Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
Jo a taky budu v důchodu krásné vzpomínky na život, který jsem si užila. Kromě toho nebudu mít našetřených pár set tisíc, protože v investicích máme vyšší částky, než na spořícím účtu.
Dítě je zabezpečené dobře, ale není moje povinnost ho zabezpečit na celý život.
Taky nepíšeš nic o tom, kolik ti je. Promiň, ale pochybuju, že třicátník má dnes v pasivních příjmech třetinu příjmů. My třicátníci jsme totiž museli nejdřív studovat, pak pracovat, položit základ na hypotéku, potom přišlo dítě a teprve potom jsme mohli začít tvořit rezervy. Třeba nám nikdo nic nedal, všechno jsme si zaplatili sami.
@Anonymní píše: Více
No pri vašem příjmu jsi bohužel negramotná. Těch zbývajících 200 tis je pakatel. Pro vašem příjmu bys je měla -mohla mít za 5 měsíců. Pokud si musíš brát leasing, abys měla v čem jezdit, tak se na to raději vykašli. Koupě nového auta, pokud na něj nemám zbytné peníze hned, je ekonomická kravina.., pokud musíš jít to leasingu.
@alisekR píše: Více
Kde zase píšu, že musím? Já psala, že starší auto co je v dobrém stavu mám. Představ si, dokonce máme dvě auta a obě jsme koupili za hotové. Stejně tak jsme loni za spořáku třeba dělali novou terasu a kupovali vířivku.
Ne, vážně nejsem finančně negramotná, když nemám na běžném účtu xy peněz.
Myslím, že brát si půjčku na auto není dobrý nápad a raději bych se tomu vyhnul (tj. včetně leasingu).
Že vám „odborníci na internetu“ každé auto pohaní, to je běžné.
Já osobně preferuju koupi nového auta - nechci se o auto starat a mám rád přiměřenou jistotu, že dojedu kam potřebuju. Ale nezavrhuji, když si někdo koupí ojetinu. Ušetřit se tím určitě dá.
@soustos my jsme si nikdy kromě hypotéky žádný úvěr nevzali. Auta jsme měli vždy za hotové a ačkoli starší, byly vždycky spolehlivé. Nejspíš se na to auto teď vyprdnu. Tomu mému nic není a nedávno jsem investovala do opravy klimatizace.
V červenci moje auto z roku 2008 bez zaváhání ujelo cestu 800 km tam a 800 km zpět, ale menší obavy jsem teda měla. Říkala jsem si, že kdybych měla novější auto, mohli jsme míň lítat a víc jezdit autem.
Holky můžete mě některá nasměrovat, kam se zajít podívat po kvalitním ojetém autě? Dá se vybrat slušné auto tak do 200 tisíc?
Paní Jalenko. Úplně nejlépe od soukromého prodejce. Bazoš, sauto atd. Nejlépe zavést před koupí do servisu, kterému věříte, na kontrolu stavu vozu, příp. i zaplatit technika, který s vámi za prodejcem dojede. Hlavně se neridte předchozí nastrčenou osobou z Áček. Tam samozřejme auto koupit lze, ale těm prověřeným vozům se musím smát. To je samozřejmě úplný nesmysl. Jak to vykoupí, tak to prodají a ještě to oholí. Smluvně kupujete vrak atd. To jsou legální šmejdi na úrovni prodejců hrnců, ale to člověk pozná až se zkušenosti.
Jdi typický křeček v kleci, chodis do práce jen proto, abys mohla utrácet…
Příjmy máš dost vysoké na to, abys nemusela brát auto na půjčku…
S tímhle myšlením budeš celý život chodit do práce, utrácet dovolenkovat, pořizovat auta na úvěr a na důchod zjistíš, že máš možná nejde nasetreno pár stovek tisíc, ale pasivní příjem za dobu svého aktivního života nikde…
V důchodu zaplacete s manželem oba, najednou vám klesnou příjmy o desítky procent a životní úroveň bude jinde.
Budete mít možná splacené bydlení a dítě zabezpečíte jak???
My už dnes máme třetinu příjmu z pasivních zdrojů