Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z tvého popisu mám pocit, že tě nikdy nepřijal jako dceru
Nechybíš mu a nepotřebuje tě k životu. Je mi líto, že to píšu tak tvrdě ![]()
Právě, že mi to taky teď dochází. Říkám, když se nejednalo o ségru nebo nebyl opilý, tak se ke mě vždy choval slušně a řekla bych, že i s láskou.
Hm, to je mi líto. Nebere Tě prostě jako dceru. Krev své krve. Bere Tě jako dítě někoho koho má moc rád (maminka). Cenila bych si alespoň toho, že Tě vychoval, a že si v dětství měla tátu. Je to smutné ale on to bohužel asi necítí tak, aby se k tobě choval jako k tvé sestře… ![]()
Moc se mi nelíbí, že tvá máma to nějak neřešila - myslím, když jste byly se ségrou malé.
A teď - holt, když nestojí, proč se vnucovat. Určitě máš kolem sebe lidi, kteří Tě mají rádi a jsou rádi ve tvé společnosti.
Mamka to neřešila, vždycky řekla ,, ale prosím tě" nebo, tak když mám odpolední, tak si jich nevšímej a nic jim neříkej.. Ale dnes když s přítelem jsme tam na návštěvě a řeknem něco co se mu zrovna nelíbí, tak je oheň na střeše. A já odjíždím domů s tím, že vidím jak ta mamča pláče a říká, že ji mrzí jak se ke mě chová.
Pozdě maminka pláče ![]()
Tohle se mělo řešit na záčátku, dokud to bylo čerstvé ![]()
verenika píše:
Pozdě maminka pláčeTohle se mělo řešit na záčátku, dokud to bylo čerstvé
jj pokud se choval od dětství „nepěkně“ tak se to mělo řešit dříve. Já to pochopila tak, že Tě měl v dětství rád akorát stál více při sestře. Je to mrzuté ale nic s tím neuděláš, tak aspoň, že máš fajn mamču a ségru ne? ![]()
Kallkapa píše:verenika píše:jj pokud se choval od dětství „nepěkně“ tak se to mělo řešit dříve. Já to pochopila tak, že Tě měl v dětství rád akorát stál více při sestře. Je to mrzuté ale nic s tím neuděláš, tak aspoň, že máš fajn mamču a ségru ne?
No s tou sestrou nevím, když nechce přijet ani na návštěvu když má narozeniny ![]()
verenika píše:Kallkapa píše:No s tou sestrou nevím, když nechce přijet ani na návštěvu když má narozeninyverenika píše:jj pokud se choval od dětství „nepěkně“ tak se to mělo řešit dříve. Já to pochopila tak, že Tě měl v dětství rád akorát stál více při sestře. Je to mrzuté ale nic s tím neuděláš, tak aspoň, že máš fajn mamču a ségru ne?
Já si asi dnes stojím na vedení
. Pochopila jsem to celé asi jinak. Pochopila jsem, že otec ji měl rád, že ze ségrou mají dobré vztahy
(to, že nepřijede když má narozky jsem pochopila tak, že nepřijede sama od sebe, že jí to musí mamka připomenout, né že by nechtěla
). Asi se z této diskuze pakuju radši pryč
![]()
No já jsem opravdu psala, že mě měl rád, ale jak jsem se opovážila něco ségře říct, tak bylo zle. A dnes už prostě mi volá jen když musí a radši se rychle pakuje pryč.
Ségra je v pohodě, ale taky sobec.
Kallkapa píše:verenika píše:Já si asi dnes stojím na vedeníKallkapa píše:No s tou sestrou nevím, když nechce přijet ani na návštěvu když má narozeninyverenika píše:jj pokud se choval od dětství „nepěkně“ tak se to mělo řešit dříve. Já to pochopila tak, že Tě měl v dětství rád akorát stál více při sestře. Je to mrzuté ale nic s tím neuděláš, tak aspoň, že máš fajn mamču a ségru ne?
. Pochopila jsem to celé asi jinak. Pochopila jsem, že otec ji měl rád, že ze ségrou mají dobré vztahy
![]()
(to, že nepřijede když má narozky jsem pochopila tak, že nepřijede sama od sebe, že jí to musí mamka připomenout, né že by nechtěla
). Asi se z této diskuze pakuju radši pryč
![]()
Možná jsem to pochopila já blbě ![]()
Ahoj nevím, kam toto téma zařadit.
Píšu vám, protože se potřebuji vypovídat. Jedná se o mého otce, který má ke mě takový zvláštní vztah. Není to můj biologický otec, ale je s námi asi od mého 1 roku. Mám mladší sestru, která je jeho. Nemůžu říct, že mě nemá nebo neměl rád, ale kdykoliv byla příležitost seřvat mě, nebránil se tomu. Upřednostňoval vždy sestru ( to se dá pochopit, když je jeho) a já ač jsem se snažila jakkoliv nikdy žádná pochvala, učila jsem se vždy dobře, takže když jsem byla starší už se ani o známky nezajímal. Hodně jsem kvůli sestře dostávala vynadáno, nesměla jsem jí říct nic negativního. Když jsem byla v pozoru a ani nepípla, tak byl klid. Když se opil, tak terčem nadávek jsem byla já.
Dnes má sestra už dítě a já jdu úplně stranou, ne že bych žárlila, už jsem na tohle zvyklá, ale přijde mi, že se ten jeho nezájem stupňuje a stupňuje. Třeba když mám narozeniny, tak táta se ségrou nepřijedou na návštěvu- to už jim musí mamča říct. Nebo táta se ségrou si volají přes skype a když se přihlásím já, tak táta musí rychle něco dělat a odhlásí se, přitom se ségrou si povídá klidně celý den.
Třeba minule jsem byla u ségry na návštěvvě a přijel tam otec a povídá- No když máš tady ségru tak to já jedu domů a já mu říkám, že bych ho chtěla taky vidět, tak nakonec zůstal. Když se vidíme, mluví jen o ségře a co oni potřebují a co jim musí udělat atd.
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek. Nechci aby to vypadalo, že na sestru žárlím, to vůbec ne..