DPČ-hrozný zaměstnavatel

Anonymní
12.6.23 12:10

DPČ-hrozný zaměstnavatel

Ahoj,
už nekolik mesicu se snažím sehnat práci, jenže zatím marně. Našla jsem si aspon práci na dpč i když to není ideální. Zaměstnavatel mi rekl, ze teď me vezme na dpc a poté na hlavni pracovni poměr a i mi zvedne plat. Jenze ja mam 135 na hodinu a plat mi ani po 3 mesicich nezvedl a smlouva taky v nedohlednu. Navic po me chce, abych za tyhle penize delala porad vic a vic. Pracuji od po-pa od 9 do 16:30. Dovolenou placenou nemam, nemocenskou taky ne ani socialni a zdravotni. Jediny duvod proc tu jsem, je ze si aspon neco malo vydelam. Jenze problem je v tom, ze ma i problem s tim, ze pottebuju nekdy jit na pohovor, k lékaři atd. A sed je na me vylozene hodne neprijemnej. Napriklad jsem rekla, zw mam zaplacenou dovolenou a on zaval nadavat, ze ho to s*re a ze si musi sehnat náhradu atd. Myslite, ze kdyz mam smlouvu na dpc(ve smlouvě mam 4 tisice, vydelam si vice) Nemam narok aboslutne na nic, tak muze mit problem s tim, ze nejaky den proste prijdu pozdeji nebo neprijdu? Samozrejme bych to rekla dopredu, ale na ty pohovory chodit musim

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
12.6.23 12:16
@Anonymní píše:
Ahoj,
už nekolik mesicu se snažím sehnat práci, jenže zatím marně. Našla jsem si aspon práci na dpč i když to není ideální. Zaměstnavatel mi rekl, ze teď me vezme na dpc a poté na hlavni pracovni poměr a i mi zvedne plat. Jenze ja mam 135 na hodinu a plat mi ani po 3 mesicich nezvedl a smlouva taky v nedohlednu. Navic po me chce, abych za tyhle penize delala porad vic a vic. Pracuji od po-pa od 9 do 16:30. Dovolenou placenou nemam, nemocenskou taky ne ani socialni a zdravotni. Jediny duvod proc tu jsem, je ze si aspon neco malo vydelam. Jenze problem je v tom, ze ma i problem s tim, ze pottebuju nekdy jit na pohovor, k lékaři atd. A sed je na me vylozene hodne neprijemnej. Napriklad jsem rekla, zw mam zaplacenou dovolenou a on zaval nadavat, ze ho to s*re a ze si musi sehnat náhradu atd. Myslite, ze kdyz mam smlouvu na dpc(ve smlouvě mam 4 tisice, vydelam si vice) Nemam narok aboslutne na nic, tak muze mit problem s tim, ze nejaky den proste prijdu pozdeji nebo neprijdu? Samozrejme bych to rekla dopredu, ale na ty pohovory chodit musim

Já to nechápu, píšeš smlouva v nedohlednu a pak píšeš, že ve smlouvě máš 4000. Tak máš nebo nemáš smlouvu? A jakou v ní máš napsanou pracovní dobu a plat? Určitě tam nemáš 4000 za práci denně 9 - 16:30. To je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
12.6.23 12:18
@AnoNe píše:
Já to nechápu, píšeš smlouva v nedohlednu a pak píšeš, že ve smlouvě máš 4000. Tak máš nebo nemáš smlouvu? A jakou v ní máš napsanou pracovní dobu a plat? Určitě tam nemáš 4000 za práci denně 9 - 16:30. To je nesmysl.

Zřejmě myslí tou smlouvou v nedohlednu smlouvu na HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
12.6.23 12:20

Dala bych výpověď a našla si alespoň jinou práci, nemusí to být hned na HPP, ale pod takovým zaměstnavatelem bych nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
12.6.23 12:31

Spíše že neprijdes vůbec. S mým otcem, kterému dali kopačky a to dělal v jedné firmě 38 let taky pěkně vydrbali, a to nebyl žádný dohodar.

Ono za tuhle almutu prostě bude mít na soc problém někoho sehnat, takže proto útočí. Občas si ti zaměstnavatele pletou lidi s otroky. Na druhou stranu je to dpc, to holt není plnohodnotná smlouva, vždycky je to jen forma brigády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.6.23 12:32

DPČ má omezeny odpracovatelné hodiny. A jestli se tam něco ještě vyplácí na ruku, tak je jasné, že zaměstnavatel je andílek, který nějaký fond pracovní doby a záznamy o docházce asi moc neřeší. I kdyby vyšla ta „hpp“ smlouva, tak to asi nebude žádná výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 13:13

Nemam ani pauzu na obed Ja prave nevim jestli kdyz je to formou brigády, tak jestli musim dokládat nějakého doktora atd. Kdyz tam stejne chodim “ve svém volnu”, proste se mi ty hodiny nepočítají. Kdyz jsem byla zamestnana, tak to na plat vliv nemelo. Ja se prave snazim stale hledat, ale potrebuju chodit na pohovory a nevim jak to udelat tady. Asi mu rikat, ze jdu na pohovor neni uplne vhodny…
Mam smlouvu jen na dpc do 4 tisic a na par hodin a zbytek dostavam na ruku, jelikoz tam jsem dele nez par hodin tydne

• Citovat
  • Upravit
35762
12.6.23 13:13

Takže tam vlastně děláš jako normální zaměstnanec a zaměstnavatel oje.bava jak tebe tak stát. Dej výpověď, máš 15 denní výpovědní lhůtu a hledej něco normálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
12.6.23 13:20
@Anonymní píše:
Nemam ani pauzu na obed Ja prave nevim jestli kdyz je to formou brigády, tak jestli musim dokládat nějakého doktora atd. Kdyz tam stejne chodim “ve svém volnu”, proste se mi ty hodiny nepočítají. Kdyz jsem byla zamestnana, tak to na plat vliv nemelo. Ja se prave snazim stale hledat, ale potrebuju chodit na pohovory a nevim jak to udelat tady. Asi mu rikat, ze jdu na pohovor neni uplne vhodny…
Mam smlouvu jen na dpc do 4 tisic a na par hodin a zbytek dostavam na ruku, jelikoz tam jsem dele nez par hodin tydne

Bych mu naopak řekla, že jdu na pohovor, protože se chová jak kok.ot a nedodržel co slíbil a nedodržuje zákoník práce. Takže od teď pracuješ dle platné DPČ max 4h denně a zbytek nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.23 13:21

Ale kdyz je to tedy jen brigáda, tak by nemel byt problem se domluvit jinak s hodinami atd. Napriklad kdyz dam vedet mesic dopredu, ze potrebuji volno, tak jasne muze me vyhodit. Ale neni to jak kdybych nedostala dovolenou a neprisla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.23 13:23

@JancaS84 Ja stale hledam, tady rozhodne zustat nechci, ale aspon si rikam, ze nejake penize mam i kdyz delam jako normalni zaměstnanec tak penez mam teda sotva na najem, kdybych nemela rezervu tak nevim co bych delala

• Citovat
  • Upravit
4385
12.6.23 13:25
@Anonymní píše:
Ale kdyz je to tedy jen brigáda, tak by nemel byt problem se domluvit jinak s hodinami atd. Napriklad kdyz dam vedet mesic dopredu, ze potrebuji volno, tak jasne muze me vyhodit. Ale neni to jak kdybych nedostala dovolenou a neprisla :nevim:

Ale však píšeš, že s ním není řeč? Hoď mu výpověď na stůl a zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.6.23 13:43

Ale má alespoň nějaký příjem. To je prostě to, co ji tam zatím drží. Taky ví, že to nemá perspektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat