Co vás donutilo odejít z práce, kde jste se necítili dobře?

Anonymní
11.6.23 15:03

Co vás donutilo odejít z práce, kde jste se necítili dobře?

Tak někdo mi mohl říci, že jen to samotné “necítím se dobře” stačí k odchodu. To sice ano, ALE: dost často se setkávám s tím, že někdo řeší, že se má kousnout, že práce je málo, lepší si nenajdu, že kritika člověka posouvá dál. To ano, ale co když už 4 roky na sobě makáte, a pořád je vše málo, jste od začátku brána jako slabý kus. Celou ne děli se nervujete, že tam v pondělí zase musíte jít a že na Vás budou pohrdavě koukat. V jejich přítomnosti se necítím dobře a je to zřejmě znát. Z nervů mě bolí břicho, práci si nosím domů a i manžel si stěžuje, že nemám chuť na “své povinnosti”. Já asi jen pořád mevím, zda to jsou dostatečné důvody k od hodu, abych pak nelitovala, a nebo se kouknout. Práce jako taková mě baví, ale to je tak z celku jediné pozitivní.
Proto mě jen zajímá, jaké důvody k odchodu stačili vám a zda ste pak nelitovali.
Já se vždy bojím, že mi jinde bude hůř a nebo že dobrou práci už nenajdu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20915
11.6.23 15:06

A to je takový problém se podívat po nabídkách v okolí a zjistit si stav? Ono se pak jednodušeji rozhoduje, když máš možnost volby. Ale odpověď je ne, nebyl bych na takovém místě ani omylem. Jakmile to ve velkým ovlivňuje pohodu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
11.6.23 15:16
@Anonymní píše:
Tak někdo mi mohl říci, že jen to samotné “necítím se dobře” stačí k odchodu. To sice ano, ALE: dost často se setkávám s tím, že někdo řeší, že se má kousnout, že práce je málo, lepší si nenajdu, že kritika člověka posouvá dál. To ano, ale co když už 4 roky na sobě makáte, a pořád je vše málo, jste od začátku brána jako slabý kus. Celou ne děli se nervujete, že tam v pondělí zase musíte jít a že na Vás budou pohrdavě koukat. V jejich přítomnosti se necítím dobře a je to zřejmě znát. Z nervů mě bolí břicho, práci si nosím domů a i manžel si stěžuje, že nemám chuť na “své povinnosti”. Já asi jen pořád mevím, zda to jsou dostatečné důvody k od hodu, abych pak nelitovala, a nebo se kouknout. Práce jako taková mě baví, ale to je tak z celku jediné pozitivní.
Proto mě jen zajímá, jaké důvody k odchodu stačili vám a zda ste pak nelitovali.
Já se vždy bojím, že mi jinde bude hůř a nebo že dobrou práci už nenajdu.

Ono taky hodně záleží, jaké máš vzdělání, jaké je uplatnění ve Tvém oboru ve Tvém kraji, kolik lidí je závislých na Tvé výplatě a jaké máš jiné platební závazky.
Ano, to co píšeš, úplně stačí k tomu změnit práci. Práce má být radostí nebo aspoň něčím, co člověk akceptuje jako součást svého života, bez psychosomatických projevů.

Ale líp si tuto radu může vzít k srdci někdo, kdo má vzdělání a je velká šance, že najde v dohledné době práci ve svém oboru nebo ji má ještě dřív než podá výpověď než někdo, kdo hákuje ve fabrice na tři směny, protože mu nic jiného nezbývá a na víc nemá. Uvádím schválně příklady ode zdi ke zdi, mezitím je ještě spousta variant.

Zkoušela sis aspoň orientačně projet nabídky ve svém okolí, na některou odpovědět? Nebo absolvovat nezávazně nějaký pohovor?
Ještě před tím by bylo vhodné zeptat se v rámci firmy nebo instituce po mostě s jinou pracovní náplní, pokud Ti nesedí konkrétní práce.

Nikdo Tě nenutí zůstat v práci, která Ti způsobuje psychosomatické potíže. Pokud věříš tomu, co jsi psala, že práce je málo, že kritika posouvá, motáš se v kruhu. Nadměrná kritika ještě nikomu nepomohla a neustálý stres škodí zdraví. Zkus změnit myšlení a poohlédnout se po nové práci, něco pro to udělat. Případně si zjistit možnosti rekvalifikace nebo zvýšení kvalifikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.6.23 15:24

Mě šéfka šikanovala a z nervu mi bylo uplne zle. Odesla jsem odsud a ted mam super pracovni prostredi v nove praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 15:30

Šikana, rýpali se v mém soukromém životě, s kým chodím, s kým mě viděli se někde bavit, s kým jsem byla na obědě…

• Citovat
  • Upravit
72725
11.6.23 15:34

Nepochopím nikoho, komu je fyzicky zle, když má jít do práce, a přesto tam setrvává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 15:51

Přesně tak to mám já! Byli jsme teď s přítelem 14 dní v Egyptě a už když se pobyt blížil ke konci, sem si říkala, jak nechci do práce.
Práce jako taková mě baví. dělám za pc, můžu kdykoliv na wc, kdykoliv se napít..
ALE ZAS
Máme blbou ředitelku, která funguje stylem - nosíš mi dárečky - chlebíčky, povlečení, jídlo ze zahrádky - máš peníze i odměny. Nenosíš - nemáš nic a ještě ti dělá ze života peklo.
V této práci sem 6 let, dělám v Praze a mám 24.000. Většinou poplatím nájem a jídlo a nezbyde mi ani na pořádné boty. Je tam tlak a stres, lidi jsou zlý, vedení je zlý, práce až nad hlavu ale pokud nejste kámoši s ředitelkou, můžete pracovat na 150% a stejně vás nikdo neocení, spíš vám ještě práci přidají.
Výpověď jsem zatím nedala, ale intenzivně hledám něco lepšího, rozeslala jsem pár životopisu a uvidíme. Bojím se dne, kdy tam tu výpověď přinesu. Udělají mi ze života peklo. Peníze nepeníze, snad se hodím marod :oops:

• Citovat
  • Upravit
5156
11.6.23 15:52

Ano, necitit se dobre v praci je duvod odejit. Ja jsem v praci spokojena a stejne se semtam koukam na nabidky prace, co kdyby se objevilo neco jeste lepsiho :D na tvem miste bych uz davno hledala jinou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
11.6.23 16:05

Ja odešla dřív než to došlo tam kde jsi ty. V tu chvíli co jsem ji nesla výpověď jsem ještě váhala, ale pak neskutečná úleva. Teď mám lepší práci lepší prostředí. Firmu kde plat roste ne firmu kde si pro korunu nechají vrtat koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
11.6.23 16:15

Odešla jsem protože moje kolegyně a kamarádka začala lézt do zadku nové ředitelce, takovým způsobem, že mi z toho bylo blivno.
Z kamarádky se stala už jen kolegyně, které nebylo trapné donášet i na mě, říkat ji osobní věci z mé rodiny, které věděla, protože jsme se znaly léta a byly jsme kamarádky.
Nová ředitelka fungovala ve stylu, kdo donáší na druhé, ten má odměny. Předešlý ředitel na to nehrál, čili jsem netušila, že kolegyně je takový podrazák.
Ale karma je zdarma a dohnala i ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20915
11.6.23 16:16

Hlavně dokud budou lidé, kteří si nechají všechno líbit, tak budou existovat i takoví vedoucí. Znám situaci, kdy po hromadné výpovědi letěl i tento neschopný vedoucí a nový si většinu týmu pak vzal zpátky a je to o 200% lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.6.23 17:00

Ještě jsem neodešla. Měla jsem pár zaječích úmyslů, že půjdu pryč, protože něco nevyhovovalo (např. neurotická, uječená, zlá kolegyně atd.). To bylo nejhorší období. Tehdy jsem zůstala, protože ona odešla pro nadbytečnost. Kdyby nešla ona, tak bych odešla. Zatím se vždy našel důvod, abych zůstala. Nějaká motivace, abych nešla pryč. Letos jsem byla připravená, smířená, že opravdu odejdu. Protože jsem odmítla dál dělat jeden svůj úvazek. Otevřeně jsem se zeptala v únoru vedení, jestli mám hledat práci jinde nebo mají jinou nabídku. Mají nabídku. Zatím opět zůstávám. Jestli budu v budoucnu hledat. Asi se nebojím, že práci nenajdu.
Mám celkem rozšířenou síť známostí po okolí. I ve vedení. Takže neměl by být problém. Hlavně bych dostala doporučení od stávajícího zaměstnavatele, kdybych šla třeba pro nadbytečnost. Že nemají třeba lepší uplatnění.

Příspěvek upraven 11.06.23 v 17:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
11.6.23 17:05
@WW2212 píše:
Mě šéfka šikanovala a z nervu mi bylo uplne zle. Odesla jsem odsud a ted mam super pracovni prostredi v nove praci.

Já to stejně, z pohodlne kanceláře makat rukama, do úplně jiného oboru, ale pod takovou magorskou sefovou už jsem nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 18:55

Bohužel neporadím. Jen Tě chci podpořit, chodím také do práce, která mne stresuje po všech směrech natolik, že noc před tím většinou nemohu usnout. Řešení zatím v nedohlednu. Jsem dost omezena časově (péče o 2 malé děti) + relativní nedostatek zaměstnání v místě bydliště. Což samozřejmě není výmluva, ale zkrátka jsem zatím nenašla „odvahu“ odejít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat