Dovolena a ukonceni pp
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj prosím o radu. Jsem v zaměstnání 3 roky. Bohužel situace je taková že mi zamestnavatel dělá naschvaly a já bych ráda odešla. Smlouvu mám na dobu neurčitou a dovolenou mám ještě na 10 dní z 20. Už mám jinou práci kde mi chtějí okamžitě a proto bych ráda ukončila pp ihned dohodou ale nevím jak s tím zbytkem dovolené. Ještě také nevím jak to udělat protože se mi zaměstnavatel vyhyb nereaguje na telefony na SMS a to ještě ani neví že chci skoncit… proto jsem myslela že bych si vzala zbytek dovolené a během té bych se snažila ho sehnat jenže taky mi ji nemusí odsouhlasit.
Zbytek dovolené ti může proplatit nebo převést k novému zaměstnavateli. Ale zásadní věc, že s tím ukončením pracovního poměru musí souhlasit. Jinak musíš dát výpověď a poběží ti dvouměsíční výpovědní lhůta od července.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj prosím o radu. Jsem v zaměstnání 3 roky. Bohužel situace je taková že mi zamestnavatel dělá naschvaly a já bych ráda odešla. Smlouvu mám na dobu neurčitou a dovolenou mám ještě na 10 dní z 20. Už mám jinou práci kde mi chtějí okamžitě a proto bych ráda ukončila pp ihned dohodou ale nevím jak s tím zbytkem dovolené. Ještě také nevím jak to udělat protože se mi zaměstnavatel vyhyb nereaguje na telefony na SMS a to ještě ani neví že chci skoncit… proto jsem myslela že bych si vzala zbytek dovolené a během té bych se snažila ho sehnat jenže taky mi ji nemusí odsouhlasit.
Pokud s dohodou bude souhlasit druhá strana, tak máš vyhráno. Já taky chtěla na dohodu, ředitelka nesouhlasila, takže jsem mi výpověď běžela od prvního a cca 20 dní jsem si vybrala dovolené, takže jsem tam byla dýl jak měsíc, namísto plných 2 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobre ale mám na zbytek dovolené nárok? Když z20 dní mi zbývá 10?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Proč by jsi na ní neměla nárok? I kdyby jsi měla 5 dní dovolené, tak pořád na ní máš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korn123 myslela jsem si ze na celou dovolenou mám nárok až třeba ke konci roku ale tím že ukončíme pp prakticky v červnu tak zbytek roku už tam nebudu a těch 20 dní je na celý rok ne?
ja fakt nevím vzhledem k tomu že mi nereaguje na nic chci být připravena a tyto věci neznam ![]()
- Citovat
- Upravit
No pokud máte za celý rok 20 dní dovolené a ty skončíš v polovině roku tak samozřejmě nemáš nárok na celou dovolenou, ale poměrnou část. A pokud ti zaměstnavatel dělá naschvály, tak bych se spíš připravila na to, že ti dohodu nepodepíše. Takže budeš muset podat výpověď a budeš končit k 31.8.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korn123 píše:
Proč by jsi na ní neměla nárok? I kdyby jsi měla 5 dní dovolené, tak pořád na ní máš nárok.
nemá na celých deset dní, pokud dá výpověd. Dostane jen poměrnou část za těch osm měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@korn123 myslela jsem si ze na celou dovolenou mám nárok až třeba ke konci roku ale tím že ukončíme pp prakticky v červnu tak zbytek roku už tam nebudu a těch 20 dní je na celý rok ne?ja fakt nevím vzhledem k tomu že mi nereaguje na nic chci být připravena a tyto věci neznam
Já na výplatnici vždy měla počet dovolené/25 dní. Takže jsem přesně věděla kolik mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korn123 píše:
Já na výplatnici vždy měla počet dovolené/25 dní. Takže jsem přesně věděla kolik mám.
má tam počet dní, ale ten je, pokud bude pracovat do konce roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korn123 píše:
No ale to je za předpokladu, že pracuješ u jednoho zaměstnavatele celý rok. Pokud bys tam byla méně, tak máš nárok na menší počet dnů dovolené. Navíc teď se to už počítá na hodiny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyděl si 20 dvanácti krát počet měsíců, které reálně budeš ve stávajícím zaměstnání. Buď si to vybereš nebo ti to proplatí. Aspoň tak se to obvykle dělá. A jak nemůžeš sehnat zaměstnavatele? Výpověď řeš se svým přímým nadřízeným co nejdřív, na dohodu ti nemusí přistoupit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, logicky nemáš, když tam nebudeš pracovat celý rok. Tedy pokud ti přistoupí na dohodu ke konci června, tak už nemáš nárok na žádnou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám nadřízeného jako takového… jsme pili firma prostě mám jen jeho Komu můžu říct o výpovědi. ![]()
Jinak za dovolenou jak to s ni je děkuji. Takže teď už jen se modlit že mi to k dnešku ukončí pokud ho stihnu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nemám nadřízeného jako takového… jsme pili firma prostě mám jen jeho Komu můžu říct o výpovědi.
Jinak za dovolenou jak to s ni je děkuji. Takže teď už jen se modlit že mi to k dnešku ukončí pokud ho stihnu
No a máš rovnou připravenou písemnou dohodu o rozvázání pracovního poměru ve dvou výtiscích? Pokud ti na tom tak záleží a je těžké šéfa dohnat, měla bys mít rovnou v ruce papír, který mu dáš podepsat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj prosím o radu. Jsem v zaměstnání 3 roky. Bohužel situace je taková že mi zamestnavatel dělá naschvaly a já bych ráda odešla. Smlouvu mám na dobu neurčitou a dovolenou mám ještě na 10 dní z 20. Už mám jinou práci kde mi chtějí okamžitě a proto bych ráda ukončila pp ihned dohodou ale nevím jak s tím zbytkem dovolené
. Ještě také nevím jak to udělat protože se mi zaměstnavatel vyhyb nereaguje na telefony na SMS a to ještě ani neví že chci skoncit… proto jsem myslela že bych si vzala zbytek dovolené a během té bych se snažila ho sehnat jenže taky mi ji nemusí odsouhlasit.