Vzít si leasing?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.8.24 14:24
@Anonymní píše: Více

Jdi typický křeček v kleci, chodis do práce jen proto, abys mohla utrácet…
Příjmy máš dost vysoké na to, abys nemusela brát auto na půjčku…
S tímhle myšlením budeš celý život chodit do práce, utrácet dovolenkovat, pořizovat auta na úvěr a na důchod zjistíš, že máš možná nejde nasetreno pár stovek tisíc, ale pasivní příjem za dobu svého aktivního života nikde…
V důchodu zaplacete s manželem oba, najednou vám klesnou příjmy o desítky procent a životní úroveň bude jinde.
Budete mít možná splacené bydlení a dítě zabezpečíte jak???
My už dnes máme třetinu příjmu z pasivních zdrojů

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.24 14:39

Jo a taky budu v důchodu krásné vzpomínky na život, který jsem si užila. Kromě toho nebudu mít našetřených pár set tisíc, protože v investicích máme vyšší částky, než na spořícím účtu.
Dítě je zabezpečené dobře, ale není moje povinnost ho zabezpečit na celý život.
Taky nepíšeš nic o tom, kolik ti je. Promiň, ale pochybuju, že třicátník má dnes v pasivních příjmech třetinu příjmů. My třicátníci jsme totiž museli nejdřív studovat, pak pracovat, položit základ na hypotéku, potom přišlo dítě a teprve potom jsme mohli začít tvořit rezervy. Třeba nám nikdo nic nedal, všechno jsme si zaplatili sami.

• Citovat
  • Upravit
9032
31.8.24 14:42

No pri vašem příjmu jsi bohužel negramotná. Těch zbývajících 200 tis je pakatel. Pro vašem příjmu bys je měla -mohla mít za 5 měsíců. Pokud si musíš brát leasing, abys měla v čem jezdit, tak se na to raději vykašli. Koupě nového auta, pokud na něj nemám zbytné peníze hned, je ekonomická kravina.., pokud musíš jít to leasingu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 14:53
@alisekR píše: Více

Kde zase píšu, že musím? Já psala, že starší auto co je v dobrém stavu mám. Představ si, dokonce máme dvě auta a obě jsme koupili za hotové. Stejně tak jsme loni za spořáku třeba dělali novou terasu a kupovali vířivku.
Ne, vážně nejsem finančně negramotná, když nemám na běžném účtu xy peněz.

• Citovat
  • Upravit
8
1.9.24 19:26

Myslím, že brát si půjčku na auto není dobrý nápad a raději bych se tomu vyhnul (tj. včetně leasingu).

Že vám „odborníci na internetu“ každé auto pohaní, to je běžné.

Já osobně preferuju koupi nového auta - nechci se o auto starat a mám rád přiměřenou jistotu, že dojedu kam potřebuju. Ale nezavrhuji, když si někdo koupí ojetinu. Ušetřit se tím určitě dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.24 19:53

@soustos my jsme si nikdy kromě hypotéky žádný úvěr nevzali. Auta jsme měli vždy za hotové a ačkoli starší, byly vždycky spolehlivé. Nejspíš se na to auto teď vyprdnu. Tomu mému nic není a nedávno jsem investovala do opravy klimatizace.
V červenci moje auto z roku 2008 bez zaváhání ujelo cestu 800 km tam a 800 km zpět, ale menší obavy jsem teda měla. Říkala jsem si, že kdybych měla novější auto, mohli jsme míň lítat a víc jezdit autem.

• Citovat
  • Upravit
26
3.4.25 00:59

Holky můžete mě některá nasměrovat, kam se zajít podívat po kvalitním ojetém autě? Dá se vybrat slušné auto tak do 200 tisíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.25 09:27

Paní Jalenko. Úplně nejlépe od soukromého prodejce. Bazoš, sauto atd. Nejlépe zavést před koupí do servisu, kterému věříte, na kontrolu stavu vozu, příp. i zaplatit technika, který s vámi za prodejcem dojede. Hlavně se neridte předchozí nastrčenou osobou z Áček. Tam samozřejme auto koupit lze, ale těm prověřeným vozům se musím smát. To je samozřejmě úplný nesmysl. Jak to vykoupí, tak to prodají a ještě to oholí. Smluvně kupujete vrak atd. To jsou legální šmejdi na úrovni prodejců hrnců, ale to člověk pozná až se zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel