Vztah s otcem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.2.12 20:20

Vztah s otcem?

Ahoj nevím, kam toto téma zařadit.
Píšu vám, protože se potřebuji vypovídat. Jedná se o mého otce, který má ke mě takový zvláštní vztah. Není to můj biologický otec, ale je s námi asi od mého 1 roku. Mám mladší sestru, která je jeho. Nemůžu říct, že mě nemá nebo neměl rád, ale kdykoliv byla příležitost seřvat mě, nebránil se tomu. Upřednostňoval vždy sestru ( to se dá pochopit, když je jeho) a já ač jsem se snažila jakkoliv nikdy žádná pochvala, učila jsem se vždy dobře, takže když jsem byla starší už se ani o známky nezajímal. Hodně jsem kvůli sestře dostávala vynadáno, nesměla jsem jí říct nic negativního. Když jsem byla v pozoru a ani nepípla, tak byl klid. Když se opil, tak terčem nadávek jsem byla já.
Dnes má sestra už dítě a já jdu úplně stranou, ne že bych žárlila, už jsem na tohle zvyklá, ale přijde mi, že se ten jeho nezájem stupňuje a stupňuje. Třeba když mám narozeniny, tak táta se ségrou nepřijedou na návštěvu- to už jim musí mamča říct. Nebo táta se ségrou si volají přes skype a když se přihlásím já, tak táta musí rychle něco dělat a odhlásí se, přitom se ségrou si povídá klidně celý den.
Třeba minule jsem byla u ségry na návštěvvě a přijel tam otec a povídá- No když máš tady ségru tak to já jedu domů a já mu říkám, že bych ho chtěla taky vidět, tak nakonec zůstal. Když se vidíme, mluví jen o ségře a co oni potřebují a co jim musí udělat atd.
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek. Nechci aby to vypadalo, že na sestru žárlím, to vůbec ne..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
2.2.12 20:30

Z tvého popisu mám pocit, že tě nikdy nepřijal jako dceru :nevim: Nechybíš mu a nepotřebuje tě k životu. Je mi líto, že to píšu tak tvrdě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 20:32

Právě, že mi to taky teď dochází. Říkám, když se nejednalo o ségru nebo nebyl opilý, tak se ke mě vždy choval slušně a řekla bych, že i s láskou.

• Citovat
  • Upravit
8566
2.2.12 20:42

Hm, to je mi líto. Nebere Tě prostě jako dceru. Krev své krve. Bere Tě jako dítě někoho koho má moc rád (maminka). Cenila bych si alespoň toho, že Tě vychoval, a že si v dětství měla tátu. Je to smutné ale on to bohužel asi necítí tak, aby se k tobě choval jako k tvé sestře… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
2.2.12 20:42

Moc se mi nelíbí, že tvá máma to nějak neřešila - myslím, když jste byly se ségrou malé.
A teď - holt, když nestojí, proč se vnucovat. Určitě máš kolem sebe lidi, kteří Tě mají rádi a jsou rádi ve tvé společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 20:53

Mamka to neřešila, vždycky řekla ,, ale prosím tě" nebo, tak když mám odpolední, tak si jich nevšímej a nic jim neříkej.. Ale dnes když s přítelem jsme tam na návštěvě a řeknem něco co se mu zrovna nelíbí, tak je oheň na střeše. A já odjíždím domů s tím, že vidím jak ta mamča pláče a říká, že ji mrzí jak se ke mě chová.

• Citovat
  • Upravit
17310
2.2.12 20:55

Pozdě maminka pláče :nevim:

Tohle se mělo řešit na záčátku, dokud to bylo čerstvé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 21:02

Verenika:
Možná se bála, že zůstane sama.

• Citovat
  • Upravit
8566
2.2.12 21:02
verenika píše:
Pozdě maminka pláče :nevim:Tohle se mělo řešit na záčátku, dokud to bylo čerstvé :?

jj pokud se choval od dětství „nepěkně“ tak se to mělo řešit dříve. Já to pochopila tak, že Tě měl v dětství rád akorát stál více při sestře. Je to mrzuté ale nic s tím neuděláš, tak aspoň, že máš fajn mamču a ségru ne? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
2.2.12 21:05
Kallkapa píše:
verenika píše:
Pozdě maminka pláče :nevim:Tohle se mělo řešit na záčátku, dokud to bylo čerstvé :?
jj pokud se choval od dětství „nepěkně“ tak se to mělo řešit dříve. Já to pochopila tak, že Tě měl v dětství rád akorát stál více při sestře. Je to mrzuté ale nic s tím neuděláš, tak aspoň, že máš fajn mamču a ségru ne? :palec:

No s tou sestrou nevím, když nechce přijet ani na návštěvu když má narozeniny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.2.12 21:07
verenika píše:
Kallkapa píše:
verenika píše:
jj pokud se choval od dětství „nepěkně“ tak se to mělo řešit dříve. Já to pochopila tak, že Tě měl v dětství rád akorát stál více při sestře. Je to mrzuté ale nic s tím neuděláš, tak aspoň, že máš fajn mamču a ségru ne? :palec:
No s tou sestrou nevím, když nechce přijet ani na návštěvu když má narozeniny :think:

Já si asi dnes stojím na vedení :lol: . Pochopila jsem to celé asi jinak. Pochopila jsem, že otec ji měl rád, že ze ségrou mají dobré vztahy :nevim: :mrgreen: (to, že nepřijede když má narozky jsem pochopila tak, že nepřijede sama od sebe, že jí to musí mamka připomenout, né že by nechtěla :mrgreen: ). Asi se z této diskuze pakuju radši pryč :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 21:10

No já jsem opravdu psala, že mě měl rád, ale jak jsem se opovážila něco ségře říct, tak bylo zle. A dnes už prostě mi volá jen když musí a radši se rychle pakuje pryč.
Ségra je v pohodě, ale taky sobec.

• Citovat
  • Upravit
20518
2.2.12 21:17

Asi nejlépe, i když možná nejtvrději, to napsala Verenika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
2.2.12 21:18
Kallkapa píše:
verenika píše:
Kallkapa píše:
verenika píše:
No s tou sestrou nevím, když nechce přijet ani na návštěvu když má narozeniny :think:
Já si asi dnes stojím na vedení :lol: . Pochopila jsem to celé asi jinak. Pochopila jsem, že otec ji měl rád, že ze ségrou mají dobré vztahy :nevim: :mrgreen: (to, že nepřijede když má narozky jsem pochopila tak, že nepřijede sama od sebe, že jí to musí mamka připomenout, né že by nechtěla :mrgreen: ). Asi se z této diskuze pakuju radši pryč :lol: :lol:

Možná jsem to pochopila já blbě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 21:20

Proč blbě? já myslím, že dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie