Vzít si sick days?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.6.23 22:01

Vzít si sick days?

Jsem vyšťavená z práce, která je psychicky náročná+ úzkostná porucha.
A přemýšlím, jestli si vzít na zbytek týdne sick days. Asi bych měla. Ale mám výčitky, jak to tam kolegyně zvládne a co na to šéf. Jenže opravdu melu z posledního. Otázka je jestli to pomůže a nebude potřeba pak neschopenka.

Vy, co máte psychické problémy, jak řešíte když je vám přechodně hůř?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8460
13.6.23 22:17

Je ti blbě – vem si sick days. Neřeš kolegyni, neřeš šéfa. Pokud to neděláš opakovaně, je to ok. A lepší, než se zhroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
13.6.23 22:26
@Anonymní píše:
Jsem vyšťavená z práce, která je psychicky náročná+ úzkostná porucha.
A přemýšlím, jestli si vzít na zbytek týdne sick days. Asi bych měla. Ale mám výčitky, jak to tam kolegyně zvládne a co na to šéf. Jenže opravdu melu z posledního. Otázka je jestli to pomůže a nebude potřeba pak neschopenka.Vy, co máte psychické problémy, jak řešíte když je vám přechodně hůř?

Vzala bych si sick days, kdyz to nepomuze, pak neschopenku a behem ni zvazila jinou praci.

• Citovat
  • Upravit
11777
14.6.23 00:16

Když odpadneš úplně, bude to pro všechny ještě horší. Vezmi si sick days, vydechni si a uvidíš, jestli to pomůže. Jestli to máš takhle napnuté dlouhodobě, zkus zvážit změnu práce. Zdraví máš jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.23 05:38

Taky hlasuju pro sick days a vydechnutí. Z příspěvku mi nevyznívá, že bys je nějak zneužívala, tak v tom nevidím problém, proto je máte. Kdybys byla nemocná fyzicky, bylo by jasné, že se potřebuješ vyležet, nemoc se na kolegyně neohlíží. A tady je to totéž, přestože chápu, že ta hranice působí rozostřeně.

A když to nepomůže, tak utíkej k lékaři. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.23 06:56

Děkuju za reakce. Ne, nezneužívám toho. Někdy v únoru jsem byla doma 3 dny, ale to byla viróza a lehly jsme s kolegyní obě.
Teď je to poprvé psychika. Já se léčím, beru léky, chodím pravidelně na terapie, ale podle psycholožky jsem teď přetížená. Takže si beru volno a doufám, že se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit
14.6.23 07:05
@Anonymní píše:
Děkuju za reakce. Ne, nezneužívám toho. Někdy v únoru jsem byla doma 3 dny, ale to byla viróza a lehly jsme s kolegyní obě.
Teď je to poprvé psychika. Já se léčím, beru léky, chodím pravidelně na terapie, ale podle psycholožky jsem teď přetížená. Takže si beru volno a doufám, že se to zlepší.

Super, jsem ráda, že ses tak rozhodla! :potlesk: Ať je líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
14.6.23 07:44
@Anonymní píše:

a co bude až se po sick days vrátíš do práce? budou tě tam ty problémy čekat nevyřešené a bude to ještě horší, nebo někdo tvou agendu vyřeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.23 08:08
@stinga píše:
a co bude až se po sick days vrátíš do práce? budou tě tam ty problémy čekat nevyřešené a bude to ještě horší, nebo někdo tvou agendu vyřeší?
Žádná agenda k řešení tam na mě nečeká.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.23 08:09
@broskvová zmrzlina píše:
Super, jsem ráda, že ses tak rozhodla! :potlesk: Ať je líp!

Děkuju. Taky jsem ráda.

• Citovat
  • Upravit
76005
14.6.23 08:13
@Anonymní píše: Žádná agenda k řešení tam na mě nečeká.

tak to je dobře, pak má sick days smysl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.23 21:59

Vývoj této fáze, kde finálem může být konec

Nastoupila jsem před týdnem do práce, která je Vámi popisována celkem podobně, přepracovanost + úzkostné stavy z firemního nezdravého prostředí mezi zaměstnanci apod. Po týdnu jsem se zhroutila, když jsem zjistila, že mne zavazují k dalším dvoum pozicím a má záuční doba misto 3 měsíců musí být provedena do týdne. Pak mi tam začalo vše dávat smysl. Zaměstnanci jsou pouze stroje a pokud Vás tam někdo uvidí pít kafe vícekrát za den, tak mají pocit, ze Váš úvazek není zcela naplněn a začnou zkoumat, jak je možné, že na to máte vůbec čas! Ve finále finance rozhodnou spojit dvě podobná pracovní místa v jeden úvazek a Vy dříve nebo později dostanete padáka, aspoň tedy v mé vysněné nové společnosti ;) Každopádně sick days si rozhodně vyberte, ale začněte myslet na své psychické a fyzické zdraví, protože jestli nejste jednatelka firmy, tak Vám zdraví průměrný výdělek nepomůže zdraví napravit a do konce života budete pouze v depresi s náběhem k syndromu vyhoření. Kdyby měl někdo dotaz, jak to budu řešit já, tak naprosto lehce, pokud se vedení nebude cokoliv líbit, měním zaměstnání a radši půjdu do fabriky, kde vypnu po šichtě knoflík
od stroje a hurá domu. Než abych dál domů ještě tahala notebook a dělala práci po večer či víkendech, nevěnovala se rodině hlavně, aby mělo vedení pocit, že mě nesmírně baví práce pro firmu, kde každý jeden druhého jen pomlouvá, vedení sděluje informace, které nejsou úplně správné a fér vůči zaměstnancům. Takže všem radím, vyserte se na to, dokud to jde.Se zkušenostmi dostanete práci co nevidět jinde, hlavní je, aby se z Vás nestal blázen kvůli profitu jednatelů!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat