Zničení lidé z práce

75
12.6.23 07:50

Zničení lidé z práce

Vysvětlete mi dnešní dobu a lidi jak žijou a jak to řeší? Práce se dneska dává jednomu člověku tolik, kolik by to měli třeba normálně vykonávat dva nebo více personálu.
Jak to dělají lidi, kteří mají psychické problémy, kvůli kterým jsou více unavení, protože je ta psychika vyčerpává a tím pádem jsou v práci pomalejší a nestíhají to v práci nebo už nemůžou a musí přesto makat až do kolapsu natož, když k tomu mají ještě problémy se zády, kvůli kterým také tu práci nezvládnou tak dobře vykonávat.
Id vám nedají, práci která by pro toho člověka splňovala podmínky, na jeho míru aby nechodil tak zničenej, taky ne.
Takže jako co, jenom vyhazování a vyřízení lidi, kteří zoufale kvůli zdravotním problémům nemůžou sehnat práci nebo jí seženou ale jsou úplně na omdlení denně z ní, kvůli vysokým nárokům, pak ho stejně vyhodí???!! :think:
PS: a nepište, že ať jde sehnat jinou práci, která mu bude vyhovovat, když v dnešní době práce skoro žádná není, člověk si nemůže moc vybírat a je rád, že vůbec něco sežene. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15876
12.6.23 07:54
@MightyZett píše:
Vysvětlete mi dnešní dobu a lidi jak žijou a jak to řeší? Práce se dneska dává jednomu člověku tolik, kolik by to měli třeba normálně vykonávat dva nebo více personálu.
Jak to dělají lidi, kteří mají psychické problémy, kvůli kterým jsou více unavení, protože je ta psychika vyčerpává a tím pádem jsou v práci pomalejší a nestíhají to v práci nebo už nemůžou a musí přesto makat až do kolapsu natož, když k tomu mají ještě problémy se zády, kvůli kterým také tu práci nezvládnou tak dobře vykonávat.
Id vám nedají, práci která by pro toho člověka splňovala podmínky, na jeho míru aby nechodil tak zničenej, taky ne.
Takže jako co, jenom vyhazování a vyřízení lidi, kteří zoufale kvůli zdravotním problémům nemůžou sehnat práci nebo jí seženou ale jsou úplně na omdlení denně z ní, kvůli vysokým nárokům, pak ho stejně vyhodí???!! :think:
PS: a nepište, že ať jde sehnat jinou práci, která mu bude vyhovovat, když v dnešní době práce skoro žádná není, člověk si nemůže moc vybírat a je rád, že vůbec něco sežene. :zed:

Nemám ten pocit, naopak, nároky na výkon lidí brutálně klesají, protože je čím dál tím více různých bebíček. Začíná být standard, že lidé nezvládají práci jak po fyzické, tak po psychické stránce. Vzniká tu nová generace poloneschopných lidí a i očividných lemplů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
12.6.23 08:00

@Zumpa A ty ses nechal nachytat na úplně blbou diskuzi :D. Zakladatel chce jen rozpoutat bitvu. Vidím to na typického diskutéra pod články na seznamu. Všechno blbě, bída, svrab, neštovice, kapitalisté tyjici z mozolu chudiny. Chybí tam jen,,U krajíci nám berou práci".

Příspěvek upraven 12.06.23 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
12.6.23 08:05
@inkakřivák píše:
@Zumpa A ty seš nechal nachytat na úplně blbou diskuzi :D. Zakladatel chce jen rozpoutat bitvu. Vidím to na typického diskutéra pod články na seznamu. Všechno blbě, bída, svrab, neštovice, kapitalisté tyjici z mozolu chudiny. Chybí tam jen,,U krajíci nám berou práci".

A zároveň sosají dávky, nemakačenka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 08:06

Já sama jsem to vyřešila tak že jsem začala pracovat sama na sebe dle svých představ, zezacatku to bylo docela skromné hospodaření, no ale měla jsem práce tolik kolik jsem zvládla a to mi vyhovovalo. Dnes mám firmu s 15 lidmi, skoro všechno jsou to nějak pracovně „hendikepovani“ - mámy na návratu z mateřské, HO z lokalit kde práce není jezdící jednou týdně, zdravotní omezení apod. Mají zkrácene úvazky, pracovní doby dle dohody, prostě takové individuální plány. Já sama jsem se léčiva s depresemi a uzkostmi, mám adhd a PAS, vrozenou vadu páteře. Chce to hledat vstricneho zaměstnavatele který ocení pracovitost a spolehlivost v dohodnutém, i když třeba menším rozsahu.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
12.6.23 08:22
@MightyZett píše:
PS: a nepište, že ať jde sehnat jinou práci, která mu bude vyhovovat, když v dnešní době práce skoro žádná není, člověk si nemůže moc vybírat a je rád, že vůbec něco sežene. :zed:

Moje zkušenost z předchozího zaměstnání je taková, že čím víc sem byla aktivní a makala, tím méně oblíbená sem v kolektivu byla. Takže ne, nemusí se všude dřít do úmoru. A ID jen tak už ti holt nikdo nedá, jsou lidé, kteří jsou ve špatném stavu psychickém aj fyzickém a stále jim dávku ubírají. Máš 2 zdravé ruce a 2 zdravé nohy?

• Citovat
  • Upravit
7333
12.6.23 08:30

Od nového roku dělám pouze na 0,75 úvazku, mám něco se srdcem, křečové žíly atd. Ještě letos mi bude 52let. Tedy práci zvládám, ale jen proto, že je to zkrácený. Normy se zvýšují a zkracují se přestávky. Jsem v situaci, kdy si můžu dovolit dělat cca za 22kč místo cca 28 kč čistého. Proč? Nemám dluhy, bydlím ve vlastním, nemám děti atd. Ovšem, když se stane, že o 25let mládší kolegyně chce změnit práci kvůli náročnosti plnění normy něco je špatně, nemyslíte? Já mám průměr 225 ( norma se během roku zvýšila ze 200 na 220 ), ona má asi kolem 200. Když balím malé položky je to ok, ale co když balím velké a těžké položky?? Chtěl bych vidět @sirikit jak plní normy. V současnosti mi byla zvýšena hodinová mzda z 200kč na 205 kč. To je úspěch. P. S: Nějak mi přijde, že na ukrajince není taková přísnost. P:S. V současnosti nechci hledat novou práci, neb mi bylo řečeno, že jsem prý stará. To jsem to zas dopracovala. Do důchodu se má chodit v 68:jak má být člověk v 52 letech starej? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
12.6.23 08:35

Je to velmi zvláštní, neústále se zvýšuje věk na odchod do penze, ale po padesátce už je člověk odepsanej u potenciálních zaměstnavatelú, protože je „starej“. Přemýšlel někdo o tom ve vládě? Chápete to někdo?? :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
12.6.23 08:37
@Božislava píše:
Je to velmi zvláštní, neústále se zvýšuje věk na odchod do penze, ale po padesátce už je člověk odepsanej u potenciálních zaměstnavatelú, protože je „starej“. Přemýšlel někdo o tom ve vládě? Chápete to někdo?? :cert: :cert: :cert:

A nemeli by o tom premyslet spis ti zaměstnavatelé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15876
12.6.23 08:41
@inkakřivák píše:
@Zumpa A ty ses nechal nachytat na úplně blbou diskuzi :D. Zakladatel chce jen rozpoutat bitvu. Vidím to na typického diskutéra pod články na seznamu. Všechno blbě, bída, svrab, neštovice, kapitalisté tyjici z mozolu chudiny. Chybí tam jen,,U krajíci nám berou práci".

Já skočím na každý lep :)
Btw dnes vyšel článek , který do určité míry popisuje dnešní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8508
12.6.23 08:42

@Božislava Jako že nechceš hledat novou práci, protože Ti NĚKDO řekl, že jsi stará? Co je to za blbost? Hledat můžeš vždycky, přeci nemusíš z té původní hned odcházet. Nebo nechápu.

My půjdeme do důchodu nejspíš v 70, takže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.6.23 08:44

@Zumpa a to je právě ono, lidi nemají a neznají slovo soucit a pochopení. Každej dneska myslí jenom na sebe a na ostatní se vykašle. Ještě se lidi diví, že čím dál tím víc lidí je u psychiatrů a psychologů.
Protože dneska jsou lidi arogantní hlupáci a to jste zrovna přímo jeden z nich, všechno jen zlehčovat a ze všeho si dělat srandu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15876
12.6.23 08:46
@Božislava píše:
Od nového roku dělám pouze na 0,75 úvazku, mám něco se srdcem, křečové žíly atd. Ještě letos mi bude 52let. Tedy práci zvládám, ale jen proto, že je to zkrácený. Normy se zvýšují a zkracují se přestávky. Jsem v situaci, kdy si můžu dovolit dělat cca za 22kč místo cca 28 kč čistého. Proč? Nemám dluhy, bydlím ve vlastním, nemám děti atd. Ovšem, když se stane, že o 25let mládší kolegyně chce změnit práci kvůli náročnosti plnění normy něco je špatně, nemyslíte? Já mám průměr 225 ( norma se během roku zvýšila ze 200 na 220 ), ona má asi kolem 200. Když balím malé položky je to ok, ale co když balím velké a těžké položky?? Chtěl bych vidět @sirikit jak plní normy. V současnosti mi byla zvýšena hodinová mzda z 200kč na 205 kč. To je úspěch. P. S: Nějak mi přijde, že na ukrajince není taková přísnost. P:S. V současnosti nechci hledat novou práci, neb mi bylo řečeno, že jsem prý stará. To jsem to zas dopracovala. Do důchodu se má chodit v 68:jak má být člověk v 52 letech starej? :zed: :zed: :zed:

Ukrajinci mohou za to, že máš v 52 letech zdevastované tělo? Nespletla ses? Není to spíš chyba Fyjaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.6.23 08:46

@inkakřivák vy raději se ani nevyjadřujte :roll: buďte tak laskavá, protože jste vyplodila jen nesmyslný komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
12.6.23 08:47
@Limi123 píše:
@Božislava Jako že nechceš hledat novou práci, protože Ti NĚKDO řekl, že jsi stará? Co je to za blbost? Hledat můžeš vždycky, přeci nemusíš z té původní hned odcházet. Nebo nechápu.My půjdeme do důchodu nejspíš v 70, takže…

Takže mnoho úspěchů při sekání trávy v parku v 69. Hlavně ať tě neukouše hmyz a dej pozor na odlétavající kusy kamínků či psích hovínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat