Účetní - prémie za audit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.6.23 17:02

Účetní - prémie za audit

Ahoj, prosím o radu účetní. Firma pro kterou pracuji měla letos první rok audit. Vše jsem chystala pro auditorku já, nemáme daňového poradce. Audit dopadl na jedničku, firma mne slíbila odměnu. A mám sama přijít s návrhem na její výši. Ale ja vůbec netuším kolik si mám říct. Nemáte někdo tušení na kolik se to u účetních cení? Je mne jasne, ze je to ucetni od ucetni a firma od firmy, ale přesto alespoň pro orientaci. Děkuji. :kytka: A prosím raději o zachování anonymity. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
9.6.23 17:06

Vycházela bych z času, který jsem tím strávila navíc, a aktuální částkou, kterou bereš na hodinu.
Strávilas 20 hodin, máš 300 na hodinu, to je 6000, zaokrouhluju na 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35528
9.6.23 17:08

Kolik ti to zabralo hodin navíc? Řekla bych si asi tak o 5-10 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
9.6.23 17:25
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu účetní. Firma pro kterou pracuji měla letos první rok audit. Vše jsem chystala pro auditorku já, nemáme daňového poradce. Audit dopadl na jedničku, firma mne slíbila odměnu. A mám sama přijít s návrhem na její výši. Ale ja vůbec netuším kolik si mám říct. Nemáte někdo tušení na kolik se to u účetních cení? Je mne jasne, ze je to ucetni od ucetni a firma od firmy, ale přesto alespoň pro orientaci. Děkuji. :kytka: A prosím raději o zachování anonymity. :)

Kolik účetních má daná firma? Jen vás? Pokud ano, tak aspoň 10 tisíc.

Jen pro doplnění diskutujících: posouzení účetní závěrky auditorem je v okamžiku, kdy je splněna aspoň 1 ze 3 podmínek: aktiva 40 milionů a více, roční úhrn čistého obratu 80 milionů a více, počet zaměstnanců 50 a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.23 17:39

Děkuji za reakce. Připravovala jsem se na to cca měsíc a půl - cca 3 hodiny denně, audit nonstop 4 dny. Ucetni jsem ve firmě jediná. Bývala kolegyně mne nyní psala, ze za audit drive brala 40 tisíc ve firmě stejné velikosti a také firma usetrila tím, ze neměli daňového poradce a vše i v průběhu roku dělala ona jako teď já. Bylo to ale už před 10 lety, takže teď by to byl dvojnásobek. Tak jsem z toho jelen. :mrgreen: Nechci částku prehnat, ale byl to zahul, takže se nechci ani ošidit.

• Citovat
  • Upravit
35528
9.6.23 17:52

Nám daňař na audit teda nikdy nic nechystal. Všechno jsme dělaly samy. On sestavoval přiznání a procházel s hlavní účetní daňový věci, náklady, výnosy atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.23 18:02
@JancaS84 píše:
Nám daňař na audit teda nikdy nic nechystal. Všechno jsme dělaly samy. On sestavoval přiznání a procházel s hlavní účetní daňový věci, náklady, výnosy atd

No pravě priznani atd. dělám taky. V rámci úspor za danare to dělám proste už cele komplet.

• Citovat
  • Upravit
9728
9.6.23 18:13
@Anonymní píše:
No pravě priznani atd. dělám taky. V rámci úspor za danare to dělám proste už cele komplet.

Ale za DPPO máte speciální „prémii“, ne? Teda doufám.

Jediná účetní v podniku, bez daňového poradce, takže odměna za audit 80 tisíc. Hloupý je ten, kdo dává, hloupější je však ten, kdo nebere. Méně mohou dát vždycky.

Společnost bude platit určitě takové 3 miliony na dani z příjmu, samozřejmě může platit i více. Z toho se musí vycházet. 3 míče+ zahučí do černé díry jménem státní rozpočet, proti tomu je 80 tisíc kapka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.23 18:32
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce. Připravovala jsem se na to cca měsíc a půl - cca 3 hodiny denně, audit nonstop 4 dny. Ucetni jsem ve firmě jediná. Bývala kolegyně mne nyní psala, ze za audit drive brala 40 tisíc ve firmě stejné velikosti a také firma usetrila tím, ze neměli daňového poradce a vše i v průběhu roku dělala ona jako teď já. Bylo to ale už před 10 lety, takže teď by to byl dvojnásobek. Tak jsem z toho jelen. :mrgreen: Nechci částku prehnat, ale byl to zahul, takže se nechci ani ošidit.

Pokud jsi to měla jako práci navíc k tomu, co děláš obvykle, těch 80 tisíc bych si řekla. Jako externí účetní bych si za tohle fakturovala cca 100-110 tis.
Záleží samozřejmě i na tom, jaké jsou poměry a zvyklosti u vás ve firmě, kolik bereš na hodinu, jak na tom firma je…

Já přípravu auditu měla kdysi jako součást svojí práce, nebyla to práce navíc a měla jsem to slušně zaplacené v běžné mzdě.

• Citovat
  • Upravit
11782
9.6.23 18:34
@Doctus píše:
Ale za DPPO máte speciální „prémii“, ne? Teda doufám.

Jediná účetní v podniku, bez daňového poradce, takže odměna za audit 80 tisíc. Hloupý je ten, kdo dává, hloupější je však ten, kdo nebere. Méně mohou dát vždycky.

Společnost bude platit určitě takové 3 miliony na dani z příjmu, samozřejmě může platit i více. Z toho se musí vycházet. 3 míče+ zahučí do černé díry jménem státní rozpočet, proti tomu je 80 tisíc kapka.

Tak ta společnost může být klidně i ve ztrátě a nebude na dani z příjmů platit ani korunu. Ale máš pravdu, že v takto velké firmě není 80 tis. žádná velká suma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.6.23 18:52
@Anonymní píše:

No ty kraso! V auditovane firme jedina ucetni, ktera dela i dane! Klobouk dolu, pokud to odborne vsechno davas.

Za audit bych se nestydela si rict minimalne 50tis navic, ale mezi nami, externi audit neni to same jako danova kontrola… takze do budoucna bych radila si najit danoveho poradce k ruce - i kdyz bys ho mela jen pro obcasne dotazy - no a hlavne pak k zastupovani v pripade kontroly z FU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.6.23 18:54
@Titty píše:
Tak ta společnost může být klidně i ve ztrátě a nebude na dani z příjmů platit ani korunu. Ale máš pravdu, že v takto velké firmě není 80 tis. žádná velká suma.

Presne tak, ze ma firma povinny audit jeste neznamena, ze neni v ucetni, nebo dokonce i danove ztrate - i kdyz te danove je lepsi se vyhnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.23 13:35

Problém také trochu je, že majitele tomu úplně extra nerozumí a i mně jeden řekl proč kvůli tomu auditu a přiznání tolik lítám. :mrgreen: Takže se bojím, že pokud si řeknu 50-80 tisíc, což si myslím, že je optimální, že jim vyrazím dech :mrgreen: Auditorka si vzala za 4 dny 150 tisíc a majitele málem kleplo. Tak se obávám, že je dorazím. :mrgreen: Ale řeknu to, protože duben a květen jsem tomu věnovala dost volného času i pár víkendů. Firma je hodně v plusu, ale znáte to…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.23 13:38

Jo a prémie za přiznání nedostávám, to myslím teď bude bráno dohromady s tím auditem. Dříve tam s mojí předchůdkyní byl i daňař, po mém nástupu půl roku ještě taky, ale pak časem neznali, že daňař nemusí chodit tak často, až ho přestali zvát úplně. To se mně samozřejmě nelíbilo, raději bych byla jištěná, ale nic jsem nenadělala. Takže úspora i za daňového poradce. Já tu úsporu na platu nepocítila. :mrgreen: S platem jsem ale jinak vcelku spokojená, fajn kolektiv tam také docela je. Ale toto bylo hodně práce nad rámec.

• Citovat
  • Upravit
9728
10.6.23 13:39
@Anonymní píše:
Problém také trochu je, že majitele tomu úplně extra nerozumí a i mně jeden řekl proč kvůli tomu auditu a přiznání tolik lítám. :mrgreen: Takže se bojím, že pokud si řeknu 50-80 tisíc, což si myslím, že je optimální, že jim vyrazím dech :mrgreen: Auditorka si vzala za 4 dny 150 tisíc a majitele málem kleplo. Tak se obávám, že je dorazím. :mrgreen: Ale řeknu to, protože duben a květen jsem tomu věnovala dost volného času i pár víkendů. Firma je hodně v plusu, ale znáte to…

Pokud si auditorka vzala 150 tisíc, tak si řekněte o 100. A šéf ať si dá nitroglycerin. No upřímně, mě by kleplo taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat