou praci, nesla bych tam ani na pohovor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat