Vztah mezi synem a otcem

Anonymní
24.8.20 11:40

'Vztah mezi synem a otcem

Dobrý den,
chtěla bych poradit. Máme 3 syny 15,13 a 4 roky. Když byli starší kluci malý, tak s nimi měl manžel moc hezký vztah. Zvláště ten prostřední byl zručně šikovný a tátovi stále pomáhal. Teď už pár let (cca 2 roky) ten prostřední s tátou moc nekomunikují. Dostal se do puberty, nechce pomáhat, mobil stále v rukách, zvláště teď během korony, kdy zustali sami doma. Ten nejstarší a nejmladší se vždycky dokážou domluvit, ale prostřední se šprajcnul a nechce nic dělat, nikam jezdit - k babičkám, na výlety, na dovolenou, na kolách. Přitom vždycky býval společenský, milý, rád sportoval. A teď je jen zavřený doma v pokoji a dívá se na filmy. Už jsem mu vzala PC, mobil má funkční napůl, takže si zase vzal TV a dívá se na flashce na film. Když něco chceme tak je nepříjemný, až drzý. Se mnou teda jedná lépe a pomůže mě taky (někdy), ale s manželem na sebe mají vyloženě averzi. Takže buď spolu celé dny nemluví nebo se hádají. Domlouvala jsem jim, brečela jsem… nic platné.
Myslíte, že ho to přejde, nebo ho mám nutit s námi někam jezdit, aby nebyl furt doma. Každé dítě je úplně jiné a u tohoto prostě nevím jsem ztracená. Někdy je hrozně hodný a za vteřinu je přímo hnusný. :pocitac: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1237
24.8.20 12:36

Tohle je hrozný věk, mám to v bledě modrém. Ovšem tu a tam se světlými okamžiky. Je to těžké, ale musíme vydržet. Chlapci z toho určitě vyrostou. Přeji pevné nervy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
24.8.20 13:07

Puboušek, upřímně se divím, jak tu moji mí rodiče přežili :lol: nepomůže nic.
Až pak mi došlo, že to, co pro mě rodiče dělají není zadarmo, že to bere jejich čas a jejich energii. Kdo mu platí telefon? Kdo platí wifi? Kdo zaplatil tu televizi? Kdo mu kupuje a dělá jídlo?
Pokud nefetuje tak bych ho nechala v tom pokoji živořit, lepší než se dívat na ten otrávený výraz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.8.20 17:55

To je mizernej věk.

Nucení ničemu nepomůže a puboš má prostě daleko víc sil k tomu, být v odporu.

Nechat ho být a rezignovat je ovšem taky cesta do pekel.

Každé dítě je jiné a každé potřebuje jiný přístup. A teda primárně se fakt hodí, aby si tvůj muž vyčistil svoje vlastní bolesti ve vztahu se svým otcem a hledal cestu, jak se svými syny fungovat. Nedá se čekat o puboše, že se bude chovat jinak, než jako puberťák. Ale dalo by se čekat od dospělého, že zvládne trošku rozšířit svoje výchovné a komunikačí strategie, když ty staré spolu s dospíváním jeho synů přestanou fungovat.

Hele pořiď tuhle knihu, je docela praktická a projdi to. Zkus nabídout svému muži, že ti to přišlo dobré (teda pokud ti to po přečtení přijde dobré), jestli se a to nechce mrknout.

https://obchod.portal.cz/…t-mantinely/

Jinak ty jsi v tuhle chvíli převážně zodpoědná za svůj vztah s dětmi a za svou část vztahu s manželem. Nejsi zodpovědná za to, jaký má tvůj muž vztah s dětmi.

Je jasné, že tě to trápí, ale není to tvoje vina, že to skřípe. A ani nepopisuješ nic extra patologického, v principu - těch 13 let je nejhorší věk, když pár let vydržíte, tak se to téměř jistě zlepší.

Jinak kdyby se povedlo navést tvého muže k tomu, že by si chtěl začít cíleně trošku měnit postoje, tak hlasuju za to, aby letos jel s nejstarším sem https://ilom.cz/…otce-a-syny/ a příští rok třeba s tím mladším. Je výrazně jednodušší to zkusit nejprve s tím, se kterým člověk nemá tak závažné konflitky a ověřit, že to je fajn akce. Zároveň to co si odtamtud můžou odnést, dokáže pozitivně ovlivnit i zbytek rodiny.

Teda pokud se to bude letos konat… Stačí jim ale napsat, jak to je.

Slibuju že to bude fajn, důstojné, respektující a užitečné.

A pokud to Lomáci letos dělat nebudou a nebo mají plno, tak Pavel Kučera je taky spolehlivej, dobrej a zkušenej chlap.

https://www.otecasyn.com/…a-syn-11-15/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect